Marketplaces | Marktplaats

.

Gespecialiseerd in Marktplaats Marketplace Marketing voor bedrijven en zelfstandigen gevestigd in Nederland en België!

 • 17+ SEO Specialisten
 • Nationale- & Internationele SEO
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 16 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  Hoe verkoop je als een master op Marktplaats.nl?

  Het klinkt makkelijker dan het is, maar uit ervaring weten wij dat het best pittig kan zijn om een goede advertentie te plaatsen op Marktplaats. In dit artikel geven wij je enkele tips om succesvol te verhandelen op één van de grootste online marketplaces van het land.

  Het begint met onderzoek
  Wat voor product of dienst je ook aan de man wilt brengen, zorg dat je de markt, vooral de concurrentie, goed onderzoekt. Neem nuttige informatie, zoals de beschrijving en de gemiddelde vraagprijs over. Het is niet de bedoeling om andere advertenties te kopiëren; kies er echter wel voor om je advertentie onderscheidend en kenmerkend in te steken.
  Het gezegde beter goed gestolen dan slecht bedacht gaat zeker op in dit geval. Van je concurrenten kan je leren en uiteindelijk kunnen het je concullega ’s worden.

  Neem contact op

  SEO BUREAU INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

  De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat is jullie onderscheidende SEO strategie?

  Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

  Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

  We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

  Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoudt. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou in staat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

  Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Welke websites hebben jullie bovenaan gekregen in de Google zoekmachine resultaten?

  Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

  In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

  • #1 Backlinks
  • #2 Linkbuilding
  • #3 SEO uitbesteden

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat qua SEO?

  Bij Ranking Masters zijn we echte SEO fanaten! Ontvang de Gratis SEO Analyse t.w.v. €495 ex. BTW en kom erachter hoe jouw bedrijf extra omzet kan realiseren in de Google zoekmachine!

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   Een goede advertentie is het halve werk

   Het bouwen van je advertentie is leuk, tenminste dat vinden wij. We hebben hier allemaal wel eens iets verkocht op Marktplaats of het nou een televisie is of een paar oude schaatsen.

   Begin altijd met een pakkende titel die de aandacht trekt. Je hebt 59 tekens tot je beschikking dus houd de titel beknopt doch omvangrijk.

   marketplace marktplaats

   Dus in plaats van “BMW 7-serie zwart” kun je iets schrijven als “BMW 7-serie 2009 4-deurs sedan automaat rijklaar en leverbaar”. Wees eerlijk in je advertentie. Als het, zoals in bovenstaand voorbeeld, gaat om de verkoop van een auto kun je beter direct transparantie bieden om teleurstelling te voorkomen.

   Verdraai de feiten dus niet en vermeld belangrijke kenmerken die de prijs of verkoop kunnen beïnvloeden.

   Naast tekstuele aanpassingen zijn foto’s ook van onschatbare waarde. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en met dat spreekwoord richten wij onze advertenties in. De focus hoort te liggen op hoogwaardige kwaliteit; niemand voelt zich aangetrokken door pixelachtige foto’s. Verder is het belangrijk om het product van alle hoeken in beeld te brengen zodat de koper een goed beeld heeft van de conditie en afmetingen.

   Neem contact op

   Timing is essentieel

   Op marketplaces heb je natuurlijk altijd te maken met vraag en aanbod. Niet alle producten verkopen even goed in dezelfde periode. Het juiste moment om met authentieke Friese noren te adverteren is vlak voor de winter zijn intrede doet.

   Mocht je een poging willen wagen in de zomer en je vangt bot dan kun je de advertentie altijd opnieuw uploaden. Doorzettingsvermogen onderscheidt de master van de beginner. In het uiterste geval kun je altijd een SEO-expert inschakelen.

   Houd ook het dagritme van de gemiddelde koper in ogenschouw. Een advertentie die geplaatst wordt vlak voor het weekend (bijvoorbeeld op vrijdagavond) doet het vaak vele malen beter dan een advertentie die op maandagochtend live gaat. Je kunt het ook doordeweeks proberen na het avondeten als mensen tijd hebben voor randzaken na het werk en na het avondeten.

   Hoe zit het met bieden?

   Mensen houden van afdingen. Van nature tikken we graag dingen op de kop. Wij hebben ondervonden dat advertenties waar bieden zijn toegestaan het beter doen dan advertenties waar bieden is uitgeschakeld.

   Stel overigens wel een prijs in en sta bieden toe. Doorgaans worden advertenties zonder vaste prijs overgeslagen. Het gebeurt nog vaak dat er veel te lage biedingen binnenkomen, maar dat is te overzien.

   Als mensen tegen elkaar op gaan bieden wordt er meer tijd in het product geïnvesteerd en kan het resulteren in een hogere verkoopprijs dan vooraf ingeschat. Bovendien ontvangen bieders meldingen bij elk nieuw bod, wat leidt tot meer return visits.

   Wees bereikbaar

   Het is geen goed teken als een verkoper slecht bereikbaar is. Voor veel consumenten geldt “het is graag of niet” en dat vinden wij ook. Houd je telefoon en e-mail dus goed in de gaten en reageer spoedig op inkomende reacties.

   Er staan zoveel producten te koop op Marktplaats dat kopers binnen no-time ergens anders wel slagen. Ook als je reacties of biedingen ontvangt waar je het totaal niet mee eens bent is het goed om toch te reageren. We horen jullie denken “Dat is zonde van m’n tijd”, maar je weet maar nooit wat er uit voortvloeit.

   Als je bijvoorbeeld een televisie verkoopt voor 350 euro en iemand biedt 200 euro, dan kun je reageren met een tegenbod van 300 euro. De kans is klein dat ze akkoord gaan, maar het getuigt wel van goodwill van jouw kant.

   Verkopen op Marktplaats.com vergt precisie en geduld

   Wat je ook verkoopt op Marktplaats.com, kijk goed naar wat je collega’s doen en overweeg goed wat het beste moment is om je advertentie te posten. De advertentie zelf is het belangrijkst; wees beknopt, maar vermeld wel de belangrijkste informatie en gebruik kwalitatieve foto’s die alle hoeken van het product laten zien.

   Last, but not least: vraag na een succesvolle verkoop om een recensie of testimonial. Dat schept vertrouwen voor toekomstige klanten.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEO partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse