Al 7 jaar ervaring

SEO Uitbesteden

.

Benieuwd of het uitbesteden van SEO zorgt voor een verhoging van jouw rendement? SEO is een specialisme waar alleen de beste SEO bureaus het verschil maken voor hun klanten in de Google zoekmachine.

Wanneer je SEO gaat uitbesteden wil je natuurlijk het beste SEO bedrijf voor jouw online vindbaarheid. Ranking Masters is dat SEO bedrijf en ik ben Sjors Goemans, SEO Specialist sinds 2009. Met mijn team van ervaren SEO specialisten focussen we op de organische online vindbaarheid van onze klanten. 

 • 750+ blije SEO & Linkbuilding klanten
 • Complete SEO ontzorging van strategie tot techniek, content en linkbuilding
 • Klanten blijven gemiddeld 8,5 jaar bij ons
 • 17+ inhouse Specialisten
 • Nationaal & Internationaal actief
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 21 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  Op deze pagina heb ik een aantal case studies. Hierin laat ik zien hoe wij met search engine optimization de organische zoekresultaten van klanten hebben verbeterd.

  Nog niet overtuigd? Er staan op deze pagina 37 redenen om SEO uit te besteden. Maar eerst leg ik je uit waarom ook jij, met een gerust hart SEO kunt uitbesteden aan Ranking Masters.

  seo uitbesteden

  SEO uitbesteden aan een SEO bureau

  Het verbaast me dat dit anno 2023 überhaupt nog een relevante vraag is. “Moet je zoekmachine optimalisatie van je website uitbesteden aan een gespecialiseerd SEO bureau?” Ja, natuurlijk! Net als dat je een accountant hebt, of naar de kapper gaat. SEO laat je over aan een SEO bureau.


  Wist je dat:
  Ranking Masters heeft een eigen linkbuilding netwerk van meer dan 3.500 websites waardoor wij vele malen efficiënter, dus goedkoper, aan relevante backlinks kunnen komen dan wanneer je hiervoor iemand aanneemt of het zelf doet. 


  Organisch verkeer op je website is een essentieel onderdeel van de online marketing strategie. Hoger in de zoekresultaten van Google is gelijk aan meer relevante bezoekers. Dit zorgt voor extra leads en betere verkoopresultaten. 

  Ga je dan kostbare tijd en geld investeren zonder maximaal resultaat? Mijn advies is, niet doen. De kans van slagen is namelijk relatief klein als je dit zelf doet zonder netwerk, kennis en ervaring.

  Verschillende onderdelen van zoekmachine optimalisatie uitbesteden

  Zoekmachine optimalisatie of SEO heeft als doel om je positie in Google te verbeteren. Waardoor er op organische wijze meer bezoekers naar je website komen.

  Bij Ranking Masters hebben we een team van 17 ervaren SEO specialisten. Deze werken allemaal volgens onze 7 Cornerstones. Een methode die we iedere 3 maanden evalueren en verbeteren. Zo controleren we jouw website op meer dan 200 verschillende rankingfactoren.

  Cornerstone & Visie Ranking Masters

  De 7 Cornerstones van Ranking Masters

  1. Architectuur – Denk hierbij aan de URL-structuur, interne links en navigatie;
  2. Metadata – Hints in de code toevoegen die de pagina nog duidelijker maken;
  3. Performance – Snelheid, veiligheid van de site en interactie van bezoekers;
  4. Linkprofiel – Opbouwen en onderhouden van het linkprofiel (Off Page SEO);
  5. Relevantie – Kijken naar zoekintentie en doelgroep;
  6. User Experience (UX) – De beleving van je bezoeker, gebruiksvriendelijk;
  7. Locatie – Informatie gebaseerd op de locatie van je website.

  Een betere vindbaarheid is afhankelijk van meer dan 200 verschillende factoren, welke wij indelen in deze 7 SEO Cornerstones. We creëren een SEO strategie die ook jouw website goed vindbaar maakt. Nu en ver in de toekomst.

  Het gewicht van deze rankingsfactoren wordt iedere 3 maanden opnieuw bepaald. En waar nodig, worden factoren toegevoegd of aangepast. Daarbij analyseren we wat werkt, begrijpen we heel goed wat Google nu wilt, maar kijken we ook zeker naar de toekomst. 

  Ranking Masters heeft een eigen research team en we staan in nauw contact met SEO specialisten over de hele wereld. Dit zorgt ervoor dat we nu exact weten wat we moeten doen. We weten hoe Google denkt en wat het toekomstperspectief zal zijn.

  Vraag een gratis SEO analyse aan

  SEM AGENCY INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters dé SEM agency in huis die streeft naar jouw omzetgroei. In iedere denkbare markt, hebben wij onze klanten geholpen aan zichtbaarheid binnen de Google zoekmachine. Wij weten exact welke route we moeten bewandelen om jouw groeidoelstellingen te bereiken.

  Wij helpen bedrijven online te groeien middels doordachte en effectieve SEO & SEA campagnes waarbij ook onze in-house webdevelopment en design afdeling eraan meewerkt.Zo hebben we alles onder één dak om impact om jouw (online) omzet te laten groeien. Kortom, Ranking Masters is de complete partner voor jouw online succes!

  Hoe we dat doen? Met onze diepgaande kennis, nauwe samenwerking, jarenlange ervaring & brede netwerk. De vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een betere SEM agency voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Ranking Masters onderscheidt zich door de continue focus op zowel de impact van de campagne als op de klantbeleving. Begonnen als data driven SEO-bureau, vinden we SEA relatief eenvoudig. Dit bedoelen we niet arrogant 😉.

  Daarnaast geloven wij in data. Om die reden hebben wij, in samenwerking met de programmeurs van het Juulr.com-platform, onze eigen in-house tools ontwikkeld. Deze zelfontwikkelde tools stellen ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen, waardoor onze projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen analyseren en hier tijdig op kunnen inspelen. Wij herkennen kansen voordat ze zich voordoen en zetten dit om in concreet resultaat!

  Verder onderscheiden we ons van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Onze doorgewinterde en continu geoptimaliseerde strategieën op maat zijn toepasbaar in iedere industrie én hebben zich al succesvol bewezen voor meer dan 750 andere bedrijven.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat, starten we met een data-analyse van jouw website en/of het Google Ads-account. Op deze manier bepalen we jouw huidige situatie, het nulpunt, en geven we een inschatting van het resultaat dat wij verwachten te behalen, evenals de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Uiteraard krijg je tijdens onze samenwerking ook dagelijks zelf inzicht in de resultaten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een dashboard zijn, waarin je de posities van de belangrijkste zoektermen kunt volgen (SEO), of door toegang te hebben tot je eigen Google Ads-account (SEA). Doordat we de resultaten nauwlettend in de gaten houden, kunnen we proactief beslissingen nemen en kansen signaleren die we voor jou willen benutten.

  Je ontvangt van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie gaan we dieper in op de rapportage, bespreken we eventuele verbeterpunten en behandelen we actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Waarom geloven wij de in kracht van data?

  Bij Ranking Masters geloven wij in de kracht van data als fundament voor succesvolle marketingcampagnes. De sleutel tot het succes van elke campagne schuilt in de wereld van data. Deze gegevens fungeren niet alleen als sturingsinformatie; ze zijn ons kompas, waardoor we zowel inzicht verwerven in wat effectief is, maar ook proactief kunnen handelen om voortdurende verbeteringen door te voeren.

  Wij zijn ervan overtuigd dat een gedegen begrip van data leidt tot doeltreffend handelen en uiteindelijk tot een verhoogd succes binnen het dynamische landschap van online marketing. In de analytische diepgang van data vinden wij de strategische route naar het optimaliseren en perfectioneren van elke campagne!

  Wat maakt Ranking Masters uniek? (weg?)

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat met je Search Marketing resultaten?

  Bij Ranking Masters zijn we echte zoekmachine fanaten. Ontvang gratis onze Groeiscan ter waarde van €495,- excl. btw en ontdek hoe je met jouw bedrijf extra omzet kunt genereren via de Google zoekmachine.

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   Waarom SEO uitbesteden aan Ranking Masters?

   Voordat ik je met 37 redenen duidelijk maak dat SEO uitbesteden een heel goed idee is, krijg je antwoord op de vraag; ‘Waarom nou juist uitbesteden aan Ranking Masters?’

   Wanneer je op zoek bent naar een marketing bureau voor het uitbesteden van SEO wil je zo zeker mogelijk zijn van resultaat. Een doordachte SEO strategie kost tijd en geld. Je website staat niet zomaar bovenaan.

   Ranking Masters heeft een ervaren team met 17 SEO specialisten. 

   • +750 klanten in Nederland
   • +150 klanten internationaal
   • +12 jaar ervaring

   Wij willen als Ranking Masters kennisleider blijven op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie. Daarom gebruiken we eerder behaalde resultaten voor het optimaliseren van campagnes. 

   • Implementeren
   • Testen
   • Meten
   • Optimaliseren

   Onze expertise zorgt voor maximaal online succes.

   Off Page en On Page optimalisatie

   De Cornerstones die we gebruiken zijn terug te brengen naar On Page SEO en Off Page SEO. Bij deze meer traditionele kijk op SEO is:

   • On Page al hetgeen op de website zelf gebeurd, zoals tekst en techniek. 
   • Off Page SEO gaat over externe invloeden en dus voornamelijk linkbuilding. 

   Een deel van de werkzaamheden die wij doen zie je hieronder als voorbeeld.

   • Technische analyse – Bevat de website technische fouten of onduidelijkheden? En is de website wel snel genoeg?
   • Interne linkstructuur – Welke pagina’s zijn gerelateerd aan elkaar en linken deze onder de juiste anchor-teksten naar elkaar? 
   • Zoekwoorden onderzoek – Binnen welke termijn kunnen we op welke zoekwoordcombinaties rendement realiseren als we kijken naar het beschikbare budget? 
   • SEO Copywriting – Welke informatie dient de content te bevatten? En sluit deze aan bij de zoekintentie van de Google zoekmachine gebruiker? 
   • Linkbuilding – Dankzij ons netwerk met kwalitatieve links en ‘outreach’-techniek vinden we relevante backlinks die als aanbevelingen dienen voor jouw website.
   • Concurrentie analyses – Om te weten hoe we de concurrentie te slim af kunnen zijn, moet je weten waar ze op focussen en wat hun sterktes en zwaktes zijn. Onze inhouse tooling monitort dit, en gecombineerd met onze handmatige analyses zorgen we ervoor dat wij altijd een stapje voor lopen.  

   Het bovenstaande is slechts een greep uit werkzaamheden die horen bij zoekmachine optimalisatie. Maar voor ieder van deze onderdelen an sich is een SEO specialist nodig. Ranking Masters heeft het allemaal in huis. 

   Wil je een los onderdeel van SEO aan ons uitbesteden? Ook dat is geen enkel probleem, we helpen je graag. Alle onderdelen van Zoekmachine Optimalisatie kun je met een gerust hart uitbesteden aan onze SEO specialisten.

   Niet kiezen voor het uitbesteden van SEO

   Je kunt er ook voor kiezen om SEO niet uit te besteden. Sommige van onze klanten hebben deze keuze ook gemaakt, voordat ze bij ons terecht kwamen. Soms met vervelende gevolgen, zoals:

   • Geen verbetering in de rankings;
   • Extra werkzaamheden om fouten te corrigeren / dubbele kosten;
   • Google penalty.

   Veelal wordt gedacht dat uitbesteden van SEO misschien (te) duur is. Vaak krijgt dan intern iemand van marketing of IT de taak om zoekmachineoptimalisatie op te pakken. En voor sommige onderdelen van SEO is uitbesteden ook niet nodig. Echter over het algemeen, zal het nooit dezelfde resultaten opleveren dan wanneer je SEO uitbesteed.

   De vraag is volgens mij ook niet, “Wat kost SEO uitbesteden?”, maar eerder; “wat levert het op?” Wij kijken namelijk eerst naar wat het jou oplevert. Dan leveren we een uitgebreid voorstel af, waarin wordt getoetst (inclusief prognose) of en wanneer een SEO campagne rendabel is.

   Wij zien dat een groot deel van de bedrijven die ervoor kiezen SEO zelf te doen, binnen 1,5 jaar alsnog de keuze maakt om dit uit te besteden.

   Een doordachte strategie op basis van onze zelf ontwikkelde inhouse SEO tooling, zorgt ervoor dat we meer inzichten hebben dan andere SEO bureaus. Waardoor we altijd een nét iets slimmere strategie kunnen creëren voor onze klanten.

   37 redenen om SEO uit te besteden

   We hebben met onze klanten gesproken en gevraagd waarom zij SEO uitbesteden. We hebben de 37 redenen hiervan in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet.

   Natuurlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Tijd, expertise en geld. Het alloceren van je resources op de meest effectieve wijze zorgt voor de beste resultaten.

   Het uitbesteden van SEO brengt je veel meer dan alleen betere resultaten in Google. Doordat een SEO bureau continu bezig is met de laatste ontwikkelingen van de markt worden trends eerder gespot. Niet alleen op het gebied van zoekresultaten, denk ook aan content trends, ontwikkelingen op het gebied van design en sales funnels.

   #1 Meer bezoekers op je website

   De voornaamste reden dat onze klanten SEO aan ons uitbesteden, is het genereren van meer traffic. Zoekmachine optimalisatie is een complex verhaal dat je voor het beste resultaat beter kunt overlaten aan een echte expert.

   SEO voor extra bezoekers

   #2 Samen een SEO strategie die werkt bepalen

   Besteed de SEO werkzaamheden uit aan specialisten die samen met jouw kennis van het product de ideale strategie bepalen. Maak zo samen een strategie voor het optimaliseren van zoekwoorden, die horen bij de niche van jouw bedrijf

   #3 Hogere omzet door meer leads of klanten

   Een gemiddelde conversie-ratio zorgt voor een hogere omzet wanneer de bezoekersaantallen toenemen. Betere posities in de zoekmachine door SEO is gelijk aan meer omzet.

   Wij zien dat onze klanten gemiddeld een omzetstijging halen van 70%. Dit is alleen al in het eerste jaar en uitsluitend via SEO.

   #4 Een SEO Specialist doet veel meer

   Je haalt een business partner in huis die verder denkt dan alleen rankings. SEO heeft raakvlakken met verschillende onderdelen van online marketing. Om maar eens wat voorbeelden te noemen:

   • Conversie optimalisatie
   • UX Design van de website
   • Google Ads

   #5 Continuïteit van SEO

   Het uitbesteden van SEO garandeert een bepaalde mate van continuïteit. Je bent niet afhankelijk van personeel dat op vakantie gaat of ziek wordt. Als dat personeel vandaag de dag al te vinden is.

   Het grote verschil tussen SEO en bijvoorbeeld Google Ads, is dat de investering bij SEO blijft renderen. Eenmaal hoog in de zoekresultaten is dat vaak voor de lange termijn. In tegenstelling tot Google Ads, waarbij je direct uit beeld verdwijnt als de geldkraan dicht gaat. 

   vindbaar in Google zoekresultaten door SEO

   #6 Investeringen kunnen op termijn worden afgeschaald 

   Wanneer de topposities zijn bereikt veranderd de SEO strategie. De investering kan in veel gevallen worden afgeschaald. De groei campagne gaat over op een onderhoudscampagne. Met een kleiner budget blijft de positie in de ranking op peil en blijft er dus budget over. 

   Dit biedt nieuwe kansen. Door het groei-budget opnieuw te alloceren en andere zoekwoorden te vinden om de concurrentie voor te blijven.

   Wie SEO uitbesteed heeft de mogelijkheid (tijdelijk) het budget af te schalen of te pauzeren. Dit wordt lastig wanneer er een ‘inhouse dedicated team’ met SEO bezig is. 

   Wanneer je SEO vergelijkt met zichtbaar zijn door Google Ads, heeft het afschalen of pauzeren van de investering een direct negatief gevolg op die zichtbaarheid. 

   #7 Een toppositie raak je niet zomaar kwijt

   Niets gaat helemaal vanzelf. Maar wanneer je een goede positie in de rankings hebt, raak je dat zomaar niet meer kwijt. Je hebt nu de nodige content op de website. Dit in combinatie met de juiste backlinks, geeft je site de autoriteit om een hoge positie vast te houden.

   Het enige wat je hoeft te doen is dit te blijven monitoren. Zodra je ziet dat de concurrentie meer aan linkbuilding gaat doen en ze dichter bij jouw in de buurt komen, is het raadzaam om weer wat links bij te plaatsen. Voordat je weer wordt ingehaald. Je kunt altijd aan ons vragen of wij dit voor je blijven monitoren. 

   Met de tools die Ranking Masters gebruikt zitten wij continu bovenop wat de concurrenten doen. Zo blijf je de concurrentie voor en blijft SEO maximaal renderen.

   #8 Vindbaar op veel verschillende zoekwoorden

   Door slimme technieken toe te passen bij zoekmachine optimalisatie, worden veel meer zoekwoorden geïndexeerd. Hoe beter Google de content op een website begrijpt des te meer zoekwoorden dit oplevert.

   #9 Organische zoekresultaten zorgen voor de meeste traffic

   Het aantal mensen dat Google gebruikt is gigantisch. In 2022 verwerkte Google meer dan 100.000 zoekopdrachten per seconde. Dat zijn meer dan 8,5 miljard dagelijkse zoekopdrachten. Sinds 2009 is het aantal zoekopdrachten gemiddeld steeds met bijna 10% van jaar op jaar gestegen. 

   organische zoekresultaten voor verkeer

   #10 SEO meer kliks dan bij Ads 

   In veel gevallen zijn de bovenste zoekresultaten advertenties. Google markeert deze regels ook als ‘Ad’. Het blijkt dat in 60% van de gevallen deze ‘Ads’ worden overgeslagen. Gebruikers scrollen liever door naar het eerste organische resultaat. Een positie die alleen met SEO te bereiken is.

   #11 Een goed presterende website is ‘equity’

   De positie en autoriteit van een goed presterende website telt mee als extra waarde op het eigen vermogen. Een investering in SEO is daarom niet alleen met het oog op omzet interessant. Mocht het aankomen op een verkoop van de onderneming, zal de site als equity worden gewaardeerd.

   #12 Hou meer focus op eigen kracht

   Bedrijven die SEO uitbesteden aan ons, houden zo meer de focus op hun eigen specialiteit. Laat je team bezig zijn met je product en klanten. Laat Ranking Masters bezig zijn met de betere posities in de zoekmachines. Zo behalen we samen het maximale resultaat.

   #13 SEO versterkt de positie van een merk

   Mensen associëren een toppositie met betrouwbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat dit hetzelfde werkt als bij TV commercials. Men weet steeds beter dat alleen bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderwerp, hun afspraken nakomen en een goede website hebben, een hoge positie verkrijgen. 

   Wanneer je bovenaan staat in de Google zoekmachine ben je niet alleen meer zichtbaar, maar krijg je ook een bepaalde positieve erkenning.

   #14 SEO werkt goed samen Google Ads

   Betaalde online marketing zoals Google Ads (Pay-Per-Click) werkt goed samen met SEO. Uit door ons geanalyseerde campagnes blijkt; een combinatie van Google Ads en SEO werkt conversie verhogend. Vise versa, klanten die zijn gestopt met SEO zagen een significante daling van de Google Ads campagne.

   Niet alleen het aantal conversies neemt toe, er is ook een positief effect op Return on Ads Spend (ROAS). Deze ROAS duidt aan hoeveel euro er per geïnvesteerde euro wordt terugverdiend. Wanneer SEO en Google Ads naast elkaar draaien, verbeterde de ROAS met ruim 67%.

   #15 SEO Bureaus altijd bekend met de laatste Google algoritme updates

   Google komt steeds vaker met updates aan het algoritme. Deze veranderingen kunnen een direct gevolg hebben op de zoekresultaten.

   Wij zijn altijd op de hoogte van Google algoritme updates. Dit is een groot voordeel van SEO uitbesteden aan Ranking Masters. Ons team van SEO Specialisten duikt direct op de uitdagingen die zo’n update met zich meebrengt. We gaan op zoek naar de mogelijkheden en verbeterpunten om een positief resultaat uit de update te halen. 

   Dankzij een database met meer dan 200 actieve klanten zien we direct welke gevolgen een update heeft. We vergelijken deze gevolgen, testen op verschillende eigen domeinen diverse oplossingen. Bevindingen benchmarken we met elkaar, om zo tot een gegrond verbetervoorstel te komen. De posities in de zoekresultaten blijven stabiel en kansen die zich voordoen worden optimaal benut.

   Google algoritme updates geschiedenis

   #16 SEO opleiding & kennisdeling

   Om tot het maximale resultaat te komen leggen wij onze klanten uit waar wij naar kijken bij een SEO campagne. Je blijft dan ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We delen onze kennis om samen tot het beste resultaat te komen.

   #17 De content blijft ‘up to date’

   Zoekmachines houden ervan als content fris en ‘up to date’ is. Door SEO uit te besteden zal alle content regelmatig worden gecontroleerd. Waar nodig krijgt de pagina een update. Hierdoor blijft de pagina relevant voor de bezoeker en zoekmachine.

   Één van de meest vervelende dingen die ik vaak zie op een website is niet meer relevante content doordat het verouderde informatie bevat. Een SEO bureau kan de SEO content up to date houden met de laatste ontwikkelingen. Dit is tevens goed voor de conversie.

   #18 Goede SEO is ook goede content

   Uiteindelijk wil Google dat de beste website voor de bezoeker, ook het best gevonden wordt. Optimalisatie hangt samen met het maken van goede content. Hierdoor creëer je meer ‘engagement’ bij de bezoeker die getrakteerd wordt op behulpzame tekst of video.

   We zien dat de updates die Google doet aan het algoritme, vaak betrekking hebben op de informatieve waarde van de content. Dit onderschrijft het belang van betrouwbare en nuttige informatie.

   Werken aan SEO betekent kritisch kijken naar de content op je website. Iets dat vrijwel altijd resulteert in verbeterde informatie voor de bezoekers. 

   SEO content door tekstschrijvers en copywriters

   #19 Off page SEO uitbesteden

   Off Page SEO gaat vooral over linkbuilding. Links zijn de brandstof die ervoor zorgen dat de site omhoog klimt. Zie SEO als een auto, alles dat je On Page doet heeft betrekking op het voertuig zelf. Onderhoud, lucht in de banden, misschien een spoiler. Maar je kunt al die aanpassingen doen, zonder brandstof kom je niet vooruit. 

   Bij het plaatsen van een link is het gebruik van de juiste ‘anchors’, en het bepalen van context van essentieel belang. We zien dat niet optimaal plaatsen van backlinks tot gevolg heeft dat er 30% extra plaatsingen nodig zijn.

   Een link kan zomaar ergens tussen de € 500 en € 2.500 kosten, zeker in een niche met een zwaar concurrentieveld. Het is zonde wanneer een dure link niet maximaal benut wordt.

   Iedere backlink van een externe website ziet Google als een aanbeveling. Om je een idee te geven, je hebt vaak honderden backlinks nodig van verschillende externe domeinen. Deze domeinen moeten relevant zijn, verwijzen naar de juiste pagina en een bepaalde autoriteit hebben.

   Hiervoor heb je een netwerk nodig of dien je flink te betalen. Juulr.com, waar meer dan 2.500 blog- en mediapublisher op staan, is onderdeel van hetzelfde bedrijf als Ranking Masters. Daardoor krijgt Ranking Masters niet alleen bureau-, maar ook staffelkorting. Daarnaast hebben wij een goed overzicht van de markt en weten we exact waar de beste backlinks te realiseren zijn. 

   Ook doen we aan linkruil middels ons eigen netwerk van 3.500 websites. Zonder netwerk is het onmogelijk, tenzij je flink overbetaald, om te komen tot het aantal backlinks (lees: aanbevelingen) die nodig zijn om bovenaan te komen in de Google zoekmachine.

   Misschien is linkbuilding wel de meest genoemde reden voor het uitbesteden van SEO aan Ranking Masters. Iedereen die wel eens bezig is geweest met linkbuilding weet hoeveel tijd dit kost. Dit uitbesteden scheelt je heel erg veel tijd en geld

   Wij hebben de ervaring om optimaal aan linkbuilding te doen, voor Nederlandse en internationale websites. Bij Ranking Masters kan je rekenen op een netwerk van nationaal en internationaal niveau.

   #20 Vertalen van SEO wensen aan developers

   Aan SEO zit ook een belangrijk technisch aspect. Zo is het belangrijk dat de website snel genoeg is. Maar ook dat in de code duidelijk staat wat het doel is van een bepaald onderdeel op een pagina. 

   De ervaring van onze specialisten zorgt ervoor dat we voldoende technisch onderlegd zijn SEO wensen te vertalen naar webdevelopers. 

   SEO web developer HTML code

   #21 Er is een heel SEO team nodig

   Wanneer je kiest om SEO niet uit te besteden zal je een heel team moeten samenstellen. Er komt vaak meer werk bij kijken dan je denkt. Alleen met een compleet team van experts kun je resultaten halen. 

   • SEO Project Manager (Strateeg)
   • Content Specialist
   • Blog- & Mediamanager
   • Linkbuilder (voor linkruil)
   • Web Developer

   Twijfel jij nog of SEO uitbesteden de juiste keuze is omdat je een deel van dit team zelf in huis hebt? Ook dan kunnen we je nog steeds helpen. Bijvoorbeeld met linkbuilding of met het bepalen van de juiste strategie. Een gesprek met ons is geheel vrijblijvend. 

   #22 Flexibel in je SEO budgetten

   Als je kiest voor SEO uitbesteden ben je flexibel in het stellen van je SEO budget. Je kunt tijdens een mindere periode je budgetten opschroeven of juist even pas op de plaats maken. Je betaald alleen voor gewerkte uren en links die je koopt.

   #23 Geen kosten van dure SEO-tools

   SEO uitbesteden voorkomt dat je zelf allerlei dure abonnementen moet afsluiten. Tools zijn nodig om je site en die van de concurrentie te analyseren. Programma’s als Ahrefs, SurferSEO en MOZ zijn prijzig.

   ahrefs tooling

   #24 Bespaar het salaris van een Senior SEO-Specialist

   Het salaris van een Senior SEO-Specialist is beduidend hoger dan de kosten als je SEO uitbesteed. Het salaris van een SEO-Specialist is in Nederland al snel tussen de € 3000 en € 4000 bruto. Dat is exclusief werkgeverslasten. En wat als je specialist ziek thuis komt te zitten? 
   Dan komen hier nog de kosten bij voor:

   • Webdevelopment 
   • Linkbuilding
   • Content 

   #25 Je online marketeer is nog geen SEO specialist

   Een expertise in online marketing maakt iemand nog niet goed in optimalisatie voor de zoekmachines. SEO uitbesteden aan een bureau is beter voor je vindbaarheid. Hier zit een heel team aan specialisten om je te helpen.

   Met een Google Ads campagne duurt het gemiddeld 2 maanden om een goede basis weg te zetten. Een succesvolle SEO campagne kan 1,5 jaar nodig hebben. SEO is niet iets dat je er zomaar even bij doet.

   Een interne online marketing specialist is wel een goede aanvulling op de samenwerking. Dit zorgt vaak voor een heldere communicatie over targets of KPI’s die vanuit de boardroom zijn vastgesteld.  

   #26 Penalty’s of ‘sandboxing’ door fouten

   Wie met onvoldoende kennis en ervaring aan de slag gaat met SEO, kan bedrogen uitkomen. Google kan in sommige gevallen verkeerd toegepaste technieken manueel of geautomatiseerd een straf op leggen. In de praktijk komt het misschien niet zo vaak voor. Maar als gevolg van zo een straf is de site helemaal niet meer goed vindbaar. Laat daarom SEO over aan professionals.

   #27 SEO bedrijven benchmarken verschillende websites

   Niet langer zelf op zoek naar de ‘Best Practice’. Ranking Masters heeft gewerkt aan meer dan 750 verschillende projecten. Die ervaring nemen we mee naar iedere nieuwe klant. Wat werkt blijven we gebruiken om onze methode verder te optimaliseren.

   #28 Overdracht van strategische verantwoordelijkheid

   Wie SEO uitbesteed aan Ranking Masters haalt hiermee direct een strategisch partner in huis. We denken mee, adviseren en meten continu de impact. Zo werken we samen aan het beste resultaat. 

   Waar dit gevraagd wordt, dragen wij de verantwoording voor de SEO strategie. Wij leveren het beoogde resultaat. Voor onze klanten levert dit naast een stuk gemoedsrust ook direct een besparing van interne resources op. 

   het resultaat van seo uitbesteden

   #29 SEO specialisten met ruime ervaring

   Bij Ranking Masters profiteer je van de uitgebreide kennis en ervaring van onze eigenaar, Sjors Goemans. Met meer dan 11 jaar ervaring in SEO is hij een nationale expert die zijn expertise zelf overbrengt op alle SEO-specialisten binnen ons team.

   Sjors leidt iedereen persoonlijk op en zorgt ervoor dat zijn inzichten worden toegepast in alle projecten. Bovendien kijkt hij nog mee in alle trajecten om doelstellingen te behalen. Zijn expertise strekt zich uit over lokale, nationale en internationale SEO-campagnes.

   Door SEO aan ons uit te besteden, kun je erop vertrouwen dat je profiteert van de jarenlange ervaring en strategisch inzicht van Sjors, waardoor we sneller resultaten boeken dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

   #30 Ranking Masters is een Frontrunner voor wat betreft SEO

   SEO is een constant veranderend landschap. Als je ervoor kiest om SEO uit te besteden aan Ranking Masters, profiteer je van onze omvangrijke kennisdeling. Met bijna 20 mensen die dagelijks met SEO bezig zijn, zijn wij één van de grootste SEO bureaus van Nederland.

   Hierdoor weten we precies hoe we adequaat moeten handelen om stijging in de Google zoekmachine te realiseren, zelfs wanneer het Google algoritme één van zijn vele jaarlijkse updates krijgt. Wij zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen, zodat we jouw website altijd kunnen optimaliseren met de meest effectieve strategieën.

   #31 Toegang tot omvangrijke hoeveelheid data & geavanceerde SEO tools

   Wanneer je SEO uitbesteedt aan ons, profiteer je van onze toegang tot een breed scala aan geavanceerde SEO-tools en -software.

   We werken met onze eigen in-house tooling die ons voorziet van meer sturingsinformatie, maar we gebruiken ook gerenommeerde systemen zoals Ahrefs, SemRush, SurferSEO en Screaming Frog, naast nog meer gespecialiseerde SEO tools.

   Deze geavanceerde hulpmiddelen zijn essentieel om jouw website te analyseren, te optimaliseren en te monitoren, waardoor we snel en effectief verbeteringen kunnen doorvoeren.

   #32 Behoud focus en bespaar tijd

   Het uitbesteden van je SEO aan Ranking Masters zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het analyseren, optimaliseren en monitoren van je website, waardoor je tijd en energie bespaart bij het uitbesteden van SEO.

   Bovendien besparen we geld en tijd doordat taken niet dubbel gedaan hoeven te worden en jij als ondernemer of je bedrijf kan blijven focussen op het leveren van producten of diensten. Dankzij onze ruime ervaring en toegang tot veel data werken wij veel effectiever naar een doel toe, waardoor we sneller tot een gewenst resultaat komen.

   #33 Meten = Weten | Blijf ten alle tijden op de hoogte van de voortgang

   Als je besluit je SEO uit te besteden aan Ranking Masters, bieden wij gedetailleerde maandelijkse rapportages en analyses over de voortgang en resultaten van onze SEO-inspanningen. In deze rapportages geven we inzicht in de werkzaamheden die we in de maand hebben gedaan en de resultaten tot dan toe. We laten je ook weten of we voor of achterlopen op de prognose en waar dit mee te maken heeft, inclusief een actieplan om op de kortst mogelijke termijn resultaat te realiseren.

   Daarnaast neemt de projectmanager gedurende de maand per telefoon en/of e-mail contact op met onze klanten om effectief informatie uit te wisselen, vragen te beantwoorden en het traject naar een hoger niveau te tillen. Dit stelt je in staat om de effectiviteit van onze diensten te evalueren en te zien welke impact onze werkzaamheden hebben op jouw online zichtbaarheid en omzet.

   #34 Wij schalen mee in het gewenste tempo van de onderneming

   Of je nu een klein bedrijf bent of een grote onderneming, wij bieden schaalbare SEO-oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en budget. Door SEO uit te besteden aan Ranking Masters, kun je de SEO-inspanningen eenvoudig op- of afschalen, afhankelijk van je groeidoelstellingen.

   Indien je als klant sneller wilt groeien, meer links en/of content nodig hebt, een migratieplan nodig hebt of naar het buitenland wilt uitbreiden, hebben wij alles in huis om mee te schalen in de gewenste snelheid.

   Daarnaast denken wij actief mee met overkoepelende doelstellingen en adviseren we in sommige gevallen zelfs om de SEO-investering tijdelijk te verlagen en later effectiever in te zetten. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw investering in SEO altijd optimaal wordt benut en je bedrijf succesvol kan blijven groeien.

   #35 Kwalitatieve Linkbuilding Aanpak

   Bij Ranking Masters begrijpen we het belang van kwalitatieve en relevante backlinks voor je website. Ons team is bedreven in het opbouwen van een sterk en natuurlijk linkprofiel dat de autoriteit van je website versterkt en een betere positie in de zoekresultaten oplevert.

   We hanteren een strategische aanpak bij het uitbesteden van linkbuilding, gericht op het verkrijgen van waardevolle en duurzame links die aansluiten bij jouw specifieke branche en doelgroep. Daarbij focussen we ons op het creëren van boeiende en informatieve content die het waard is om te delen en gelinkt te worden door andere websites. Dit helpt niet alleen bij het vergroten van je online autoriteit, maar ook bij het aantrekken van nieuwe bezoekers en potentiële klanten.

   Bij Ranking Masters wordt er gewerkt met een transparante aanpak, waarbij je altijd inzicht hebt in de voortgang van je linkbuilding campagne. We monitoren voortdurend de prestaties en resultaten van onze linkbuilding inspanningen, zodat we de strategie waar nodig kunnen aanpassen en optimaliseren voor het beste resultaat.

   Door linkbuilding uit te besteden aan Ranking Masters, kun je erop vertrouwen dat je website profiteert van de juiste links die bijdragen aan een hogere ranking in de zoekmachines. Vind meer informatie over onze linkbuilding aanpak op deze pagina.

   #36 Technische SEO Specialism inhouse

   Bij Ranking Masters beschikken we over een team van technische SEO-experts en inhouse developers die ervoor zorgen dat je website optimaal presteert op het gebied van snelheid, crawlability en indexatie.

   We pakken technische problemen aan en zorgen voor een solide basis om je SEO-strategie op voort te bouwen. Bovendien zijn we in staat om websites te bouwen en/of te optimaliseren die volledig geoptimaliseerd zijn voor de Google zoekmachine. Denk hierbij aan een snelheid in GTMetrix van 95%+, geen bugs, geen redirect kettingen en een zeer fijne gebruikerservaring.

   Bij het maken van een website hanteren wij een gestructureerd proces: eerst doorlopen we een designfase, en na goedkeuring bouwen we de website. Zo ben je verzekerd van een website die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook technisch perfect geoptimaliseerd.

   #37 Een liefde voor webshops met SEO potentie

   Bij Ranking Masters hebben we inmiddels meer dan 200 webshops geholpen met SEO, zowel op nationaal als internationaal niveau.

   We beschikken over uitgebreide kennis van e-commerce SEO, zoals het omgaan met filters, productpagina-indexering, producten die uit voorraad zijn, canonicals en andere veelvoorkomende bottlenecks bij e-commerce websites die met SEO verkeer willen aantrekken.

   Ons team helpt je bij het verbeteren van de online vindbaarheid van je producten en categorieën, wat resulteert in meer verkeer en verhoogde verkoop. Bovendien denken we mee over productassortiment optimalisatie en hebben we ervaring met het gebruik van Google Merchant Center om je online aanwezigheid verder te versterken.

   Veelgestelde vragen

   Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

   Zoekmachine of ‘Search Engine’ optimalisatie omvat alle handelingen die je doet om een website zo hoog mogelijk te laten ranken in Google, of andere zoekmachines. 

   Hoeveel kost SEO uitbesteden?

   Het uitbesteden van SEO aan een online marketing bureau of SEO specialist hoeft niet duur te zijn. De volgende factoren bepalen wat SEO uitbesteden kost:

   • Niche / Branche website
   • Uitkomst SEO Scan
   • Technische SEO analyse

   Zou je kiezen voor alleen linkbuilding kan dat al vanaf € 500 (ex BTW) per maand. 
   Landelijke of internationale SEO campagnes starten bij ons vanaf € 1.500 (ex BTW) per maand. 
   Vraag een vrijblijvende quickscan aan om er achter te komen wat SEO uitbesteden jou oplevert. 

   Kun je SEO ook zelf doen?

   Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf SEO te doen. Heb je de SEO kennis en ervaring in huis, content schrijvers, developers en een linkbuilding netwerk? Dan kan je ook zeker zelf aan de slag. Mis je één of meerdere van deze onderdelen, of wil je graag dat er een SEO bureau met je mee kijkt? Wij zitten altijd voor je klaar om het gesprek aan te gaan.

   Hoe lang ben je bezig met SEO?

   SEO is een ‘ongoing process’. Het meeste werk is het goed opzetten van de website. Vervolgens wordt er dagelijks gemeten, de SEO strategie aangepast en de resultaten gecontroleerd. Onze resultaten laten zien dat we na 18 maanden een structurele stijgen in SEO marktaandeel en sales zien.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEM partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse

   Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

   Ontvang jouw gratis online marketing analyse