Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Wat doet een SEO specialist?

Er is geen bedrijf meer in deze wereld die geen gebruik maakt van internet en van Google. Iedereen wil met zijn advertenties bovenaan in de Google zoekresultaten komen, want meer hits op Google leidt tot een hogere verkoop van jouw producten of services.

Hoe kom je nou hoger in die zoeklijsten en hoe werkt Google dus? Hoewel eigenlijk niemand dit precies weet, is het de opdracht voor SEO specialisten om bedrijven te begeleiden bij het promoten van het bedrijf op internet. Wat doet een SEO specialist? In dit stuk lees jij alles over het werk van SEO specialisten en waarom Rankingmasters hier zo goed in zijn.

Waar staat SEO voor?

SEO staat simpelweg voor ‘search engine optimization’ en gaat dus over het optimaliseren van zoekmachines zoals Google. Teksten op internet kunnen zo gestructureerd worden dat een zoekmachine ze er zo uitpikt.

Het is dus belangrijk voor een bedrijf dat een stukje schrijft over zijn product, dat dit wordt opgepikt door de zoekmachine en bovenaan wordt geplaatst in de resultaten. Als dit lukt dan wordt het bedrijf snel gevonden als een consument iets over het product intypt op de zoekmachine.

SEO expert

Wat doet een SEO specialist dan eigenlijk?

De SEO specialist onderzoekt hoe de content van een website geoptimaliseerd kan worden om gevonden te kunnen worden door de zoekmachines. Deze zoekmachines, zoals Google, veranderen continu, dus de taak van een SEO specialist is nooit klaar.

De SEO specialist zoekt naar de factoren waar de zoekmachine op let. Dit kunnen bijvoorbeeld zoekwoorden zelf zijn: hoe vaak komen die voor in een tekst? Het kan ook de lengte van de zinnen of teksten zijn. De specialist probeert er achter te komen wat de belangrijkste factoren zijn en probeert met deze kennis een bedrijf te helpen om zijn content te optimaliseren.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Rankingmasters is de nummer 1 SEO specialist in Nederland

Rankingmasters is de nummer 1 SEO specialist van Nederland. Wij zijn heel erg goed in het adviseren van bedrijven om zo hun content te optimaliseren. Om een aantal cases te bekijken, waar wij grote vooruitgang hebben geboekt kan je een kijkje nemen bij een paar geslaagde cases van bedrijven die wij geholpen hebben.

Een garantie voor resultaat voor de klant

Wij hebben al negen jaar ervaring op het gebied van SEO en in die jaren hebben wij talloze bedrijven zeer goed geholpen. Met ons team van uitstekende SEO specialisten wordt jouw internet content volledig geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Dit zal ertoe leiden dat jouw bedrijf veel meer wordt bezocht op internet, wat uiteindelijk tot een grote stijging in de verkoop zal leiden. Op dit moment hebben wij al meer dan 2300 zoekwoorden in de top 10 gekregen en hebben wij al meer dan 219.000 links en artikelen geplaatst. Kortom, een garantie op succes krijg je bij Rankingmasters.

De doelen van een SEO specialist

De doelen van een SEO specialist

Wat zijn dan de doelen die wij onze SEO specialisten voorleggen als ze met jouw bedrijf aan de slag gaan? Het einddoel is natuurlijk dat er veel meer geïnteresseerde bezoekers naar jouw website komen, waar veel goede content op staat. Dit lukt voornamelijk door de zoekterm posities op de zoekmachines zoals Google te verbeteren.

Hier ligt dus een groot deel van de focus van de SEO specialist. Ook zal de specialist jou helpen met de technische aspecten van de website, deze moeten namelijk ook perfect zijn. Als al deze zaken goed geregeld zijn, dan heb jij een super website die altijd bovenaan de zoeklijsten komt. Dan is het werk van de SEO specialist geslaagd.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist is iemand die websites inspecteert, analyseert en aanpast volgens de SEO regels. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is een grote groep methoden die inspelen op de algoritmen die zij gebruiken om hun rangschikking te maken. Dit maken ze niet officieel bekend, dus een SEO specialist moet deze informatie opzoeken of zelf uitvinden. De algoritmen veranderen constant. Op dit moment richt Google zich bijvoorbeeld voornamelijk op de gebruikerservaring (snelheid, structuur, autoriteit, relevantie, kwaliteit, enzovoorts) terwijl ze zich toen ze net begonnen veel meer richtten op het gebruik van zoekwoorden en het onderwerp van een website.

Onderhouden is net zo belangrijk

Het werk van een SEO expert is nooit klaar. Zoekmachines veranderen hun algoritmen regelmatig, zodat niemand hier misbruik van kan maken maar ook zodat ze hun klanten het beste kunnen helpen. Zij willen internet gebruikers een zo relevant mogelijke rangschikking aanbieden voor het zoekwoord dat ze hebben ingetoetst. De gebruiker moet het antwoord op zijn of haar vraag direct kunnen vinden. Een groot gedeelte van het werk van een SEO specialist betreft dan ook het onderhouden van SEO en inspelen op wat de zoekmachines aanpassen.

Een opwaartse spiraal

Het doel van SEO is om de pagina’s van een website hoger in de zoekmachine resultaten te krijgen. Dat is dan ook wat een SEO specialist meet nadat de veranderingen zijn doorgebracht. Met betere posities wordt er meer verkeer aangetrokken, gaat de bounce rate naar beneden en de conversie ratio omhoog. Dat leidt dan weer tot betere posities in de zoekresultaten.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie is het doel om met specifieke zoekwoorden bovenaan in de zoekmachines te komen.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist zorgt ervoor dat er stijging op specifieke zoekwoorden plaatsvindt in de organische/onbetaalde zoekresultaten van zoekmachines (zoals Google).

Benieuwd naar hoe één van onze SEO specialisten je kan helpen? Vraag hier de gratis SEO analyse aan.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse