fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Ga naar

Click through rate (CTR)

Google Ads gebruikt een metriek genaamd de click through rate. Deze wordt gebruikt om de prestaties van jouw account te meten en om te bepalen hoe goed jouw advertenties zijn.

Met de click through rate wordt gemeten hoeveel procent van de mensen die jouw advertentie gezien hebben hier ook daadwerkelijk op klikken. Het wordt uitgerekend door het totale aantal clicks op je advertentie te delen door het aantal mensen aan wie deze is getoond.

Met een goede click through rate zal je kwaliteitsscore in Google Ads stijgen. En dat betekent dat jij met een lager bod voor je pay per click advertenties toch de advertentieplaats krijgt toebedeeld.

Je kunt dus goedkoper adverteren en toch prioriteit krijgen, omdat je in het verleden hebt aangetoond dat jouw advertenties interesse opwekken.

Andere marketing platforms maken ook van deze metriek gebruik.

Een SEO specialist van Ranking Masters neemt direct contact met je op als je ons contactformulier invult.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.