Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Short tail keywords

Wat zijn Short tail keywords?

 

Short tail keywords zijn zoektermen met drie of minder woorden. Op deze zoekwoorden wordt meestal vrij veel gezocht. Het zijn dan ook zoektermen waarbij je meestal meer concurrentie hebt dan bij long tail keywords. Doordat er zoveel op deze zoektermen gezocht wordt, is het wel erg aantrekkelijk om erop te scoren. Wanneer je in de top 10 zoekresultaten komt te staan, dan zal dit je veel nieuwe bezoekers opleveren. Het is dus verstandig om een aantal relevante zoekwoorden uit te kiezen waarop jij wilt scoren. Gelukkig is dit vrij eenvoudig met behulp van een tool zoals Google Keywordplanner.

short tail keywordsMet de Google Keywordplanner is het mogelijk om te bepalen welke zoektermen je kunt gaan gebruiken. Met behulp van de tool kan je bijvoorbeeld zien hoe hoog het zoekvolume is, maar ook hoeveel concurrentie je hebt. Het is natuurlijk fijn als je een aantal zoektermen kunt vinden met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie. Het blijft echter belangrijk dat de zoektermen ook relevant blijven. Het heeft natuurlijk geen zin om te scoren op zoektermen die niet relevant zijn voor jouw website!

Hoe gebruik je short tail keywords?

Short tail keywords zijn meestal redelijk eenvoudig om te gebruiken op je pagina. Het is vaak minder lastig om deze sleutelwoorden op een natuurlijke manier te gebruiken dan met long tail keywords het geval is. Wanneer je op de keywords wilt scoren zal je deze het beste een aantal keer op een pagina kunnen laten voorkomen. Bovendien is linkbuilding natuurlijk ook zeer belangrijk. Ben je benieuwd naar hoe je dit nou het beste kunt doen? Dan vind je in de kennisbank ook hierover meer informatie. Short tail keywords zijn belangrijk om op te scoren, maar long tail keywords hebben ook veel voordelen. Het is daarom verstandig om je ook eens in deze sleutelwoorden te verdiepen.

Vind jij het belangrijk dat jouw SEO campagne succesvol verloopt? In dit geval is Ranking Masters hét SEO bureau dat jou kan helpen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse