Al 7 jaar ervaring

Zoekwoordenonderzoek.

DE MEEST KANSRIJKE ZOEKWOORDCOMBINATIES INZICHTELIJK

Een zoekwoordenonderzoek is de start van iedere zoekmachine optimalisatie (SEO), en tevens ook Google Ads (SEA), campagne. Hiermee achterhaal je welke keywords jouw doelgroep gebruikt wanneer ze naar jouw product of dienst zoeken. Deze zoekwoorden vormen de basis van de SEO strategie aangezien we vooraf weten welke woorden tot veel bezoekers gaan leiden.

Wij geloven dat een goed uitgedachte strategie, met een zoekwoordenonderzoek, de basis is voor het succes van jouw SEO campagne. Door onder andere linkbuilding en het gebruik van de juiste zoektermen in jouw online content, zul je jouw positie in de zoekmachines verbeteren.

Ons zoekwoordenonderzoek bevat een schat aan informatieve waarde. Je vindt hier antwoorden in op vragen zoals:

 • Welke zoekwoordcombinaties zijn op dit moment al succesvol en kan je op de korte termijn meer bezoekers mee aantrekken?
 • Wat zijn de zoekwoordcombinaties om op te focussen om een top 5 positie te halen op de midden- en lange termijn?
 • Hoe stevig is het concurrentieveld in jouw niche en per zoekwoordcombinatie?
Sjors

Alle voor jou relevante zoekwoorden in een overzichtelijk rapport

Door de zoekwoorden te achterhalen, weet je direct waar jouw kansen liggen op zowel de korte als op de lange termijn.

Je ontvangt van ons een rapport met daarin een onderscheid tussen zoekwoordcombinaties die een lagere concurrentie hebben of waar jij op dit moment al een goede positie hebt. We kunnen significant meer websitebezoek aantrekken op deze zoekwoorden met een relatief beperkte Google-positie-stijging. Dit noemen wij het laaghangend fruit.

Daarnaast ontvang je een overzicht van de zoekwoordcombinaties, inclusief zoekvolume en concurrentie niveau, voor de zoekwoordcombinaties waar je nog niet een noemenswaardige Google positie hebt gerealiseerd.

We bepalen vervolgens in een telefoon- video- of fysiek gesprek welke zoekwoordcombinaties het meest winstgevend zijn. Op basis daarvan profiteren wij de zoekwoordcombinaties en ontstaat er een SMART-geformuleerd zoekwoordenonderzoek.

Goed om te weten: je ontvangt van ons geen standaard zoekwoordenonderzoek. We duiken écht in jouw bedrijf en gaan hierover met je in gesprek. Vervolgens gaan we op basis van onze eigen ontwikkelde SEO tool het rapport vormen, in combinatie met bestaande SEO software systemen als Ahrefs, Google Keyword Planner, SEMrush, SurferSEO en enkele andere kwalitatieve SEO systemen.

Gecombineerd met onze kennis en ervaring halen we samen met jou het beste uit de campagne. Zo hebben onze zoekwoorden-analyses al aan de basis gestaan van meer dan 750 klanten die top 5 resultaten hebben gerealiseerd met hun meest relevante zoekwoordcombinaties. Hierbij hebben we zelfs concurrenten zoals Zalando, MediaMarkt en Bol.com voorbijgestreefd.

In een gratis en vrijblijvende SEO kennissessie kom je meer over de voor jou relevante strategie te weten.

Samenwerken met Ranking Masters

SEO BUREAU INHUREN?.

Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

Maak een afspraak

Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

 

Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

 

We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

 

Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

 

Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoud. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou instaat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

 

Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

 

In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

 • #1 Backlinks
 • #2 Linkbuilding
 • #3 SEO uitbesteden

Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trail & errors en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

 

Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staat met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief is.

 

Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen platslaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

 

Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

 • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
 • Ons netwerk: de grootste en het meest kwalitatieve in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
 • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
 • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

Software waar we mee werken

Onze klanten beoordelen Ranking
Masters met een:

4,9 /5

Effectieve oplossingen voor ambitieuze opdrachtgevers.

Wij realiseren online groei middels doelgerichte marketingcampagnes op basis van kennis, data en ervaring.

Bekijk onze case studies

Klanten aan het woord.

Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

“Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEO partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.”

Kenan Aslan.

Managing Director – Furnea B.V.

“Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!”

Falco Keiman.

SEO Specialist – Diks Verzekeringen

Veel voorkomende vragen (FAQ).

Met een onderzoek naar zoekwoorden wordt geanalyseerd op welke keywords het beste campagne gevoerd kan worden om hoger in Google en andere zoekmachines te komen. Dit betreffen natuurlijk de voor jouw bedrijf en branche relevante keywords.

Zoekwoorden en zoektermen moeten namelijk niet alleen een hoog zoekvolume in Google hebben, maar dienen natuurlijk ook relevant zijn voor jouw business.

Ja, je kan ook de analyse van de zoekwoorden door ons laten doen zónder dat we een campagne beginnen. Normaliter maakt een zoekwoordenonderzoek onderdeel uit van de start van onze campagnes. We kunnen echter ook een rapport aanleveren met daarin de beste zoekwoorden voor Google ads, jouw website content en eventueel voor linkbuilding.

Nadat we de voor jou relevante Google keywords weten, kunnen we samen een passende aanpak voor zoekmachine optimalisatie vormgeven.

 

Linkbuilding is een essentiële activiteit wanneer je hoger in Google wilt komen. Laat ons je helpen aan waardevolle backlinks door bijvoorbeeld blogs van blog-influencers te plaatsen die naar jouw website leiden.

 

Een SEO concurrentieanalyse is ook een stap die we na dit zoekwoorden onderzoek uitvoeren; zo krijg je inzichtelijk wat jouw concurrentie doet. En natuurlijk kun je de keywords gebruiken om de content voor jouw website mee te optimaliseren, of een Google Ads campagne mee te starten. Kom voor alle mogelijkheden vooral met ons in contact en laat een van onze SEO specialisten je hierover informeren.

Wil je ook groeien door SEO?

Wij maken vrijblijvend een SEO Groeiscan!
  Neem direct contact op!

  Je gegevens zijn veilig

  Bouke

  Bouke Klinkhamer.

  Digital Growth Manager

  Benieuwd naar onze case studies?

  Background clouds
  Het Ranking Masters team
  Bottom curve

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse Arrow icon