Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

5 redenen waarom SEA uitbesteden aan een bureau voordeliger is

5 redenen waarom SEA uitbesteden aan een bureau voordeliger is

Overweeg je een SEA bureau in te schakelen, maar twijfel je nog over de meerwaarde ten opzichte van het zelf beheren van jouw campagnes? Jouw zoekmachine advertenties uitbesteden aan een bureau dat gespecialiseerd is in SEA is een slimme strategische zet, zelfs wanneer je de middelen en kennis hebt om het intern te doen. 

Sceptisch? Laat ons je dan met maar liefst 5 redenen overtuigen waarom je zou kiezen voor een samenwerking met een SEA bureau in plaats van in-house SEA specialisten aan te nemen. We leggen je uit waarom deze samenwerking jou veel tijd en geld bespaart, maar ook hoe het zorgt voor meer flexibiliteit binnen jouw bedrijf.

Ontdek wat SEA uitbesteden voor jou betekent en hoe je jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt!

Wat doet een marketing bureau gespecialiseerd in SEA?

Een SEA bureau is gespecialiseerd in Search Engine Advertising, oftewel het adverteren in Google. Deze bureaus hebben ervaring en expertise in het beheren en optimaliseren van Google ads met als doel de zichtbaarheid en het bereik van hun klanten in zoekmachines te vergroten. Dit omvat onder andere het selecteren van de juiste zoekwoorden, het opstellen van effectieve advertentieteksten en het analyseren van de prestaties van de campagnes.

Als je nu denkt: maar waarom zou ik zelf geen eigen SEA specialist in huis halen? Lees dan snel verder!

Reden 1: bureaus zijn flexibel

In tegenstelling tot een vast personeelslid, wiens salaris altijd doorbetaald moet worden, ongeacht hoeveel werk er is, biedt een bureau de mogelijkheid om de diensten aan te passen aan de actuele behoeften van jouw bedrijf. Als het minder druk is, kun je bijvoorbeeld minder diensten afnemen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderbenutten of moeten ontslaan van personeel. Dit maakt het veel eenvoudiger om de marketinguitgaven aan te passen aan de veranderende eisen van jouw bedrijf.

Reden 2: altijd op de hoogte van de nieuwste trends

Een van de belangrijkste redenen om SEA uit te besteden, is het voortdurend evoluerende karakter van Google’s platform. Google voert regelmatig updates uit en introduceert nieuwe mogelijkheden, wat een constante leercurve vereist. Het bijhouden van deze veranderingen kost tijd en expertise. 

Een gespecialiseerd bureau komt in aanraking met een breder scala aan datasets en situaties, aangezien ze voor meerdere klanten werken. Dit in tegenstelling tot een in-house team, dat zich beperkt tot de specifieke context van één bedrijf. Hierdoor kan een bureau sneller nieuwe vaardigheden opdoen en effectiever inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen in SEA.

Reden 3: profiteer van de senioriteit binnen een SEA bureau

Een van de grootste voordelen van samenwerken met een marketingbureau is de toegang tot een pool van ervaren professionals. In tegenstelling tot het in dienst nemen van individueel talent, biedt een bureau een team met een brede achtergrond en diverse ervaringen. 

Het wervingsproces voor in-house specialisten is ook nog eens tijdrovend, wat de nodige kosten met zich meebrengt. Een bureau inschakelen is natuurlijk een investering, maar deze specialisten hoeven niet meer aangenomen en ingewerkt te worden. Dit is dus een grote tijd- en kostenbesparing.

Reden 4: het bureau draagt de onverwachte kosten

Waar je bij jouw eigen medewerkers zelf de tijd en kosten moet dragen wanneer er iemand uitvalt, heb je hier geen last van bij een samenwerking met een marketingbureau. Wanneer er dan iemand uitvalt, zijn deze lasten voor het bureau in plaats van voor jou. 

Bureaus zijn op jaarbasis vaak goedkoper door lagere overheadkosten vergeleken met in-house teams. Naast de kosten bij in-house medewerkers die uitvallen, zijn namelijk ook andere onverwachte kosten duurder dan ze op het eerste gezicht lijken. Denk hierbij aan kosten voor apparatuur, kantoorruimte en het trainen van in-house marketeers. 

Reden 5: een multidisciplinair team zorgt voor effectievere marketingstrategieën

Een marketingbureau dat beschikt over een divers team van experts, zoals SEO- en SEA specialisten, biedt aanzienlijke voordelen voor het vormgeven van doeltreffende strategieën. Door de samenwerking krijgen alle kanalen dezelfde focus en uitstraling, wat de boodschap versterkt. 

Bovendien levert de mix van disciplines bredere inzichten en meer data op, wat leidt tot diepgaandere analyses en betere beslissingen. Het sparren binnen een team van experts stimuleert creativiteit en bevordert innovatieve strategieën. 

Kortom, een multidisciplinair team maakt niet alleen de uitvoering efficiënter, maar opent ook de deur naar vernieuwende ideeën die anders mogelijk gemist zouden worden.Het multidisciplinaire marketingteam van Ranking Masters biedt naast SEA, ook SEO, webdesign en content diensten aan. Neem contact op en zet samen met ons als SEM bureau de eerste stap naar jouw digitale succes!Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Background clouds
  Het Ranking Masters team
  Bottom curve

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse Arrow icon