fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Ga naar

Canonical URL (Canonical tag)

Een canonical URL is een stuk code die je toevoegt aan je website om je zoekmachine optimalisatie te verbeteren. Het wordt gebruikt in het geval je website op meerdere plaatsen dezelfde informatie geeft.

Een zoekmachine raakt hiervan in de war en weet dan niet welke pagina te prioriteren. Dat heeft weer als gevolg dat je in de rankings daalt.

Allereerst kies je dan de pagina die je wilt gebruiken als het origineel uit en in de rest van de pagina’s voeg je in de codering een canonical tag toe. Deze ziet er als volgt uit: <link rel=”canonical” gevolgd door href=”[originele URL]”/>.

De zoekmachines zullen dan alle pagina’s die deze informatie bevatten als één pagina zien en weten dan wel welke te gebruiken. Canonical URL’s zijn ingewikkeld en als je geen verstand hebt van codering is het verstandig om hier een specialist voor te gebruiken.

Vul ons contactformulier in en één van de SEO specialisten van Ranking Masters neemt direct contact met je op.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.