Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Long tail keywords

Wat zijn Long Tail Keywords?

Long tail keywords zijn zoektermen die bestaan uit meer dan 4 woorden. De meeste bedrijven proberen vooral te scoren op short tail keywords. Dit is ook logisch, want met behulp van tools zoals de Google Keywordplanner, kan je alleen informatie vinden over de short tail keywords. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig opzoeken hoe hoog het zoekvolume voor zo’n zoekterm is. Bij long tail keywords is dit dus niet het geval. Dit betekent echter niet dat het scoren op deze zoektermen niet aantrekkelijk kan zijn. Integendeel zelfs, het scoren op deze zoektermen kan juist erg leuk zijn. Doordat er minder concurrentie is, is het scoren op deze zoektermen namelijk veel eenvoudiger.

 

70% van de zoekopdrachten bestaat uit zoekopdrachten met een long tail keyword. Er wordt dus vaker minder specifiek gezocht! Het zoekvolume per sleutelwoord ligt echter wel een stuk lager. Doordat je eenvoudig op deze zoektermen kunt scoren, is dit eigenlijk helemaal niet zo erg. Een groot voordeel van long tail keywords is dat er vrij specifiek gezocht wordt, hierdoor gaat het conversieratio omhoog. De mensen die zo op je pagina terechtkomen vinden hier namelijk vaker hetgeen dat ze zochten. Dit maakt het scoren op deze zoektermen natuurlijk nog aantrekkelijker.

Het vinden van Long Tail Keywords

Vind je het moeilijk om te bepalen welke long tail keywords je kunt gebruiken? Typ dan eens een short tail keyword in op Google, je zal dan vanzelf een aantal suggesties krijgen. De kans is groot dat hier een geschikt long tail keyword tussen staat. Is dit niet het geval? Wanneer je een zoekopdracht uitvoert, zal je onderaan de googlepagina ook een aantal relevante zoektermen kunnen zien. Hier zitten vaak ook erg goede long tail keywords tussen. Het is aan te raden om een aantal van deze zoektermen te verwerken in je website.
Benieuwd naar welke keyword density je moet aanhouden bij het schrijven van onpage content? Neem dan gerust contact op met onze SEO consultant. Als SEO bureau kunnen wij jouw gehele SEO verzorgen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse