Al 7 jaar ervaring

Beoordeel onze dienstverlening aan de hand van onze resultaten.

Groeiscan Aanvragen

+50% afgesloten verzekeringen en +81,54% verkeer

Diks Verzekeringen.

furnea

+50% afgesloten verzekeringen en +81,54% verkeer

Diks Verzekeringen.

Diks.nl, opgericht in 1970, is één van de grootste onafhankelijke online verzekeringsvergelijkers van de Benelux. Sinds 2022 dragen ze de naam Alpina.nl. Deze case study is geschreven toen Diks.nl nog actief was.

Sinds 2021 is Diks.nl onderdeel geworden van de Alpina groep. Zoekmachine optimalisatie is voor Diks.nl één van de meest belangrijke pilaren binnen hun marketingmix. Met autoritaire Nederlandse concurrenten als Unive.nl, ANWB.nl, Inshared.nl en Pricewise.nl is de verzekeringsniche één van de meeste concurrerende markten voor wat betreft SEO.

Samen met de SEO deskundige van Diks.nl heeft Ranking Masters een meerjarige linkbuilding strategie opgezet en uitgevoerd met als primaire doel het maken van een inhaalslag voor wat betreft de autoriteit. Het hoofddoel binnen de campagne is het verhogen van algehele domein- en pagina autoriteit met als doel de bezoekersaantallen van Diks.nl via de Google zoekmachine te doen verhogen voor de meest belangrijke zoekwoordcombinaties.

groei-curve

+81%

meer bezoekers per maand uit SEO

groei-curve

+36%

stijging in autoriteit (DR)

groei-curve

+50%

meer afgesloten verzekeringen

“Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!”

Falco Keiman.

SEO Specialist – Diks Verzekeringen

Uitdaging.

Diks.nl bevindt zich in markt met een hoge mate van SEO concurrentie waarbij nieuwe toetreders maandelijks hun weg proberen te vinden naar de top in de Google zoekmachine resultaten. Met een grote hoeveelheid online verzekeringsvergelijkers was dit een uitdagend traject. De concurrentie wenst allemaal meer verkeer naar hun website te realiseren middels een SEO aanpak, en dat met relatief weinig zoekwoordcombinaties met een hoog maandelijks zoekvolume. De concurrentie is kapitaalkrachtig en daarom in staat om flinke investeringen te doen ten aanzien van de opbouw van de domein autoriteit. 

Kortom: Er zijn veel kapitaalkrachtige aanbieders die ieder hun positie wensen te claimen in de top 3 van de Google zoekmachine resultaten. 

Wil je weten wat voor resultaat je kunt behalen met SEO?

Of bel met een SEO specialist via 0232078030

Doelstelling.

Sinds de oprichting van de website van Diks.nl in 1997 heeft Diks samengewerkt met breed scala aan SEO en Linkbuilding agencies met afwisselende resultaten. Het behouden van stabiele SEO resultaten en het behalen van topresultaten voor de meest concurrerende zoekwoordcombinaties was een wens, maar ondanks dat de eerste stappen waren gezet, nog geen realiteit. 

In 2019 gaf Diks.nl het akkoord voor de samenwerking waarin Ranking Masters zich op kon stellen als strategisch SEO partner en de linkbuilding ten uitvoer kon brengen. Dit alles met als doel om binnen 2 jaar 30% meer verkeer te realiseren. Daarnaast was het doel om ook op de lange termijn de posities vast te houden. 

750+

Blije klanten.

9

SEO experts.

2.500+

#1 Google posities.

Aanpak van Ranking Masters.

De WordPress website van Diks.nl was bij aanvang van het traject voorzien van een relatief goede hoeveelheid en kwalitatief hoogwaardige content. Terwijl het inhouse contentteam de focus legde om per kwartaal diverse on-site publicaties te publiceren alsmede het optimaliseren van de techniek lag de primaire focus voor Ranking Masters op het op- en uitbouwen van de autoriteit van Diks.nl.

De grootste winst was te behalen in zowel een kwalitatieve als kwantitatieve verrijking van het linkprofiel.

Linkbuilding en Autoriteit

Bij de start van ieder traject wordt de domein autoriteit gemeten. In de onderstaande afbeelding was de domein autoriteit, zie de DR, vijftig op 17 december 2018.

 Afbeelding 1: Autoriiteit Diks.nl 17 december 2018

Begin 2019 waren er 624 websites die verwezen naar Diks.nl. Diks.nl liep dan ook relatief ver achter ten opzichte van de directe concurrentie. 

 

SEO verzekering websiteAfbeelding 2: Conjuctuur van Diks.nl | Aantal verwijzende domeinen

Aangezien het aantal verwijzende domeinen vanaf 2013, tot aan de start van de samenwerking met Ranking Masters begin 2019, om en nabij gelijk is gebleven heeft Ranking Masters het linkprofiel eerst langzaam opgewarmd en iedere maand de aantallen verhoogd tot het moment dat er sprake was van meer groei in autoriteit en het aantal verwijzende domeinen dan de concurrentie. 

In 2019 is er primair gefocust op een aanpak rondom de zogeheten ABC linkruil methode, waarbij Ranking Masters een netwerk van websites gebruikte om te ruilen met de meest relevante websites binnen het Nederlandse (.nl) domein. Dit om een zogeheten “link-gap” te creëren, een noemenswaardige voorsprong in het aantal backlinks, tussen Diks.nl en de concurrentie. Daarbij heeft Ranking Masters haar netwerk van inmiddels meer dan 3.500 websites ingezet om met gerelateerde websites te ruilen. Belangrijk om te benoemen is dat Ranking Masters normaliter geen plaatsingen realiseert op haar eigen netwerk. 

Op basis van de resultaten die in 2019 en 2020 zijn gerealiseerd is er vanaf 2021 door Diks Verzekeringen meer budget beschikbaar gesteld waardoor Ranking Masters de mogelijkheid geboden kreeg om autoritaire blog- en mediaplaatsingen te realiseren om de groei in de autoriteit nog extra kracht bij te zetten.

Ter kennisgeving is het noemenswaardig om te benadrukken dat de domein autoriteit, een score van 1 tot 100, logaritmisch stijgt. Dit betekent concreet dat een stijging van de domein autoriteit van 1 naar 10 vele malen gemakkelijker te realiseren valt dan een stijging van 10 naar 20. Door het verhoogde budget werd het mogelijk de groei in autoriteit door te zetten.

Zoekmachine optimalisatie website in verzekeringenAfbeelding 3: Conjuctuur Aantal verwijzende domeinen van concurrentie Diks.nl

De DR, oftewel de Domain Rating, is daardoor van 50 naar 68 gestegen en zo is er een link-gap gecreëerd ten opzichte van de concurrentie. Dit is terug te zien in bovenstaande afbeelding. Diks.nl begint nu ook qua autoriteit aan te haken bij de eerder genoemde grote spelers uit de online verzekeringsvergelijkingsmarkt.

Ter illustratie zijn er diverse top 3 noteringen binnen de Nederlandse Google zoekmachine gerealiseerd voor o.a.:

1. Scooter verzekeren | Positie: 1 | Maandelijkse zoekvolume: 8.300
2.
Scooterverzekering | Positie: 2 | Maandelijkse zoekvolume: 5.200
3. Motorverzekering | Positie: 2 | Maandelijkse zoekvolume: 3.700
4. Camperverzekering | Positie: 1 | Maandelijkse zoekvolume: 2.300
5. Brommer verzekeren | Positie: 1 | Maandelijkse zoekvolume: 2.100

Naast deze zoekwoordcombinaties zijn er nog enkele handen vol topposities gerealiseerd.

Sparren met een SEO specialist?

Of bel met een SEO specialist via 0232078030

Resultaat.

De doelstelling was om binnen 2 jaar (begin 2021) een stijging van het verkeer gerealiseerd te hebben van 30%. Daarbij is een soft doelstelling gesteld om de domein autoriteit, gemeten in de DR via Ahrefs, met 10 punten te doen verhogen van 50 naar 60. 

De stijging van het verkeer bedroeg in 2019 ten opzichte van 2020 maar liefst 81,54%. In 2020 ten opzichte van 2021 was de stijging nog eens 14,54%. De posities zijn sinds Q3 2019 stabiel te noemen. Concreet heeft dit inmiddels geresulteerd in een stijging van 50% meer afgesloten verzekeringen per jaar. 

Tot slot is het belangrijk om te benoemen dat Diks Verzekeringen aan Ranking Masters een strategische SEO partner heeft. Ranking Masters denkt mee en kijkt vooruit. De afgelopen 3 jaar is er op SEO vlak veel veranderd maar wist Ranking Masters telkens slim in te spelen op deze veranderingen om zodoende topposities te winnen en te behouden. Niet voor niets zet Diks.nl de samenwerking met Ranking Masters daarom ook in 2022 voort. 

  Neem contact op

  Gratis advies over je digitale marketing inzet  Wat kun je verwachten?

  • Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld
  • Telefonisch inventarisatie met één van onze experts
  • Mogelijkheden doornemen voor een passend webdesign op maat

  Benieuwd naar jouw kansen?

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse