Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

LSI Keywords

Wat zijn LSI Keywords?

LSI keywords staat voor Latent Semantic Indexing keywords. Dit betekent dat zoekwoorden met dezelfde betekenis worden gelinkt. Alles dat met het onderwerp te maken heeft, wordt aan elkaar gekoppeld.

LSI keywordsVroeger

Zoekmachine optimalisatie werkte eerder door een artikel te voorzien van een bepaald zoekwoord. Als er een zoekwoord werd gekozen voor bijvoorbeeld een artikel, dan werd het zoekwoord in de tekst herhaald. Soms ging dit heel subtiel, doordat het niet opviel voor een lezer, maar soms ook opvallend. Als een SEO-tekst gevonden moet worden op een samenstelling dan kan dit soms niet goed in een context worden geplaatst. Daardoor worden teksten eigenlijk onleesbaar. Lezers struikelen dan over de zinnen omdat de samenstelling niet past bij de verdere context. Sommige SEO-specialisten maken nog steeds gebruik van deze methode omdat het onduidelijk is of het nog effectief is of niet. De keyword density kan per specialist verschillen.

Tegenwoordig

LSI is een moderne SEO-techniek die vaak onbewust wordt gecreëerd. Het komt namelijk omdat een tekst samenhangende onderwerpen heeft. Dezelfde tekst kan dus als het ware gevonden worden op synoniemen, maar ook op gerelateerde zoekwoorden over dit onderwerp. Voorbeeld: als de tekst gaat over een kantoor, dan is de tekst niet alleen vindbaar (zoals bij het oude algoritme) vindbaar onder zoekterm ‘kantoor’, maar ook onder de synoniemen: bedrijfsruimte, werkruimte, kantoorpand. Maar omdat de tekst niet alleen zal gaan over een kantoor, maar ook over een bedrijf, zal de tekst ook vindbaar zijn op: bedrijf, onderneming, kantoor huren etc. Het is dus wel duidelijk dat Google probeert om samenhangende onderwerpen in te zetten voor het vinden van relevante content. Daardoor zal de oude methode ‘zoekwoord spammen’ niet of nauwelijks effectief zijn.

Toepassen LSI keywords

In principe zal het toepassen van deze SEO-techniek automatisch in zijn werk gaan. Bij het schrijven van een tekst zal Google zelf synoniemen en relevante onderwerpen kiezen. Er kan wel worden bekeken wat Google mogelijk suggereert. Om de suggesties te bekijken kan er gebruik worden gemaakt van tools. Vind jij het belangrijk dat deze keywords op de juiste manier worden toegepast? In dit geval kun je er ook voor kiezen om een gespecialiseerd SEO bedrijf in te schakelen. Ranking Masters is dé SEO specialist waarnaar jij op zoek bent.

Tools

Het bekijken van mogelijke suggesties voor LSI-keywords, kan worden gedaan met verschillende tools. Een tool die regelmatig wordt ingezet is Uber Suggest. Als je op deze website bijvoorbeeld ‘huis’ zoekt, krijg je deze resultaten: huis, huisartsenpost, huis kopen, huis te koop, huis ter duin, huispak dames en huis aan zee. Suggestie ‘huispak’ heeft niks te maken met een huis, maar een tekst over een huis zal wellicht wel vindbaar zijn onder ‘huispak’ omdat het woord ‘huis’ letterlijk in dit woord staat. Het zal dus mogelijk niet volledig foutloos werken, maar wel voldoende.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse