fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Domain Authority (DA)

Wat is Domain Authority (DA)?

De Domain Authority (DA) is de waarde die een website heeft voor de zoekmachines. Hoe hoger deze waarde, hoe waardevoller de website voor de zoekmachines is. De DA is altijd een getal tussen de 0 en 100.

domain authorityHoe hoger de DA is, hoe moeilijker het wordt om nog verder te stijgen. Voor bedrijven die zich bezighouden met Search Engine Optimization is Domain Authority zeer belangrijk. Wanneer jij je bezighoudt met linkbuilding, dan wil je zoveel mogelijk backlinks vanaf waardevolle websites. Wanneer een website een lagere Domain Authority heeft, dan heeft het niet altijd zin om aan een linkruil te beginnen. Hoe hoger de waarde van de website, hoe aantrekkelijker een linkruil wordt.

Aan de Domain Authority van je eigen website kan je zien hoe goed jouw website scoort voor zoekmachines. De meeste webmasters vinden het erg belangrijk dat deze waarde blijft stijgen. Dit gebeurd onder andere door middel van linkruil, maar ook het optimaliseren van de website zelf kan effectief zijn. Wanneer je goede resultaten wilt behalen, dan kan je het beste een professioneel bedrijf inschakelen voor SEO. Een SEO specialist weet als de beste hoe hij de Domain Authority omhoog kan krijgen.

Wat is PA dan precies?

Naast Domain Authority heb je misschien ook wel eens PA voorbij zien komen. PA staat voor Page Authority. Terwijl de DA iets over de gehele website zegt, gaat de PA specifiek over één pagina. Verschillende pagina’s op één website kunnen dus ook verschillende waardes hebben. Wanneer je aan een linkruil begint is het ook verstandig om rekening te houden met de PA. Wanneer je puur naar de DA van een website gaat kijken, dan kan het gebeuren dat jouw backlink op een pagina met link spam terecht komt. De backlink zal dan niet het gewenste effect opleveren, ondanks dat de Domain Authority misschien wel hoog genoeg is.

Zowel de DA als de PA zijn belangrijke waardes in de wereld van online marketing. Vrijwel elke webmaster die hier bekend mee is streeft naar een hogere DA waarde. Je kunt er dus ook wel aan af zien hoe succesvol een bepaalde online marketeer is.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter