fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Broad match keyword

De term broad match keyword is afkomstig uit Google Ads. Het is een zoekwoord dat je wilt gebruiken als iemand dat exacte zoekwoord intypt of een bepaalde vorm ervan.

Het geeft je dus de mogelijkheid om niet alleen gevonden te worden op paraplu, maar ook op paraplu’s. Vormen die dan worden meegenomen zijn dus enkel- en meervoud van het zoekwoord, verkeerde spellingen, synoniemen en vervoegingen.

Waarvoor zijn Broad match keywords handig?

Broad match keywords zijn handig omdat je dan niet voor elke variant ervan een aparte advertentie hoeft te maken.

De exact match keywords zijn het tegenovergestelde hiervan. Deze moeten exact op de manier die jij aangeeft worden ingevuld en ook dat kan handig zijn. Je kunt je doelgroep daarmee aanzienlijk specifieker maken.

Het is dus belangrijk dat je als je een Google Ads account aanmaakt goed nadenkt over het soort zoekwoorden dat je wilt gaan gebruiken.

Kom direct in contact met één van onze SEO specialisten via ons contactformulier.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.