Al 7 jaar ervaring

Linkbuilding Uitbesteden (2023).

EEN STERK LINKPROFIEL VOOR TOPPOSITIES IN GOOGLE

Kwalitatieve linkbuilding anno 2023 is onlosmakelijk verbonden met een succesvolle SEO strategie. Sterker nog, linkbuilding bepaalt voor circa 50% de positie van een zoekwoordcombinatie in de Google zoekresultaten.

Linkbuilding is simpel gezegd het realiseren van kwalitatieve en relevante externe backlinks die naar jouw website verwijzen. De vuistregel hierbij luidt: hoe meer backlinks met een hoge relevantie en autoriteit, hoe hoger jouw positie in de zoekmachines.

Ranking Masters beschikt over meer dan 3.500 eigen websites waarmee zogeheten ABC linkruil wordt toegepast. Ter aanvulling realiseren we kwalitatieve backlinks vanuit Juulr B.V., onze moederorganisatie, waarmee we toegang hebben tot meer dan 2.000 bloggers, media-websites en influencers. Deze kanalen zorgen voor betrouwbare, autoritaire en relevante backlinks. Daarmee beschikken wij over het meest omvangrijke en kwalitatieve linkbuilding netwerk van de Benelux! Hiernaast zijn wij sinds kort als enige Nederlandse SEO bureau actief op de Duitse markt.

Waar je vroeger bovenaan in Google kwam met veel backlinks met een lage kwaliteit content, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk. Wil je nu hoger in de zoekresultaten komen, dan is een mix nodig tussen kwantiteit en kwaliteit. Dit geeft het meest kosten-efficiënte en duurzame resultaat.

Met ons grote linkbuilding netwerk én relevante blogs zijn wij in staat om zowel de benodigde kwantiteit te realiseren als de kwalitatieve verrijking.

 • 750+ blije Linkbuilding klanten
 • Linkbuilding strategieën op maat uitgevoerd door ervaren Linkbuilders
 • Klanten blijven gemiddeld 8,5 jaar bij ons
Sjors

De eerste stap richting een autoritair linkprofiel…

Linkbuilding begint bij het analyseren van het huidige linkprofiel van jouw website én die van de directe concurrenten. Aan de hand van onze zelfontwikkelde linkbuilding software die gebruik maakt van API koppelingen met Ahrefs, SEranking en SEMrush verzamelen wij diepgaande data.

Op basis van deze data brengen wij een advies uit. Wat is voor jou de beste linkbuilding strategie? In het adviesrapport tref je het volgende aan:

 • je krijgt een linkbuilding strategie op maat van een senior linkbuilding specialist, inclusief tijdsindicatie van hoe lang het duurt om een beter linkprofiel te realiseren dan jouw directe concurrenten;
 • je ontvangt een duidelijk overzicht van het aantal relevante backlinks en de hoogte van de autoriteit van jouw website en jouw directe concurrentie;
 • je krijgt inzicht in de strategie en groeicurve van jouw bestaande concurrentie van de afgelopen 5 jaar;
 • je ontvangt inzicht in welke zoekwoordcombinaties jouw concurrentie het meest inzetten en waar hoogstwaarschijnlijk de meeste omzet mee wordt gerealiseerd;
 • je ontvangt een prioritering van zoekwoordcombinaties: welke keywords kunnen middels linkbuilding op de relatief korte termijn verkeer realiseren, en welke zoekwoordcombinaties zijn geschikt voor een lange termijn strategie?

Vervolgens neemt één van onze linkbuilding specialisten het adviesrapport met je door en zetten we de puntjes gezamenlijk op de i. Indien je nog weinig of geen kaas hebt gegeten van linkbuilding leggen wij je het simpel uit. Zowel het adviesrapport als de uitleg is vrijblijvend.

Samenwerken met Ranking Masters

SEO BUREAU INHUREN?.

Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

Maak een afspraak

Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

 

Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

 

We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

 

Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

 

Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoudt. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou in staat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

 

Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

 

In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

 • #1 Backlinks
 • #2 Linkbuilding
 • #3 SEO uitbesteden

Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

 

Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

 

Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

 

Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

 • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
 • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
 • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
 • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

Software waar we mee werken

Onze klanten beoordelen Ranking
Masters met een:

4,9 /5

Effectieve oplossingen voor ambitieuze opdrachtgevers.

Wij realiseren online groei middels doelgerichte marketingcampagnes op basis van kennis, data en ervaring.

Bekijk onze case studies

Klanten aan het woord.

Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

“Strategische specialisten die snel schakelen én van de hoed en de rand weten. Ik ben zeer tevreden met de resultaten en de communicatie!”

Thomas van Doornewaard.

Sales Manager – Bröring

“Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!”

Falco Keiman.

SEO Specialist – Diks Verzekeringen

Veel voorkomende vragen (FAQ).

Linkbuilding houdt in dat andere websites naar jouw website verwijzen middels een (back)link. Een backlink is dus niets anders dan een link op een externe website, die ervoor zorgt dat mensen op jouw website belanden wanneer ze erop klikken.

 

Goed om te weten: linkbuilding bepaalt voor circa 50% de positie van de aan jouw website gekoppelde zoekwoordcombinaties in de zoekmachines. Niet investeren in linkbuilding maakt dus dat het lastig wordt om hoog in Google te komen.

Google ziet iedere externe backlink als een aanbeveling. Hoe relevanter en kwalitatiever de aanbeveling is, hoe meer je wordt beloond met hogere posities in de zoekmachine.

Bij het realiseren van backlinks gaat het om een mix van zowel kwantiteit (het aantal backlinks) als de kwaliteit (de autoriteit) van de backlinks. De rode draad daarbij is de relevantie.

 

Het algoritme van Google neemt de waarde van deze backlinks mee bij het bepalen van jouw positie in de zoekresultaten.

Linkbuilding uitbesteden aan een specialist is vele malen efficiënter én effectiever. Ons SEO bureau kan dankzij onze expertise, ervaring en ons uitgebreide netwerk zorgen voor de beste linkbuilding voor jouw bedrijf.

Wanneer je zelf je linkbuilding zou doen ben je vele malen meer geld kwijt dan als je het uitbesteed aan ons. Daarnaast is de kans zeer groot dat je het niet juist ten uitvoering brengt, omdat je minder kennis hebt van de geschreven en ongeschreven Google zoekmachine richtlijnen. Indien je linkbuilding verkeerd aanpakt zal je juist dalen in plaats van stijgen stijgen in de Google resultaten. En dat zou ontzettend zonde zijn.

Met een succesvolle samenwerking met Ranking Masters kun je profiteren van backlinks van de meest betrouwbare en relevante websites en gebruik maken van ons netwerk voor ABC-linkruil, bloggers en mediaplaatsingen waardoor hoge bedragen per link tot het verleden behoren.

Wil je ook groeien door SEO?

Wij maken vrijblijvend een SEO Groeiscan!
  Neem direct contact op!

  Je gegevens zijn veilig

  Bouke

  Bouke Klinkhamer.

  Digital Growth Manager

  Benieuwd naar onze case studies?

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse