fbpx Linkbuilding: Dé Complete uitleg over Linkbuilding (2023) Linkbuilding: Dé Complete uitleg over Linkbuilding (2023)

Linkbuilding: Dé Complete Uitleg (2023)

.

Linkbuilding is het realiseren van externe backlinks die naar jouw website verwijzen. Laat Ranking Masters nu net dé Linkbuilding specialist van de Benelux zijn.

Met het meest omvangrijke linkbuildingnetwerk en parnternetwerk kunnen wij iedere website voorzien van een hogere domein autoriteit. Benieuwd naar wat linkbuilding voor jouw kan betekenen? Laat je gegevens achter of lees deze blog en kom er direct achter.

 • Nisl sed vivamus
 • Aliquam etiam erat
 • Velit scelerisque
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 13 beoordelingen

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?

  Binnen 24 uur reactie

  Wat is linkbuilding?

  In de basis is linkbuilding het verkrijgen van links van derde websites die verwijzen naar jouw website. Hoe meer relevante websites er naar jouw website verwijzen hoe meer vertrouwen zoekmachines als Google hieruit gaat halen dat jouw website een autoriteit is rondom de onderwerp die te maken hebben met jouw website.

  Daarbij is het belangrijk naar dit kwalitatieve links zijn waardoor een natuurlijk linkprofiel ontstaat. Dit betekent dat het lijkt voor zoekmachines alsof deze relevante links op een natuurlijk manier, en dus niet gemanipuleerd lijken, naar jouw website verwijzen.

  Om de vraag wat is linkbuiding of wat is linkbuilden te beantwoorden gaat het dus met name om het verkrijgen van kwalitatieve links van derde websites die gerelateerd zijn qua onderwerp aan die van jou. Door deze links te verkrijgen kom je uiteindelijk hoger in Google. Als het goed snap je nu de vraag wat is linkbuilding.

  Wat betekent linkbuilding?

  Om je een concreet antwoord te geven op “wat is linkbuilding?” is het belangrijk om te weten welke onderdelen nog meer belangrijk zijn binnen SEO. Met name onpage factoren voor SEO mag je niet vergeten mee te wegen. Je ziet namelijk de onpage autoriteit wordt verhoogd wanneer je veel content schrijft rondom 1 en hetzelfde onderwerp.

  Linkbuilding betekenis: Het bouwen van kwalitatieve backlinks naar een website.

  SEO linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen binnen je SEO online marketing strategie. Naast het optimaliseren van je website voor zoekmachines zijn links of verwijzende domeinen een doorslaggevende factor voor Google om jouw plaats in de page rankings te bepalen. Krijgt jouw website nog niet genoeg relevante links dan is het belangrijk dat je zorgt dat je meer focus gaat aanbrengen op je linkprofiel voor jouw bedrijf.

  Let op! Links van een startpagina kunnen opgenomen worden in het linkprofiel, maar voorkom dat de links van een startpagina een te groot deel van het linkprofiel innemen. Houdt hierbij maximaal 15% aan om de kwaliteit van een natuurlijk linkprofiel te waarborgen.

  Zoekmachines als Google bepalen de autoriteit van jouw website rondom een onderwerp mede dankzij linkbuilden. Linkbuilding is niet moeilijk als je weet waar je moet beginnen. Start daarom vandaag nog met een solide linkbuilding strategie en breng je website naar de top 10 in de zoekresultaten.

  Linkbuilden, en dus het verkrijgen van een minimaal aantal relevante links, mag dus zeker niet missen in jouw online marketing mix en gaat je ze zeker helpen om meer resultaat voor jouw bedrijf te halen.

  Linkbuilding anno 2023 is heel anders dan 5 jaar geleden. Het is essentieel om de laatste technieken te blijven volgen want er verschijnt regelmatig een update rondom linkbuilding. Zorg dat je een analyse hiervoor continue blijft uitvoeren.

  Neem contact op

  usp line

  We only have customers who are really enthusiastic about what we do for them. This is because the agreement can be canceled.

  usp line

  We only have customers who are really enthusiastic about what we do for them. This is because the agreement can be canceled.

  usp line

  We only have customers who are really enthusiastic about what we do for them. This is because the agreement can be canceled.

  Wij generen traffic voor o.a.

  Klantcases

  Verno.com

  Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
  stijging in transacties

  Bekijk case study

  Hoe voeren wij kwalitatieve sterke linkbuilding uit?

  In de niet betaalde versie van de Google zoekresultaten, oftewel Google organisch, volstaat het niet om enkel links van externe websites naar jouw eigen te hebben. Logischerwijs linken andere website eigenaren niet zomaar naar jouw website.

  Wanneer de informatie op jouw website als informatie sterk en nuttig wordt ervaren is dit een ander verhaal. Simpel gezegd is in de ogen van Google de website die meer relevante backlinks naar zicht heeft toestaan de website met de betere content in vergelijking tot de concurrentie. Dit is de reden dat websites met veel links dan ook hoger komen te staan in de zoekresultaten dan websites met weinig links.

  Niet alleen de kwantiteit speelt hierbij een rol, maar ook de kwaliteit. Wanneer je meer links naar jouw website hebt staan van autoritaire of in ieder geval kwalitatief sterke websites weegt dit zwaarder mee en wordt er meer waarde aan jouw website toegekend.

  Er zijn diverse linkbuilding technieken waaronder de skycrapping techniek, gastbloggen, link reclamation en abc linkruil. Maar het meest belangrijk is dat het overgrote deel van de backlinks die gerealiseerd worden dofollow zijn.

  Meestal zijn de links die realiseert dofollow, maar het is belangrijk om te controleren of deze niet nofollow is zodat je zeker weet dat de kracht die gemoeid gaat met de link daadwerkelijk wordt toegevoegd aan jouw website. Naast dat de link dofollow moet zijn is het ook belangrijk om te zorgen dat de link geen hoge spamscore bevat. Dit kun je uitlezen via bijvoorbeeld een tool als SEOspyglass.

  Er zijn diverse linkbuilding technieken waaronder de skycrapping techniek, gastbloggen, link reclamation en ABC linkruil. Maar het meest belangrijk is dat het overgrote deel van de backlinks die gerealiseerd worden dofollow zijn.

  Meestal zijn de links die realiseert dofollow, maar het is belangrijk om te controleren of deze niet nofollow is zodat je zeker weet dat de kracht die gemoeid gaat met de link daadwerkelijk wordt toegevoegd aan jouw website. Naast dat de link dofollow moet zijn is het ook belangrijk om te zorgen dat de link geen hoge spamscore bevat. Dit kun je uitlezen via bijvoorbeeld een tool als SEOspyglass.

  Onderstaand een samengevat rijtje van de belangrijkste meegetallen, volgens Neil Patel en Brian Dean, waar je om moet letten bij linkbuilding:

  Trustflow (van Majestic SEO)

  Cititationflow (van Majestic SEO)

  Dofollow/nofollow (via SEO Spyglass )

  Domein autoriteit (van MOZ)

  Spam score (via MOZ)

  Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie

  Zoekmachine Optimalisatie, ofwel SEO staat voor Search Engine Optimization. Het doel van SEO is het zo hoog mogelijk rangschikken in de zoekmachine resultaten, zodat potentiële klanten jouw website eenvoudiger weten te vinden. Door middel van linkbuilding zorg je ervoor dat mensen via linkjes verwijzen naar een pagina waar je een bepaald product of een dienst kunt vinden.

  Het doel van SEO is om de domein autoriteit te verhogen. Dit proces bestaat in de basis uit content creatie, linkbuilding en het verbeteren van de website techniek om zo autoriteit op te bouwen en uiteindelijk betere posities binnen de zoekmachine te bemachtigen.

  Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

  Maak een afspraak

  Linkbuilding in 2023

  De impact van backlinks op de posities in de Google zoekmachine is een veelbesproken onderwerp in de wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO). Volgens een studie van Ahrefs, een van de toonaangevende SEO-tools op de markt, hebben backlinks nog steeds een aanzienlijke invloed op de zoekresultaten van Google.

  Ahrefs Impact van Backlinks

  De studie analyseerde de zoekresultaten van meer dan twee miljoen willekeurige zoekopdrachten en ontdekte dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen het aantal backlinks en de positie van een pagina in de zoekresultaten. Pagina’s met meer backlinks staan over het algemeen hoger in de zoekresultaten dan pagina’s met minder backlinks.

  Deze correlatie is niet verrassend, aangezien backlinks dienen als een soort aanbeveling of goedkeuring van andere websites. Google ziet backlinks als een indicatie dat andere websites jouw content waardevol vinden en daarom naar jouw pagina linken. Hoe meer backlinks van andere hoogwaardige websites, hoe meer waarde Google aan jouw pagina toekent.

  Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle backlinks gelijk zijn. Backlinks van hoogwaardige en relevante websites hebben een grotere impact op de positie van jouw pagina in de zoekresultaten dan backlinks van minderwaardige websites.

  Daarnaast kan het hebben van te veel slechte backlinks juist een negatieve impact hebben op de positie van jouw pagina in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk om een strategie te hebben voor het verkrijgen van hoogwaardige backlinks en het vermijden van slechte backlinks.

  Samengevat hebben backlinks nog steeds een zeer significante impact op de posities in de Google zoekmachine. Door het verkrijgen van hoogwaardige backlinks kun je jouw zoekresultaten verbeteren en jouw online zichtbaarheid vergroten.

  SEO linkbuilding zelf doen of uitbesteden?

  Een aantal jaren geleden was SEO nog niet heel complex. Je kon je eigen SEO strategie eenvoudig uitvoeren om op die manier goede resultaten te boeken. Tegenwoordig is het beter om SEO uit te besteden. SEO en met name SEO linkbuilding is de afgelopen jaren een complexere marketingtechniek geworden, waarbij rekening gehouden moet worden met talloze factoren. Het is niet alleen belangrijk dat er genoeg links op andere websites worden geplaatst, ook wordt er gekeken naar:

  • De snelheid van je website;
  • Of je website ook op mobiele apparaten goed werkt;
  • En of jouw website veilig wordt geacht door Google. Als er bijvoorbeeld geen SSL-certificaat op jouw website staat, is de kans groot dat jouw website niet te openen is.

  Linkbuilding behoort tot één van de belangrijkste technieken voor zoekmachine optimalisatie

  Maar het is moeilijk om het goed te doen. Bovendien is er geen ‘one size fits all’ aanpak om linkbuilding uit te voeren. Ook was linkbuilding voorheen een stuk eenvoudiger dan dat het tegenwoordig is.

  Je kon bijvoorbeeld lid worden van een linkruilgroep, een SEO techniek die al lang niet meer werkt, en zelfs averechts werkt. Google straft het ruilen van links genadeloos af. En dat is logisch: een link van een blog over breien naar een e-commerce site die parfum koopt heeft simpelweg geen waarde gezien het feit dat deze verwijzing irrelevant is. Google ziet en beoordeelt dit ook op dezelfde wijze.

  Helaas zijn er nog steeds veel marketeers die op deze manier linkbuilding uitvoeren, met schadelijke resultaten voor hun klanten als gevolg. Het uitwisselen van links om de positie van een site in zoekmachines te verbeteren is een overtreding van Google’s beleid en wordt ook door andere zoekmachines ontmoedigd.

  Volgens Google zijn er meer dan 200 verschillende rankingsfactoren

  Er zijn veel debatten en speculaties geweest over wat wél en wat niet bijdraagt aan het hoger in Google ranken. Google zelf beweert dat er 200 verschillende rankingsfactoren zijn – maar wil niet onthullen wat deze factoren precies zijn. Omdat interne en externe links nog steeds de kern van Google’s zoekalgoritme zijn, blijft linkbuilding een ontzettend belangrijke methode om je online zichtbaarheid te verbeteren en de organische verkeersstroom te doen vergroten.

  Wat is link?

  Een link is een verwijzing van de ene pagina naar de andere pagina. Een link kan zowel verwijzen naar een pagina binnen jouw eigen website als naar een link van de website van een derde en dus naar een ander domein. Wanneer je klikt op de link ga je naar een andere pagina.

  Zoekmachines gebruiken links op twee belangrijke manieren: om nieuwe webpagina’s te ontdekken en om te bepalen hoe hoog een pagina zou moeten ranken. Een gemakkelijke manier om dit op te vatten is door elke link te zien als een stem. Een stem van vertrouwen in een bepaalde pagina. Hoe meer websites met een hoge domeinautoriteit naar je linken ofwel verwijzen, hoe groter de kans is dat je goed scoort in de zoekresultaten.

  Wat is een anchor tekst?

  Als je bezig bent met linkbuilding, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en diversiteit van je anchor teksten. Anchor teksten zijn de woorden waarop een link wordt geplaatst. Het gebruik van verschillende soorten anchor teksten kan helpen om je linkprofiel natuurlijk te laten lijken en de relevantie van je website te benadrukken. Hieronder volgen enkele voorbeelden van verschillende soorten anchor teksten die je kunt gebruiken:

  • Branded anchors: Dit zijn anchors waarin je de naam van je bedrijf of merknaam opneemt, bijvoorbeeld ‘Ranking Masters’. Branded anchors zijn ideaal om je merkbekendheid te vergroten en een herkenbaarheid te creëren.
  • Exact match anchors: Dit zijn anchors waarin je precies de zoekterm gebruikt waarop je gevonden wilt worden, bijvoorbeeld ‘linkbuilding tips’. Het gebruik van exact match anchors kan helpen om je website hoger te laten ranken op specifieke zoektermen. Let wel op dat je niet te veel exact match anchors gebruikt, omdat dit als spam kan worden gezien.
  • Partial match anchors: Dit zijn anchors waarin je een deel van de zoekterm gebruikt, bijvoorbeeld ‘beste linkbuilding strategieën’. Het gebruik van partial match anchors kan helpen om je website te laten ranken op gerelateerde zoektermen en zo je zoekwoordrelevantie te versterken.
  • Generic anchors: Dit zijn anchors waarin je algemene woorden gebruikt zoals ‘klik hier’ of ‘lees meer’. Het gebruik van generic anchors kan helpen om je linkprofiel natuurlijker te laten lijken en je website te laten ranken op meer algemene zoektermen.
  • Image anchors: Dit zijn anchors waarin je een afbeelding gebruikt als link. Het gebruik van image anchors kan helpen om je website aantrekkelijker te maken en de gebruikerservaring te verbeteren.

  Het is belangrijk om een goede mix van verschillende soorten anchor teksten te gebruiken en niet te veel te focussen op een enkele soort. Op deze manier kun je een natuurlijk en gevarieerd linkprofiel opbouwen en je zoekwoordrelevantie versterken.

  Voorbeeld duurzaam & organisch linkprofiel. Bron: Diggitymarketing.com

  Wat zijn dan geen kwalitatieve links?

  Bijvoorbeeld het linken van een aantal startpagina’s naar jouw website kan niet te bestempeld worden als kwaliteit. De kwaliteit van het linken wordt namelijk gemeten aan de hand van de relevantie in vergelijking tot jou website, het website bezoek en het aantal kwalitatieve backlinks van de link van die naar jouw website verwijzen.

  Je kunt beter focussen op het schrijven van artikelen. Wij adviseren dit altijd aan iedere klant.

  Kost linkbuilding veel tijd?

  Het simpele antwoord is dat dit voor ieder bedrijf een uitdaging is. En JA het kost dus relatief veel tijd om je bovenaan in de zoekmachines te krijgen. Dit kan een dag, maanden of een jaar duren afhankelijk van hoe veel concurrentie er op een zoekwoord zit. Dit komt doordat je externe websites moet benaderen om een link naar jouw website op te nemen.

  Dit is ook gelijk jouw voordeel want zolang doen bedrijven in jouw branche er ook over qua tijd. Het is vrij hard werken om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf genoeg backlinks krijgt. Wij gaan je in deze blog voorzien van meer informatie hoe.

  Waarom kiezen voor linkbuilding?

  Binnen jouw online marketing strategie mag een linkbuilding campagne niet missen. De nummer één positie in Google, of andere zoekmachines, op zoektermen die maandelijks veel keer wordt ingetypt gaan jouw veel extra bezoekers en daarmee verkopen of leads opleveren.

  In verhouding tot andere online marketing kanalen is linkbuilding en SEO een van de meest rendabele volgens Forbes. Het mag dus niet missen binnen jouw online marketing mix.

  Stel je eens voor dat je een kapsalon begint. Je hebt de juiste kennis en ervaring om van de zaak een groot succes te maken. Je onderneming staat of valt echter met aanbevelingen van klanten.

  Op internet werkt het net zo. Je kunt een website hebben die voor wat betreft de zoekmachines volledig geoptimaliseerd is maar zolang anderen je website niet bezoeken en aanbevelen neemt Google het niet serieus. Hoe meer kwalitatief sterke websites naar jouw website verwijzen (backlinks), des te hoger Google jouw website zal waarderen. En een positieve waardering leidt automatisch tot een hogere pagerank. Daarom is linkbuilding de sleutel om een hogere pagerank te realiseren.

  Waarom linkbuilding

  Wat zijn kwalitatieve backlinks bij linkbuilding?

  Wanneer er veel websites naar jouw website verwijzen dan heb je in de ogen van Google een populaire website. De ene backlink is echter de andere niet, het is belangrijk om daar bij linkbuilding rekening mee te houden. De waarde van een link is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk dat de website waar de backlink op geplaatst is, een betrouwbare en liefst populaire site is. Je hebt niets aan backlinks op onbekende websites of sites met een slechte reputatie. Daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken die een link een kwalitatieve backlink maken.

  Anchor tekst en kwalitatieve linkbuilding

  De ankertekst

  De ankertekst is het stukje tekst waar je op klikt om de externe pagina te openen. Dit is vaak een gedeelte van een zin die in verband staat met de pagina waar de tekst naar verwijst. Zo kan bijvoorbeeld ‘goedkoop laminaat laten leggen’ als ankertekst dienen voor de link naar jouw pagina over het laten leggen van laminaat. De ankertekst bevat bij voorkeur een populair zoekwoord of een deel van jouw paginatitel waardoor de backlink van toegevoegde waarde is en in waarde stijgt.

  Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

  Maak een afspraak

  Verband tussen backlink en pagina

  Een backlink is waardevol wanneer er een relevant verband is tussen de backlink en de pagina waar deze naar verwijst. Een backlink in een tekst over de aanschaf van een nieuwe fiets moet ook daadwerkelijk verwijzen naar relevante informatie voor de lezer die een nieuwe fiets zoekt en niet naar een autozaak. Wanneer er geen logisch verband is, daalt de link in waarde. Zoekmachines zijn tegenwoordig zo slim dat ze deze vorm van linkbuilding oppikken en meenemen in hun oordeel. Jouw website wordt dan teruggezet in de ranking.

  Het aantal links op een pagina

  Wordt er in een tekst naar tientallen andere websites verwezen? Dan schaalt Google deze backlinks lager in dan wanneer er naar slechts twee of drie websites gelinkt wordt. Een backlink heeft dus een grotere waarde wanneer er alleen naar jouw website verwezen wordt. Nog beter is het wanneer er in 1 tekst meerdere keren naar jouw website wordt verwezen, zonder dit te overdrijven. Zeker wanneer meerdere websites dit doen, zal Google jouw website steeds hoger waarderen.

  Linkbuilding betekenis

  De website die de backlink plaatst

  Bij linkbuilding is niet alleen de populariteit van de website belangrijk ook de activiteit en traffic op de website is van belang. Zo is een backlink op een website die constant up to date gehouden wordt van grotere waarde dan een link op een verouderde site. Populaire website die up to date zijn en vaker worden bezocht, zijn dan ook een goede plek om backlinks naar jouw site te plaatsen. Google kwalificeert dit en plaatst jouw website vervolgens hoger in de ranking.

  De voordelen van backlinks

  Linkbuilding werkt niet allen positief voor de ranking van jouw website in de Google zoekmachine. Goede backlinks zorgen naast zoekmachine optimalisatie ook voor meer traffic naar jouw website. Meer traffic maakt het mogelijk om meer omzet te genereren. Bijvoorbeeld door meer leads te genereren of meer aankopen in je webshop te realiseren. Bovendien zorgen backlinks ervoor dat jouw reputatie binnen jouw vakgebied wordt vergroot. Hoe meer sites naar jouw website linken, des te meer waarde wordt er aan jouw expertise gehecht. Dat maakt linkbuilding een onmisbaar onderdeel van jouw marketingstrategie.

  Linkbuilding begint met goede content

  In het begin van dit artikel vergeleken wij linkbuilding met het verkrijgen van meer klanten voor een kapsalon door de aanbeveling van andere klanten. Je kunt echter pas met de kapsalon starten als je de zaak op orde hebt anders zullen de reviews overwegend negatief zijn. Zo geldt dat ook met een website. Maak om te beginnen een overzichtelijke website met waardevolle, relevante en keyword geoptimaliseerde content. De kans is groot dat mensen naar jouw website willen verwijzen als de informatie die jij biedt relevant is en een meerwaarde vormt voor de lezer.

  Linkbuilding met natuurlijke backlinks

  Je spreekt van natuurlijk link gedrag wanneer men spontaan jouw content deelt, omdat deze interessant is. Je kunt hier rekening mee houden bij het schrijven van jouw teksten. De meeste mensen zoeken op internet naar informatie omdat ze een oplossing zoeken voor hun probleem. Jij kunt met relevante waardevolle content deze oplossing bieden. Is de content relevant, waardevol en origineel? Dan heb je een grote kans dat deze spontaan gedeeld zal worden, wat jou waardevolle backlinks oplevert. Zo werk je aan linkbuilding zonder dat je er extra moeite voor hoeft te doen.

  Linkbait als linkbuilding strategie

  Er zijn manieren om natuurlijke backlinks een duwtje in de rug te geven. Je gebruikt hierbij je content om mensen naar je site te lokken, bait betekent dan ook aas. Dit werkt het best op Social Media waar mensen gewend zijn om met een druk op de knop content te delen. Er zijn verschillende invalshoeken waarop je deze vorm van linkbuilding kunt inzetten. Deze methode staat of valt natuurlijk wel met de kwaliteit van jouw content.

  Drie manieren om binnen jouw linkbuilding strategie natuurlijke backlinks te genereren:

  • Laat mensen iets winnen
  • Geef iets gratis weg
  • Speel in op humor

  Laat mensen iets winnen

  Mensen willen altijd wel iets winnen. Je ziet niet voor niets zo vaak share, like & win acties voorbij komen op Social Media. Zorg er wel voor dat je geloofwaardig blijft. Kies voor mooie prijzen en kom je beloftes na. Alleen als mensen zien dat je ook daadwerkelijk prijzen weggeeft, zijn ze bereid om vaker deel te nemen aan jouw acties. Zo werken ze ongemerkt niet alleen aan jouw naamsbekendheid, maar ook aan jouw ranking in de zoekmachines.

  Geef iets gratis weg

  Als het gratis is, kunnen mensen het vaak niet weigeren. Biedt daarom jouw kennis aan in een gratis e-book of geef samples weg van jouw product. Op die manier kunnen potentiële klanten laagdrempelig en vrijblijvend kennismaken met jouw producten of diensten. Is hun interesse eenmaal gewekt, dan zal dit sneller leiden tot leads. Wees niet bang dat mensen niet meer willen betalen voor jouw diensten of producten als je iets gratis weggeeft, in de meeste gevallen smaakt het juist naar meer. Je kunt ook kiezen voor een ‘wallet opener’ waarmee je jouw doelgroep vraagt om een relatief bescheiden bedrag in te leggen om een gratis product te ontvangen. Denk aan de verzendkosten of administratiekosten. Het is in ieder geval altijd goed voor jouw linkbuilding en linkprofiel wanneer zij jouw actie met hun netwerk delen.

  Speel in op humor

  Of het nu gaat om filmpjes of afbeeldingen: humor valt altijd goed al valt over smaak soms wel te twisten. Mensen liken en delen humoristische content vaak nog voor zij naar de herkomst hebben gekeken. Kies echter altijd voor humoristische content die onschuldig is en niet afdoet aan jouw professionaliteit. In het beste geval kies je voor een filmpje of afbeelding die gelinkt kan worden aan jouw product of dienst om het een meerwaarde van plaatsing mee te geven. Niets biedt zoveel verwarring als een uitzendbureau dat opeens hilarische baby filmpjes plaatst.

  Linkbuilding bureau

  Linkbuilding voor beginners

  Een goede website kan dus voor natuurlijke backlinks zorgen. In de meeste gevallen zal je echter actie moeten ondernemen om backlinks te realiseren en is een linkbuilding strategie vereist. Er zijn diverse manieren waarop je vandaag nog met linkbuilding kunt starten. Hieronder geven we een overzicht van de meest gebruikte methodes. Pak het echter rustig aan. Wie in een korte tijd opeens veel backlinks genereert, wordt door Google met argusogen bekeken. Dit kan invloed hebben op je linkprofiel waardoor je juist daalt in de ranking van de zoekmachines.

  Zes eenvoudige manieren om meer backlinks te genereren als linkbuilding strategie:

  • Wees actief op social media
  • Linkbuilding met LinkedIn
  • Deel je kennis op forums
  • Ruil je product of kennis voor een review
  • Sponsor een goed doel

  Wees actief op Social Media

  De eenvoudigste manier om backlinks te realiseren is door het starten van een bedrijfspagina op Social Media. Als je serieus bezig bent met linkbuilding, mag je Social Media eigenlijk niet links laten liggen. Facebook, Twitter, YouTube en Instagram zijn uitstekende platformen om, potentiële, klanten te bereiken. Google neemt jouw activiteiten op Social Media ook mee bij het indexeren en positioneren van jouw website of platform. Bovendien zijn Social Media ideaal om jouw website en business te promoten. Je bereikt immers een groot publiek tegen veelal geringe kosten.

  Linkbuilding met LinkedIn

  Met een bedrijfspagina op LinkedIn kun je eenvoudig een link leggen naar jouw website. Bovendien kun je op deze pagina relevante content plaatsen waar je backlinks in kunt verwerken. Jouw contacten op LinkedIn kunnen deze content vervolgens eenvoudig onder hun eigen contacten verspreiden. Google weet veel gedeelde content op waarde te schatten en zal dit belonen met een hogere ranking. Zo past LinkedIn uitstekend binnen jouw linkbuilding strategie.

  Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

  Maak een afspraak

  Gastbloggen op externe websites

  Populaire websites bieden vaak de mogelijkheid om een gastblog te plaatsen. Je schrijft dan gratis een blog over een onderwerp binnen jouw vakgebied. De website plaatst vervolgens jouw blog met een linkje naar jouw website. Een voorbeeld is de website van Schrijven Magazine. Zij bieden gastbloggers de mogelijkheid om een blog te plaatsen over taal, schrijven en aanverwante onderwerpen in ruil voor een backlink. Op deze manier bereik je een groter publiek dan normaal terwijl het ook gunstig is voor jouw linkprofiel, dit maakt het een waardevolle linkbuilding activiteit.

  Linkbuilding uitbesteden

  Deel je kennis op forums

  Op forums verzamelen zich vaak veel mensen met bepaalde vragen binnen jouw vakgebied. Dit is de ideale plaats om jouw kennis in te zetten voor linkbuilding. Natuurlijk plaats je in jouw reactie een linkje naar jouw website. Doe dit niet te opzichtig en verstrek alleen relevante content. Als je alleen maar linkjes plaatst zal dit al snel als spam beschouwd worden en kan je reactie worden verwijderd. Een inhoudelijk goede reactie met een linkje naar achtergrondinformatie zal eerder als waardevol worden beoordeeld en niet worden verwijderd.

  Ruil je product of kennis voor een review

  Verkoop je een bepaald product? Overweeg dan eens een influencer jouw product of dienst cadeau te doen in ruil voor een review. Je kunt er ook voor kiezen om jouw kennis te delen in een e-book en deze te laten beoordelen door verschillende online recensenten. In de meeste gevallen zullen zij op hun website een link plaatsen naar jouw website. Wees je er wel van bewust dat er ook negatieve reviews kunnen volgen. Influencers zijn zo populair omdat ze authentiek zijn en hun publiek een eerlijke beoordeling geven. Dit maakt een review echter alleen maar interessanter binnen je linkbuilding strategie.

  Sponsor een goed doel

  Het is goed voor je imago, je bekendheid en je linkprofiel: het steunen van goede doelen. In ruil voor sponsoring bieden goede doelen vaak enige ruimte op hun website of promotiemateriaal aan. Een backlink bij een gerenommeerd goed doel is goed voor je linkprofiel en dus ook goed voor je ranking bij Google. Door een goed doel te steunen bereik je dus meerdere doelen binnen je marketing en linkbuilding strategie.

  Tip: Lees ook 8 redenen waarom linkbuilding essentieel is voor SEO ????

  Linkbuilding: wat je vooral niet moet doen

  Zoekmachines worden steeds slimmer in het beoordelen van backlinks. Het wordt daarom steeds beter opgemerkt als er ‘een luchtje’ aan een backlink zit. Linkbuilding dat niet voldoet aan de regels van Google wordt daarom bestraft. In het slechtste geval wordt je website volledig uit de zoekresultaten verwijderd. Het is daarom belangrijk je linkbuilding strategie af te stemmen op de regels zodat je enkel de vruchten hiervan kunt plukken. Vervolgens dus ook zaak om de regels goed in de gaten te houden en eventuele wijzigingen in de spelregels tegen het licht te houden.

  Zaken die je linkbuilding strategie ondermijnen

  Sommige linkbuilding activiteiten voldoen wel aan de richtlijnen van wat mag, maar blijken in de praktijk toch niet effectief te zijn. Eerder noemden we bijvoorbeeld al een plotselinge stijging van het aantal backlinks dat jouw website heeft. Daarnaast is het ook niet verstandig om veel backlinks te plaatsen op jonge websites of steeds opnieuw voor dezelfde ankertekst te kiezen. De inhoud van de website waar je backlinks op plaatst, moet ook in verband staan met jouw website. Het heeft dus geen zin om lukraak backlinks te plaatsen. Dit zal namelijk nooit of te nimmer leiden tot een plek in de top 10 van Google en is dus zinloos als linkbuilding activiteit.

  Linkbuilding activiteiten die Google bestraft

  Het is niet verstandig om links te plaatsen op websites met een slechte reputatie vanwege spam of op websites die gehackt zijn. Tot slot is het af te raden om speciaal websites te bouwen om te kunnen cross linken. Dit zijn stuk voor stuk linkbuilding activiteiten die Google afstraft in de pageranking indien zij daarachter komen.

  Linkbuilding activiteiten die je nooit moet doen:

  • Betalen voor geautomatiseerde linkbuilding
  • Links plaatsen op websites met een slechte reputatie (spam)
  • Links plaatsen op gehackte websites
  • Websites enkel creëren voor crosslinking

  Linkbuilding

  Interne links tellen (ook) mee tijdens het linkbuilden

  Interne backlinks zijn links van pagina’s binnen je eigen website naar andere pagina’s binnen dezelfde website. Het belang van interne backlinks wordt vaak onderschat, terwijl ze een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een sterk linkprofiel en het verbeteren van de gebruikerservaring op je website. Hieronder vind je enkele redenen waarom interne backlinks belangrijk zijn binnen een linkbuilding strategie:

  • Verbetering van de gebruikerservaring: Interne backlinks maken het voor bezoekers gemakkelijker om door je website te navigeren en de gewenste informatie te vinden. Ze leiden bezoekers van de ene pagina naar de andere, waardoor ze meer tijd op je website doorbrengen en minder snel zullen afhaken.
  • Versterking van de zoekwoordrelevantie: Door interne backlinks te plaatsen naar gerelateerde pagina’s met vergelijkbare onderwerpen, kun je de zoekwoordrelevantie van je website verbeteren. Zoekmachines zien dat de pagina’s met elkaar verbonden zijn en hechten hier meer waarde aan.
  • Versterking van de autoriteit van je website: Interne backlinks dragen bij aan de autoriteit van je website doordat ze het linkprofiel van je website versterken. Wanneer pagina’s binnen je website naar elkaar linken, wordt er autoriteit doorgegeven, wat bijdraagt aan een betere positie in de zoekresultaten.
  • Vermindering van de bounce rate: Door interne backlinks te plaatsen naar gerelateerde pagina’s, kunnen bezoekers langer op je website blijven en meer pagina’s bezoeken. Hierdoor wordt de bounce rate (het percentage bezoekers dat je website verlaat na het bekijken van slechts één pagina) verlaagd.
  • Betere indexering door zoekmachines: Interne backlinks maken het voor zoekmachines gemakkelijker om je website te indexeren en te begrijpen waar de pagina’s over gaan. Dit draagt bij aan een betere positie in de zoekresultaten.

  Interne backlinks zijn dus een belangrijk onderdeel van een succesvolle linkbuilding strategie. Door te zorgen voor een goede interne linkstructuur kun je niet alleen je linkprofiel versterken, maar ook de gebruikerservaring op je website verbeteren en je positie in de zoekresultaten verhogen.

  Lees hier meer over het verschil tussen interne en externe backlinks.

  Een goede interne linkstructuur is een onderdeel van linkbuilding. Een geoptimaliseerde website met een goede interne linkstructuur:

  • Is overzichtelijk
  • Is hiërarchisch ingedeeld
  • Is gebruiksvriendelijk
  • Is snel
  • Bevat waardevolle content

  linkbuilding strategie Ranking Masters

  Linkbuilding strategie checken

  Ben je tevreden over je linkbuilding strategie? Check je website dan eens met een gratis online SEO check tool. Zo krijg je niet alleen inzicht in de optimalisatie van je website, maar kun je ook kijken hoe je scoort op het gebied van linkbuilding. Zo kun je bijvoorbeeld met de gratis online SEO check tool MOZ eenvoudig zien of je huidige linkbuilding strategie werkt en of je niet te veel slechte backlinks hebt. In het artikel SEO check: verhoog eenvoudig je pagerank op Google lees je meer over dit onderwerp en worden tips en trucs gegeven om jouw website volledig te optimaliseren. Door onze linkbuilding tips te volgen komt ook jouw website in de top 10 ranking van Google!

  Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

  Maak een afspraak

  Hoe komen de kosten tot stand voor een linkbuilding campagne?

  Wanneer je werkt met kwalitatieve en relevante backlinks zal een linkbuilding campagne vaak starten bij €1.000 ex. BTW per maand en kan oplopen afhankelijk van de concurrentie en de locatie (lees: de landen of regio) waarin je gevonden wilt worden tot €15.000 ex. BTW.

  Het opzetten van een linkbuilding campagne vereist inspanningen en kosten. Het is belangrijk om een realistisch budget te hebben voor het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit. De kosten van een linkbuilding campagne kunnen worden onderverdeeld in verschillende componenten, waaronder de tijd die nodig is om teksten te schrijven, ruilpartners te vinden en te onderhandelen met websites waarop backlinks kunnen worden geplaatst.

  • Tijd om teksten te schrijven: Het schrijven van goede content is cruciaal voor een effectieve linkbuilding campagne. Er moeten teksten worden geschreven die waardevol zijn voor de lezers en tegelijkertijd de zoekwoordrelevantie van de website versterken. De tijd die nodig is om deze teksten te schrijven kan variëren, afhankelijk van de omvang van de campagne.
  • Tijd om ruilpartners te vinden: Het vinden van relevante websites waarop backlinks kunnen worden geplaatst is een belangrijk onderdeel van linkbuilding. Dit kan tijdrovend zijn en vereist vaak een gedegen onderzoek. Het is belangrijk om te zoeken naar websites die relevant zijn voor de doelgroep van de website en die een hoge autoriteit hebben.
  • Onderhandelen over inkoop van backlinks: Als er geen mogelijkheid is om backlinks te ruilen, kan er gekozen worden voor het inkopen van backlinks. Het is belangrijk om te onderhandelen over de prijs en kwaliteit van de backlinks. De prijs kan afhankelijk zijn van de autoriteit van de website waarop de backlink geplaatst wordt.
  • Tijd om backlinks te plaatsen: Nadat de ruilpartners zijn gevonden of de backlinks zijn ingekocht, moeten de backlinks geplaatst worden. Dit kan tijd kosten en vereist enige technische kennis om de backlinks op de juiste manier te plaatsen.

  Het is belangrijk om een budget te hebben voor de verschillende componenten van de linkbuilding campagne. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de campagne en de kwaliteit van de backlinks. Het is ook belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een doorlopend proces is en dat het verkrijgen van backlinks een investering is in de lange termijn succes van de website.

  Linkbuilding uitbesteden

  Wil je jouw linkbuilding uitbesteden? Dan ben je aan het juiste adres! Ranking Masters heeft op dit moment zo’n 750 klanten geholpen de positie in Google van de zoekwoorden te verhogen. Hoger in Google kom je zeker met linkbuilding als jouw website onpage verder goed staat.

  In de eerste instantie kijkt Ranking Masters, het nummer 1 SEO bureau, of je een natuurlijk linkprofiel hebt. Indien je dit nog niet hebt zorgen wij d.m.v. van een aantal links dat de offpage autoriteit wordt verhoogd.

  Meer informatie over linkbuilding uitbesteden of meer informatie over tactieken ontvangen hoe je meer bezoekers krijgt naar jouw website? En droom jij er al een tijd van om op nummer één te staan in de zoekresultaten? Laat de zoekmachines voor jouw werken en neem direct contact op. Wij gaan je helpen om bovenaan te komen in Google.

  Linkbuilding uitbesteden of starten met linkbuilding: hoe weet je dat wij het nummer één bedrijf zijn voor jouw SEO en linkbuilding vraagstuk? Bekijk onze eerdere resultaten en vraag er nog een paar op indien je wenst.

  Neem contact op

  Sjors Goemans

  Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

  Hulp Nodig?

  Neem contact op met een van onze adviseurs!

  Bellen

  Fietsband lek?
  De beller is sneller!

  023-2078030

  Whatsapp

  Geen beltegoed meer?
  Chat met ons!

  023-2078030

  Daag jij ons uit voor je volgende project?

  Daag ons uit!

  Benieuwd naar jouw kansen?