Linkbuilding Uitbesteden.

EEN STERK LINKPROFIEL VOOR TOPPOSITIES IN GOOGLE

Kwalitatieve linkbuilding is onlosmakelijk verbonden met een succesvolle SEO strategie. Sterker nog, linkbuilding bepaalt voor circa 50% de positie van een zoekwoordcombinatie in de Google zoekresultaten.

Linkbuilding is simpel gezegd het realiseren van kwalitatieve en relevante externe backlinks die naar jouw website verwijzen. De vuistregel hierbij luidt: hoe meer backlinks met een hoge relevantie en autoriteit, hoe hoger jouw positie in de zoekmachines.

Ranking Masters beschikt over meer dan 3.500 eigen websites waarmee zogeheten ABC linkruil wordt toegepast. Ter aanvulling realiseren we kwalitatieve backlinks vanuit Juulr B.V., onze moederorganisatie, waarmee we toegang hebben tot meer dan 2.000 bloggers, media-websites en influencers. Deze kanalen zorgen voor betrouwbare, autoritaire en relevante backlinks. Daarmee beschikken wij over het meest omvangrijke en kwalitatieve linkbuilding netwerk van de Benelux! Hiernaast zijn wij sinds kort als enige Nederlandse SEO bureau actief op de Duitse markt.

Waar je vroeger bovenaan in Google kwam met veel backlinks met een lage kwaliteit content, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk. Wil je nu hoger in de zoekresultaten komen, dan is een mix nodig tussen kwantiteit en kwaliteit. Dit geeft het meest kosten-efficiënte en duurzame resultaat.

Met ons grote linkbuilding netwerk én relevante blogs zijn wij in staat om zowel de benodigde kwantiteit te realiseren als de kwalitatieve verrijking.

 • 750+ blije Linkbuilding klanten
 • Linkbuilding strategieën op maat uitgevoerd door ervaren Linkbuilders
 • Klanten blijven gemiddeld 8,5 jaar bij ons
Vraag een Linkbuilding Quickscan aanLees meer over onze Linkbuilding aanpak

De eerste stap richting een autoritair linkprofiel…

Linkbuilding begint bij het analyseren van het huidige linkprofiel van jouw website én die van de directe concurrenten. Aan de hand van onze zelfontwikkelde linkbuilding software die gebruik maakt van API koppelingen met Ahrefs, SEranking en SEMrush verzamelen wij diepgaande data. 

Op basis van deze data brengen wij een advies uit. Wat is voor jou de beste linkbuilding strategie? In het adviesrapport tref je het volgende aan:

 • je krijgt een linkbuilding strategie op maat van een senior linkbuilding specialist, inclusief tijdsindicatie van hoe lang het duurt om een beter linkprofiel te realiseren dan jouw directe concurrenten;
 • je ontvangt een duidelijk overzicht van het aantal relevante backlinks en de hoogte van de autoriteit van jouw website en jouw directe concurrentie;
 • je krijgt inzicht in de strategie en groeicurve van jouw bestaande concurrentie van de afgelopen 5 jaar;
 • je ontvangt inzicht in welke zoekwoordcombinaties jouw concurrentie het meest inzetten en waar hoogstwaarschijnlijk de meeste omzet mee wordt gerealiseerd;
 • je ontvangt een prioritering van zoekwoordcombinaties: welke keywords kunnen middels linkbuilding op de relatief korte termijn verkeer realiseren, en welke zoekwoordcombinaties zijn geschikt voor een lange termijn strategie?

Vervolgens neemt één van onze linkbuilding specialisten het adviesrapport met je door en zetten we de puntjes gezamenlijk op de i. Indien je nog weinig of geen kaas hebt gegeten van linkbuilding leggen wij je het simpel uit. Zowel het adviesrapport als de uitleg is vrijblijvend.

SEO BUREAU INHUREN?

Samenwerken met Ranking Masters.

Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

Maak een afspraak

Wat is jullie onderscheidende SEO strategie?

Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

 

Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

 

We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

Hoe sturen jullie op resultaat?

Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

 

Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

 

Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoud. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou instaat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

 

Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

Welke websites hebben jullie bovenaan gekregen in de Google zoekmachine resultaten?

Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

 

In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

 • #1 Backlinks
 • #2 Linkbuilding
 • #3 SEO uitbesteden

Wat maakt Ranking Masters uniek?

Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trail & errors en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

 

Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staat met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief is.

 

Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen platslaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

 

Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

 • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
 • Ons netwerk: de grootste en het meest kwalitatieve in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
 • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
 • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

Linkbuilding voor

NLP Academie.

Een verzadigde markt waar de concurrentie op de loer ligt. Nieuwe toetreders, hevige concurrentie en maar een paar zoekwoordcombinaties met een omvangrijk maandelijks zoekvolume. Een uitdagende cases waar we ons met het hele team in hebben kunnen bijten.

Benieuwd wat de resultaten zijn?

Case Study van NLP Academie bekijken

Software waar we mee werken.

Inhouse linkbuilding
Linkbuilding specialisten als jouw business partner

Wij werken samen met ondernemers en online marketeers.

Ranking Masters gelooft in de kracht van co-creatie. Wij zetten onze kennis, SEO software en netwerk van bloggers, influencers en websites graag voor jou in.

Wanneer je een eigen onderneming of marketingafdeling hebt of als marketeer werkzaam bent bij een organisatie, is het samenwerken met Ranking Masters een ideale aanvulling op jullie gehele SEO of online marketing strategie.

Samen met jou of jouw in-house marketeers werken we aan een duurzame, effectieve en succesvolle linkbuilding strategie.

Je kunt van je jezelf of eigen marketingafdeling en zelfs van veel SEO bedrijven niet verwachten dat ze de middelen tot hun beschikking hebben die Ranking Masters heeft. Dit vergt jaren van kennis en een flinke investering in zowel netwerk als techniek.

Een greep uit de ongekende voordelen van het uitbesteden van jouw linkbuilding:

 • Een effectieve linkbuilding strategie op maat op basis van jarenlange ervaring en talloze succesvolle cases in jouw branche. 
 • Onze dedicated linkbuilding specialisten werken samen met zowel ondernemers als in-house marketeers.
 • Via ons heb je toegang tot het meest kwalitatieve linkbuilding netwerk van de Benelux en Duitsland met duizenden bloggers, media-websites en influencers.
 • Beschikking tot meer dan 3.500 eigen websites waarmee wij ABC linkruil toepassen.
 • Altijd inzicht in jouw campagne en maandelijkse rapportage. 

Geen concurrentieveld is ons te groot. Sterker nog: hoe groter de concurrentie hoe blijer je ons maakt. Voor uitdagingen kun je ons wakker maken! Wij vormen jouw vraagstuk om tot kansen en vervolgens tot concreet resultaat. 

We nemen graag jouw doelstellingen door en bieden je inzicht in onze werkwijze tijdens een gratis en vrijblijvende SEO kennissessie.

Vrijblijvende Linkbuilding Quickscan Aanvragen

Onze klanten beoordelen Ranking Masters met een:

4,9

/5

Wij generen traffic o.a. voor:

Weten wat jouw linkprofiel nodig heeft voor topposities in Google?

Linkbuilding Scan Aanvragen
gratis_scan

Klanten aan het woord.

Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

“Strategische specialisten die snel schakelen én van de hoed en de rand weten. Ik ben zeer tevreden met de resultaten en de communicatie!”

Thomas van Doornewaard.

Sales Manager – Bröring

“Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!”

Falco Keiman.

SEO Specialist – Diks Verzekeringen

Veel voorkomende vragen (FAQ).

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat andere websites naar jouw website verwijzen middels een (back)link. Een backlink is dus niets anders dan een link op een externe website, die ervoor zorgt dat mensen op jouw website belanden wanneer ze erop klikken. 

 

Goed om te weten: linkbuilding bepaalt voor circa 50% de positie van de aan jouw website gekoppelde zoekwoordcombinaties in de zoekmachines. Niet investeren in linkbuilding maakt dus dat het lastig wordt om hoog in Google te komen.

Hoe werkt linkbuilding?

Google ziet iedere externe backlink als een aanbeveling. Hoe relevanter en kwalitatiever de aanbeveling is, hoe meer je wordt beloond met hogere posities in de zoekmachine.


Bij het realiseren van backlinks gaat het om een mix van zowel kwantiteit (het aantal backlinks) als de kwaliteit (de autoriteit) van de backlinks. De rode draad daarbij is de relevantie.

 

Het algoritme van Google neemt de waarde van deze backlinks mee bij het bepalen van jouw positie in de zoekresultaten.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Linkbuilding uitbesteden aan een specialist is vele malen efficiënter én effectiever. Ons SEO bureau kan dankzij onze expertise, ervaring en ons uitgebreide netwerk zorgen voor de beste linkbuilding voor jouw bedrijf.

Wanneer je zelf je linkbuilding zou doen ben je vele malen meer geld kwijt dan als je het uitbesteed aan ons. Daarnaast is de kans zeer groot dat je het niet juist ten uitvoering brengt, omdat je minder kennis hebt van de geschreven en ongeschreven Google zoekmachine richtlijnen. Indien je linkbuilding verkeerd aanpakt zal  je juist dalen in plaats van stijgen stijgen in de Google resultaten. En dat zou ontzettend zonde zijn. 

 

Met een succesvolle samenwerking met Ranking Masters kun je profiteren van backlinks van de meest betrouwbare en relevante websites en gebruik maken van ons netwerk voor ABC-linkruil, bloggers en mediaplaatsingen waardoor hoge bedragen per link tot het verleden behoren.

Wil je ook groeien door Linkbuilding?

Wij maken vrijblijvend een Linkbuilding Groeiscan!

Je gegevens zijn veilig

Bouke Klinkhamer.

SEO specialist