Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

De Google Penguin Update: Wat is het en wat zijn de gevolgen?

In 2012 introduceerde Google de Penguin update als onderdeel van hun algoritme om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. De Penguin update richt zich op verschillende aspecten van SEO waarbij er sprake is van manipulatie, zoals het gebruik van niet-relevante zoekwoorden, het gebruik van gekochte links en keyword stuffing. Deze tactieken worden niet alleen bestraft door de Penguin update, maar ook door andere algoritme updates, zoals de Panda update.

Benieuwd naar of Ranking Masters kan zorgen voor duurzame en betrouwbare linkbuiding. Lees je hier in.

Sinds de eerste uitrol van de Penguin update heeft Google verschillende versies geïntroduceerd, waaronder Penguin 2.0, Penguin 3.0 en Penguin 4.0. De meest recente versie van de Penguin update is uitgerold in september 2016 en is ontworpen om spam-gerelateerde problemen effectiever aan te pakken.

Tip: Hier vind je meer informatie over alle (belangrijke) Google Algoritme Updates.

Penguin update 4.0 google

Wat zijn de gevolgen van de Penguin Update?

Als een website niet voldoet aan de richtlijnen van Google, kan het gevolg zijn dat de website een lagere ranking krijgt in zoekresultaten of zelfs helemaal uit de zoekresultaten wordt verwijderd. Deze sanctie kan een dramatisch effect hebben op de zichtbaarheid en het verkeer van een website. Daarom is het van cruciaal belang voor website eigenaren om ervoor te zorgen dat hun website voldoet aan de richtlijnen van Google.

De Penguin update richt zich op verschillende aspecten van SEO waarbij er sprake is van manipulatie, zoals het gebruik van niet-relevante zoekwoorden, het gebruik van gekochte links, en keyword stuffing. Deze tactieken worden niet alleen bestraft door de Penguin update, maar ook door andere algoritme updates, zoals de Panda update.

Wat zijn de verbeteringen in de Penguin 4.0 update?

In de Penguin 4.0 update heeft Google enkele belangrijke verbeteringen aangebracht ten opzichte van eerdere versies. De belangrijkste verbetering is dat de Penguin 4.0 update in real-time werkt. Dit betekent dat websites die aanpassingen maken die in lijn zijn met de richtlijnen van Google, sneller kunnen worden geherwaardeerd en hoger kunnen worden gerangschikt.

Een andere verbetering in de Penguin 4.0 update is dat de sancties niet meer van toepassing zijn op de hele website. In plaats daarvan wordt de ranking van individuele pagina’s aangepast, waardoor het effect van de sancties minder dramatisch is voor de hele website.

Gevoel dat slechte backlinks of de Penguin update je tegenwerkt?

Ranking Masters houdt rekening met de laatste Google updates en heeft een eigen toekomst visie geformuleerd. Daarbij wordt er rekening gehouden met een beste jongetje van de klas approach. We zorgen dat we het meest net werken en altijd dat we (andermans) rotzooi opruimen. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen? Vraag vrijblijvend een analyse aan.

Conclusie

De Penguin update is een belangrijk onderdeel van het algoritme van Google en heeft een groot effect op de ranking van websites. Het is daarom van cruciaal belang voor website eigenaren om ervoor te zorgen dat hun website voldoet aan de richtlijnen van Google om sancties te voorkomen.

Met de Penguin 4.0 update heeft Google enkele belangrijke verbeteringen aangebracht, waardoor websites sneller kunnen worden geherwaardeerd en sancties minder dramatisch zijn voor de hele website.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse