Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Search Engine Advertising

Wat is SEA (Search Engine Advertising)?

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising. Bij deze methodes wordt er geadverteerd door middel van zoekmachines. Search Engine Advertising is iets heel anders dan SEO. Bij SEA wordt er als het ware samengewerkt met de zoekmachine. Zo heeft Google bijvoorbeeld speciaal hiervoor Google Ads ontworpen. Met behulp van deze tool kan een bedrijf adverteren op Google. In de praktijk wordt deze klus meestal uitbesteed aan een online marketeer. Dit omdat het voor de gemiddelde persoon erg lastig is om op de juiste manier te adverteren. Er zal bijvoorbeeld goed moeten worden uitgezocht hoe er het beste geadverteerd kan worden.

search engine advertisignAls iemand op een zoekmachine een aantal zoekwoorden intikt, komen relevante pagina’s bovenaan te staan. Hoe hoger de waarde van een pagina, hoe hoger de kans dat deze bovenaan komt. Met behulp van Google Ads is het echter een stuk eenvoudiger om bovenaan getoond te worden. Je betaalt Google namelijk gewoon om bij relevante woorden bovenaan te komen. Vervolgens betaal je per keer dat de advertentie aangeklikt wordt. Hierdoor is het een effectieve manier om nieuwe bezoekers te werven.

De voordelen van Search Engine Advertising

Een groot voordeel van Search Engine Advertising is dat je het budget eenvoudig kunt bepalen. Met behulp van Google Ads kan er een maximaal budget toegekend worden. Zodra dit budget op is, dan wordt de advertentie simpelweg niet meer getoond. Op deze manier kan je dus zeer nauwkeurig bepalen hoeveel mensen de advertentie te zien krijgen. Bovendien kan je ook nauwkeurig bepalen op welke zoekwoorden er geadverteerd wordt. Hierdoor zal je aan veel van de bezoekers ook daadwerkelijk iets hebben, aangezien ze daadwerkelijk op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt.

SEA heeft veel voordelen, maar het is aan te raden om deze technieken te combineren met SEO. Dit omdat de resultaten van SEO langduriger zijn, terwijl de resultaten van SEA juist weer een stuk sneller te zien zijn. Veel online marketeers kiezen er daarom voor om beide technieken te combineren voor een optimaal resultaat. Beide technieken kunnen erg effectief zijn, zolang ze maar op de juiste manier worden uitgevoerd. Schakel daarom altijd een SEO specialist met voldoende kennis in. Indien je geen interesse hebt in offpage SEO, is het wellicht verstandig om uitsluitend voor onpage SEO in combinatie met SEA te kiezen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse