Conversie Optimalisatie

.

Gespecialiseerd in Conversie Optimalisatie voor bedrijven en zelfstandigen gevestigd in Nederland en België!

 • 17+ SEO Specialisten
 • Nationale- & Internationele SEO
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 16 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  Wat doet een conversie optimalisatie bureau eigenlijk?

  Een conversie optimalisatie bureau: weer een ander bureau dat jij nodig hebt en dat je uit de brand gaat helpen. Het is inderdaad zo dat er op het gebied van digital marketing bijzonder veel soorten bureaus zijn die je hun diensten aanbieden. En dat is maar goed ook, want digital marketing is een erg breed begrip. De naam, digital marketing, geeft al weg dat dit marketing betreft dat via digitale kanalen gaat. Dat betekent het internet, maar ook de televisie, de radio, de telefoon en zelfs GPS.

  Conversie optimalisatie is het doel van digitale marketing en een conversie optimalisatie bureau voert diensten uit om dit voor jou te realiseren. Maar wat is conversie optimalisatie eigenlijk en wat doet een bureau daar mee?

  Neem contact op

  SEO BUREAU INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

  De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat is jullie onderscheidende SEO strategie?

  Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

  Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

  We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

  Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoudt. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou in staat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

  Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Welke websites hebben jullie bovenaan gekregen in de Google zoekmachine resultaten?

  Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

  In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

  • #1 Backlinks
  • #2 Linkbuilding
  • #3 SEO uitbesteden

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat qua SEO?

  Bij Ranking Masters zijn we echte SEO fanaten! Ontvang de Gratis SEO Analyse t.w.v. €495 ex. BTW en kom erachter hoe jouw bedrijf extra omzet kan realiseren in de Google zoekmachine!

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   Het doel van een conversie optimalisatie bureau

   Een conversie optimalisatie bureau heeft als doeleinde om voor jou het aantal conversies te optimaliseren. Conversies zijn bezoekers aan je website die daar de actie uitvoeren waarvoor de pagina bedoeld is. De meest bekende voorbeelden daarvan zijn het kopen van een product of het invullen van een contactformulier, maar er zijn veel andere soorten conversies. Vult iemand een mailinglijst in, drukt iemand op de belknop, plaatst iemand iets in een winkelwagentje of gaat iemand naar een volgende pagina? Dan zijn dat ook conversies te noemen.

   Wat doet een conversie optimalisatie bureau eigenlijk

   De conversie ratio

   Met conversie optimalisatie zorg je er dus voor dat zoveel mogelijk van je bezoekers doen wat jij wilt. Dit moet natuurlijk ook gemeten worden. Daarvoor bestaat de conversie ratio. Dit is een percentage en wel het percentage van bezoekers dat een conversie is geworden. Stel, je verkoopt schoenen en elke verkoop is voor jou een conversie. Als van elke 100 bezoekers 4 een paar schoenen kopen, dan is je conversie ratio 4 procent. Het is de bedoeling om dit percentage zo hoog mogelijk te maken, want dat betekent dat een groter aantal bezoekers op jouw website in actie komen. En dat houdt dan weer in dat je het maximale uit je website haalt. Een conversie optimalisatie bureau helpt je dat te bereiken.

    

   De diensten van een conversie optimalisatie bureau

   Om een hoger conversie ratio te bereiken, biedt een conversie optimalisatie bureau een aantal belangrijke diensten aan. Deze zijn bedoeld voor websites die wel bezoekers aantrekken, maar die deze niet kunnen behouden. Hier hebben we slechts enkele op een rijtje gezet:

   • Een conversie optimalisatie bureau zal eerst een uitgebreide analyse uitvoeren van je website. Er wordt gekeken hoe de bezoekers zich op je website gedragen, waar ze klikken, waar ze niet klikken, op welke pagina’s ze weer weggaan enzovoort. Op die manier wijzen ze de knelpunten aan.
   • Een bureau werkt aan je content. Dit kunnen kleine veranderingen zijn, zoals de kleur van een call to action knop, maar ook grote, zoals het herschrijven van een tekst. Slechte foto’s, een langzaam ladende pagina, geen goede structuur; dit zijn allemaal voorbeelden van problemen met content waardoor bezoekers je website verlaten.
   • Een conversie optimalisatie bureau kijkt ook naar je processen en hoe soepel deze lopen. Als jouw bestelproces bijvoorbeeld niet optimaal is, dan is dat ook voor veel bezoekers een reden om vroegtijdig af te haken.
   • Een bureau test de veranderingen uitgebreid, bijvoorbeeld door middel van een A/B test of door te kijken hoe deze het klikgedrag van je bezoekers beïnvloeden. Op die manier komen ze uiteindelijk bij de meest overtuigende pagina’s.

    

   Conversie optimalisatie versus SEO

   Een conversie optimalisatie bureau specialiseert zich in andere methoden dan een SEO bureau. Conversie optimalisatie werkt namelijk met het aantal bezoekers dat je al krijgt en probeert daar meer waarde uit te halen. Dat doet het door een groter percentage over te halen om een actie uit te voeren. Een SEO bureau werkt er juist aan om meer klanten naar de website te sturen of aan te trekken. Dit is een afdeling waar conversie optimalisatie zich niet mee bemoeit. Het zijn interne veranderingen op de website zelf die de conversie ratio moeten verhogen en de overtuigingskracht van je website moeten verbeteren.

    

   Van micro- naar macro conversies

   Conversie optimalisatie bureaus meten vaak meerdere conversies op één pagina. En om dat te doen gebruiken ze de termen micro- en macro conversies. Onder de micro conversies worden kleine acties verstaan die minder waarde hebben voor het succes van de website. Denk dan aan het bezoeken van een bepaalde pagina, of het bellen van een telefoonnummer. Macro conversies hebben grote waarde en leveren iets op. Dit zijn de conversies waarvoor je website bedoeld is, zoals de aanschaf van een product of het invullen van een enquête.

    

   Het aantal micro conversies is net zo belangrijk als het aantal macro conversies, omdat de kleine handelingen in veel gevallen uitmonden in een grote handeling. Hoe hoger het aantal micro conversies, hoe hoger (in de meeste gevallen) het aantal macro conversies ook. Is dat niet zo, dan moet het conversie optimalisatie bureau uitvinden hoe dat komt.

    

   Conversion Rate Optimization

   De methode die achter deze theorie schuilgaat heet Conversion Rate Optimization, oftewel CRO. Het is weer een afkorting op het gebied van digital marketing, maar zonder CRO loop jij omzet mis. Een conversie optimalisatie bureau helpt je er met CRO voor dat je de maximale winst uit je website haalt. Als jij een conversie ratio hebt van 3 tot 4 procent, dan is dat gemiddeld. Alles boven de 4 procent wordt gezien als zeer goed. Als een conversie optimalisatie bureau jouw conversie ratio met 1 procent kan laten stijgen, dan heb je er per 100 bezoekers elke keer een klant extra bij. Vooral als je website al goed bezocht is, levert dat dus veel op.

    

   CRO uitbesteden

   De reden waarom het zo belangrijk is om een goede conversie ratio te realiseren is omdat het hier daadwerkelijke transacties betreft. Het is natuurlijk geweldig als je met SEO meer bezoekers naar je website trekt, maar als die daar vervolgens weinig doen, dan is dat zonde. Van een hoger conversie ratio en de inspanningen van een conversie optimalisatie bureau zie je direct resultaat en dat is vaak financieel. Laat je CRO dus uitbesteden aan een bureau en haal het meeste uit jouw website.

   Ranking Masters, een online marketing bureau in Haarlem,  kan dit voor je doen en ervoor zorgen dat jij de ideale basis hebt voor een perfecte online marketing campagne. Deze kunnen we ook voor je opzetten en onderhouden. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw bezoekers ook daadwerkelijk klanten worden.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEO partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse