fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Alt Tag Alt-Attribute

Wat betekent Alt tag alt-attribute?

Een zoekmachine als Google probeert relevante informatie te koppelen aan zoekwoorden. Dit probeert Google door het onderwerp te achterhalen met behulp van een algoritme. Een algoritme maakt gebruik van richtlijnen waar relevante content aan moet voldoen. Het onderwerp achterhalen van een tekst is voor Google eenvoudiger dan bij afbeeldingen.

alt tagAfbeeldingen koppelen aan zoekwoorden

Google is een zoekmachine en geen wezen. Een zoekmachine bevat dus geen ogen die de afbeeldingen analyseert en vervolgens het onderwerp bepaalt. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om Google het onderwerp van een afbeelding te laten weten. Hiervoor kan een middel worden ingezet. Deze toepassing heet Alt tag alt-attribute. Afbeeldingen die gebruik maken van deze methode, zijn vele malen beter vindbaar dan niet opgegeven of te lange titels.

Hoe wordt Alt tag alt-attribute toegepast?

Zodra een afbeelding wordt geüpload, kan een titel worden opgegeven. Deze titel is bepalend voor de vindbaarheid van de afbeelding. Bij het invoeren van deze titel is het belangrijk dat het onderwerp nauwkeurig wordt bepaald. Een voorbeeld: een afbeelding met wit paard wordt geüpload, dan zijn meerdere titels geschikt. Het is echter wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de keywords. Wanneer een afbeelding op ‘paard’ moet worden gevonden, is het noodzakelijk dat bij de titel ‘paard’ wordt ingevoerd. Wanneer er ‘wit paard’ in wordt gevuld, zal de afbeelding niet snel bij ‘paard’ staan. Google zal namelijk voorrang geven aan afbeeldingen die voorzien zijn van alleen het woord ‘paard’. Het is dus belangrijk dat titel goed wordt gekozen in verband met het zoekresultaat.

Waar op letten?

Als er geen titel wordt opgegeven zal een afbeelding moeilijk zijn om te vinden. Google zal dus voorrang geven aan afbeeldingen die voorzien zijn van een titel. Bij het opgeven van een titel zijn lidwoorden ook belangrijk. Voorbeeld: wanneer er een afbeelding van een schilderij wordt geüpload, lijkt het logisch om deze ‘het schilderij’ te noemen. Maar een lidwoord is bepalend voor het zoekresultaat. De afbeelding is dan zichtbaar wanneer men ‘het schilderij’ invoert als zoekopdracht, maar de afbeelding is minder relevant bij de zoekopdracht ‘schilderij’. Het is daarom van belang om goed na te denken over het gebruik van een lidwoord.

Vind jij het belangrijk dat de SEO structuur van jouw online platform, inclusief afbeeldingen, er goed uitziet? In dit geval is het verstandig om een SEO specialist als Ranking Masters in te schakelen. Wij kunnen de SEO van jouw bedrijf geheel verzorgen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter