fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Ga naar

Clickbait

De naam zegt het al, clickbait is aas om een click op je advertentie te krijgen. Het bestaat uit een link naar jouw pagina waardoor de gebruiker nieuwsgierig wordt en hierop wil klikken. Denk dan bijvoorbeeld aan ‘geweldig’, ‘ultiem’, ‘ongelooflijk’, ‘dit moet je zien’, ‘je gelooft het nooit’, enzovoorts.

Deze techniek werkt vaak goed als je het ook opvolging geeft. Als iemand klikt op jouw clickbait en jij geeft ze geen ‘geweldige deal’ of ‘ultieme ervaring’, dan zijn ze ook snel weer weg. Daarnaast is het de vraag of clickbaits aansluiten bij jouw branche.

Een serieus adviesbureau zal deze bijvoorbeeld niet snel gebruiken, maar een escape room weer wel. Clickbaits kunnen dus zeker werken, zolang je ervoor zorgt dat je doelgroep hier gevoelig voor is en je ook echt waarmaakt wat je hebt beloofd.

Neem contact op met Ranking Masters en vul ons contactformulier in. Je komt direct in contact met één van onze SEO specialisten.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.