Al 7 jaar ervaring

Beoordeel onze dienstverlening aan de hand van onze resultaten.

SEO Quickscan Aanvragen

Van één van de twintig naar absolute nr. #1

NLP Academie.

furnea

Van één van de twintig naar absolute nr. #1

NLP Academie.

NLP Academie is één van de meest prominente NLP-opleidingscentra van de Benelux. Sinds 2007 helpt NLP Academie cursisten bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen d.m.v. zogeheten neuro linguïstisch programmeren. NLP Academie bevindt zich in een concurrerende markt met jaarlijks veel nieuwe toetreders en slechts een beperkt aantal focus keywords, waar een noemenswaardig maandelijks zoekvolume op zit.

Het is de ambitie van NLP Academie om de voornaamste aanbieder te worden én te blijven van kwalitatieve NLP trainingen en cursussen. Middels een situatie- en concurrentieanalyse heeft Ranking Masters in kaart gebracht wat de best passende groeistrategie binnen het SEO werkveld is voor NLP Academie. Het primaire doel was om via de 5 belangrijkste zoekwoord combinaties, waar ruim 90% van het maandelijkse zoekvolume op rust, het aantal leads via organisch verkeer significant uit te bouwen. Het secundaire doel was om middels waardevolle blog content en bijbehorende dienstverlening bovenaan in de Google zoekmachine te komen om brand awareness te genereren.

groei-curve

+74,31%

Leads

groei-curve

+134,36%

Organische Bezoekers

groei-curve

+110,73%

Paginaweergaven

“Ranking Masters heeft ons bij de hand genomen en zorg gedragen voor strategie tot uitvoering. We hebben met meerdere SEO bureaus gewerkt, maar Ranking Masters onderscheidt zich door haar kennis, ervaring, betrokkenheid en inlevingsvermogen. Een sterke partner om de online slag mee te winnen!”

Eric Sijbesma.

Managing Founder – NLP Academie

Uitdaging.

NLP Academie begeeft zich in een competitieve markt met inmiddels meer dan 350 aanbieders in de Benelux. Slechts een 5-tal (commercieel interessante) zoekwoordcombinaties wordt door Google-zoekmachine gebruikers maandelijks ingetypt om NLP-opleidingscentra te vinden. Op deze 5 zoekwoordcombinaties wordt maandelijks 13.000 keer gezocht. De overige 30 zoekwoordcombinaties is slechts voor 10% van het totale maandelijkse zoekvolume verantwoordelijk, wat gelijk staat aan een maandelijks zoekvolume van 1.400.

Kortom: de hoeveelheid aanbieders en het beperkte aantal lucratieve zoekwoordcombinaties binnen het SEO werkveld waar de markt zich op focust maakten dit een uitdagend traject.

Wil je weten wat voor resultaat je kunt behalen met SEO?

Of bel met een SEO specialist via 0232078030

Doelstelling.

Sinds 2017 heeft NLP Academie samengewerkt met diverse SEO bureaus, maar het was tot dat moment niet gelukt om bovenaan in de Google zoekmachine te komen met de 5 belangrijkste zoekwoordcombinaties. Aan Ranking Masters was het de schone taak om minimaal een top-3 notering te realiseren binnen een tijdsbestek van 12 maanden. De samenwerking had als doelstelling het organische verkeer te doen stijgen, daarmee het aantal aanvragen significant te verhogen en de naamsbekendheid van NLP Academie verder uit te bouwen.

750+

Blije klanten.

9

SEO experts.

2.500+

#1 Google posities.

Aanpak van Ranking Masters.

Het content team van NLP Academie schrijft maandelijks diverse inhoudelijke on-site publicaties. De techniek van de website, waaronder de snelheid van de website en het Phoenix CMS systeem, was bij aanvang van het traject in orde. De grootste winst was te behalen in zowel een kwalitatieve als kwantitatieve verrijking van het linkprofiel.

Linkbuilding en autoriteit

Zowel de domein rating (Domain Rating van Ahrefs) van NLP Academie als de kwantiteit van het aantal verwijzende domeinen liep bij aanvang van het traject achter in verhouding tot de usual suspects in de Top-10.
In de eerste fase van het traject lag de primaire focus op het vullen van de “link-gap”, de achterstand op het gebied van het aantal verwijzende domeinen in verhouding tot de directe concurrentie. NLP Academie moest ruim 35% meer kwalitatieve backlinks realiseren om het aantal backlinks te overbruggen.

Via de ABC linkruil methode, waarbij wij een netwerk van websites inzetten om te ruilen met relevante websites binnen het Nederlandse (.nl) domein, hebben we de link-gap binnen 10 maanden opgevuld en daarmee de eerste abstracte doelstelling behaald.

De DR, domein rating, is daardoor van 31 naar 43 gestegen en met het aantal inkomende backlinks loopt NLP Academie inmiddels 10% voor op de oorspronkelijke #1, UNLP, in de markt. Tesamen met deze ontwikkeling, en het uitvoeren van het contentplan, hebben we voor NLP Academie op de belangrijkste keywords een stabiele #1 positie bemachtigd.

Sparren met een SEO specialist?

Of bel met een SEO specialist via 0232078030

Resultaat.

Bij aanvang van het traject was het de doelstelling om binnen 12 maanden voor in ieder geval 3 van de 5 belangrijkste zoekwoord-combinaties een Top-3 positie te realiseren. Circa 12 maanden na de start van het traject staat NLP Academie met alle 5 de zoekwoordcombinaties stabiel op de eerste positie in de Google zoekresultaten.

Het aantal bezoekers is met circa 134% gestegen en het totaal aantal maandelijkse aanvragen met 74%. De wens van NLP Academie om de naamsbekendheid te verhogen aan de hand van het bovenaan vertoond worden in de zoekmachine resultaten is verwezenlijkt. Iedere zoekwoordcombinatie staat inmiddels bovenaan en daarmee behoort NLP Academie tot waar het zou moeten horen, dé top (van Google).

  Neem contact op

  Gratis advies over je digitale marketing inzet  Wat kun je verwachten?

  • Op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld
  • Telefonisch inventarisatie met één van onze experts
  • Mogelijkheden doornemen voor een passend webdesign op maat

  Benieuwd naar jouw kansen?

  Background clouds
  Het Ranking Masters team
  Bottom curve

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse Arrow icon