fbpx SEO Projectmanager Archieven - Ranking Masters SEO Projectmanager Archieven - Ranking Masters

Robin Kooij

Over Robin

Sinds 2010 ben ik fulltime bezig met SEO. Eerst met een eigen website en daarna deed ik SEO voor klanten. In deze tijd heb ik ervaring opgedaan in het managen en verbinden van agencies, klantteams, freelancers en in-house specialisten voor allerlei opdrachtgevers en projecten.

De diversiteit aan projecten heeft mij ervaring gebracht in alle online marketing disciplines. Focus lag daarbij op SEO, vaak aangevuld door CRO, Paid Search, Paid Social en emailmarketing. Door deze brede ervaring begrijp ik goed hoe online marketing kanalen samenwerken en wat de plaats van SEO in deze mix is.

Wat ik het mooiste vind aan SEO project management is de directe impact die ik op een project heb. Zo werk ik graag in samenspel met mijn klant zodat beide partijen met trots de resultaten van onze samenwerking kunnen bekijken. Daarnaast geeft SEO mij diepte die andere kanalen niet bieden. Mijn SEO kennis verrijken door alle SEO rabbit holes te volgen die ik maar kan vinden zorgt ervoor dat de passie en liefde voor dit kanaal nog steeds elke dag groeit. 

De belangrijkste vraag die ik mezelf altijd stel waarmee ik altijd tot het juiste antwoord kom: “Wat zou ik doen als dit mijn eigen project was?” Door deze vraag te stellen omzeil ik vaste patronen en kom ik makkelijker tot een goede strategie.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen in de natuur. Zo connect ik met de natuur en verleg ik tegelijkertijd mijn fysieke en mentale grenzen. Een mooiere combinatie bestaat niet als je het mij vraagt!

“It always seems impossible until it’s done.”

– Nelson Mandela

Jeroen van der Zwet

Over Jeroen

Mijn liefde voor SEO is ruim 5 jaar geleden ontstaan bij een start-up waar ik een brede marketing functie bekleedde. In die periode hield ik mij steeds vaker bezig met zoekmachine optimalisatie: van het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek tot het schrijven van SEO teksten en van het online zetten van content tot het faciliteren van linkbuilding. Beetje bij beetje leerde ik de kneepjes van het vak en wist ik steeds vaker hogere posities in Google te behalen. 

Ik vond het fantastisch om de effectiviteit van SEO inspanningen terug te zien in cijfertjes. Om steeds beter te worden in het vak, besloot ik het roer om te gooien en de overstap te wagen van klant- naar bureauzijde. Hier word ik continu uitgedaagd, is specialistische kennis binnen handbereik, komt mijn brede ervaring tot zijn recht en kan ik mijn energie kwijt in de variatie aan trajecten.  

Als SEO projectmanager haal ik mijn plezier uit de diversiteit aan klanten die bij Ranking Masters onder mijn hoede vallen. Dit zijn zowel grote als kleine klanten, met beperkte of ruime budgetten, maar allen met hetzelfde doel: de organische vindbaarheid vergroten vanuit een duurzame samenwerking. Deze afwisseling maakt mijn SEO-trajecten veelzijdig en uitdagend, maar geeft mij vooral de benodigde energie om voor het hoogst haalbare te gaan.

In mijn vrije tijd trek ik het liefst de natuur in voor een mooie wandeling of om te kamperen. Verder speel ik graag een potje padel of doe ik spelletjes met vrienden onder het genot van een speciaalbiertje.

“Als je ergens voor gaat, loop je het risico om te verliezen. Als je niet gaat, heb je al verloren.”

  • Obama

Priscilla Ramsahai

Over Priscilla

Als SEO project manager haal ik veel energie uit het opstellen van een SEO strategie en stop ik niet tot het gewenste resultaat is behaald. 

Ik heb marketing en communicatie gestudeerd en door de jaren heen heb ik mijn ervaring opgedaan in verschillende soorten sectoren. Ik begon als all-round online marketeer en hield me bezig met onder andere het uitwerken en realiseren van online proposities, het uitwerken van B2B en B2C strategieën en het implementeren hiervan. Hiernaast was ook verantwoordelijk voor beheren van de content en het onderhouden, uitbouwen en verbeteren van prestaties van websites.

Naast SEO heb ik ook een liefde voor SEA, wat meer op de korte termijn gericht is. Het mooie aan SEO vind ik dat het duurzaam is en, alhoewel er meer tijd nodig is om het gewenste resultaat te behalen, het een stuk uitdagender is om zorgvuldig een SEO strategie uit te stippelen. 

Binnen Ranking Masters houden we elkaar scherp en ik vind het geweldig om deel uit te maken van een team dat bovenop elke ontwikkeling zit. Onze wekelijkse interne meetings over de laatste ontwikkelingen zijn de momenten waar ik naar uitkijk voor inspiratie. Iedereen helpt elkaar om de beste versie van zichzelf te worden. Ik haal mijn energie niet alleen uit mijn liefde voor SEO, maar ook uit het team.

Op persoonlijk vlak wil ik ook de beste versie van mijzelf zijn. In de ochtend zorg ik ervoor dat ik een moment heb om te mediteren. Verder ben ik een koukleum, theeleut, dierenliefhebber, een PC gamer en je kan me wakker maken voor gebakken cassave met Surinaamse pindasaus!

“The key is not to never fail (though wouldn’t that be nice), but to always learn from your missteps and outright failures.”

  • A Kobayashi Maru

Layla Nanlohy

Over Layla

Als SEO specialist/project manager help ik bedrijven het fundament van hun website op orde te krijgen door middel van de juiste architectuur, de juiste content en de juiste linkbuilding. Dit zijn een aantal van de belangrijkste onderdelen in de wereld van SEO.

Mijn interesse in SEO komt voort vanuit een oorsprong in de marketing en communicatie. Ik ben afgestudeerd in communicatie en momenteel heb ik meer dan 10 jaar ervaring in dit werkveld, waarbij meerdere jaren ervaring in het specifieke vakgebied SEO, op zowel strategisch- als uitvoerend op site niveau.

Je kunt mij omschrijven als recht-door-zee, een aanpakker en een pietje precies met een liefde voor content. Op persoonlijk vlak heb ik altijd een passie voor taal en schrijven gehad.

Ik ben dagelijks nauw betrokken bij het traject van de klant en het behalen van de beste resultaten voor de klant geeft mij de ultieme voldoening. Samen gaan we ervoor!

Justin Post

Over Justin

Als SEO guru binnen Ranking Masters ben ik verantwoordelijk voor een succesvolle samenwerking met onze clientbase om de gestelde SEO doelstellingen voor onze klanten te behalen. 

Na mijn studie aan de HKU heb ik een Traineeship Digital Marketing / Growth Hacking gevolgd aan The Talent Institute. Tijdens deze traineeship heb ik onder andere de basics van SEO geleerd. Na mijn traineeship ben ik aan de slag gegaan als projectmanager bij een marketingbureau waarbij ik verantwoordelijk was voor o.a. SEO campagnes op die andere zoekmachine van Google: YouTube. 

Het SEO-werkveld is dynamisch en er zijn veel factoren die meespelen om een succesvol traject neer te zetten. Dat je gaandeweg aan al deze knoppen kan draaien om de uitkomst te beïnvloeden, maakt het werk afwisselend en uitdagend. Bovendien is SEO niet zomaar een “trucje”. Een goed doordachte langetermijnstrategie is essentieel om in ons werkveld succes te behalen. 

Bij Ranking Masters sparren we voortdurend met het team over de uitdagingen, oplossingen en tweaks in onze tak van sport. Bij Ranking Masters is SEO dan ook een teameffort. Zo realiseren we gezamenlijk duurzame impact voor onze klanten. Hier ligt dan ook écht onze kracht. Onze kennis delen met klanten en hen pro-actief betrekken bij de weg naar succes, is een belangrijke reden waarom ik energie haal uit mijn werkzaamheden!

Buiten mijn werk om geniet ik van wat minder analytische zaken en ben ik te vinden op festivals, in musea en reis ik graag af naar mijn geboortestad om met familie en jeugdvrienden te zijn. Ik hoop in de toekomst een mooie wereldreis te kunnen maken!