Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

SpyFu: Wees je de concurrentie altijd een stapje voor

Met SpyFu ben je de concurrentie altijd een stapje voor

Ben jij iemand die op zoek is naar een goede betaalbare SEO tool om jouw online succes mee te vergroten, dan is SpyFu een uitstekende optie. Het is een tool die lovende recensies krijgt, omdat het je bijzonder veel informatie geeft. Deze informatie gaat niet alleen over jezelf, maar ook over je concurrenten. De naam SpyFu komt dus voort uit het feit dat je met deze software je concurrenten bespioneert, gaten in de markt aanwijst en ze zo razendsnel voorbij gaat. En het goede nieuws is dat SpyFu hier maar €30 in de maand voor vraagt.

Wat is SpyFu?

Logo SpyFu

SpyFu is een all-in-one SEO tool die vaak wordt vergeleken met SEMrush. Je kunt er alle standaard SEO werkzaamheden mee uitvoeren, zoals een zoekwoordenonderzoek, je rankings bijhouden en aan linkbuilding werken. Het is een programma dat werkt via een webextentie, dus je hoeft er geen software voor te downloaden. Behalve de standaard SEO taken uitvoeren, geeft SpyFu je dus ook een kijkje in de keuken van je concurrenten. Het gebruikt een databate met alle zoekwoorden die Google gebruikt, naar alle zoekwoorden die op Google Ads zijn aangeschaft, naar elke organische positie en naar iedere advertentie die in de afgelopen 13 jaar aan bod zijn gekomen. Het is dan ook niet vreemd dat je met SpyFu een grote hoeveelheid data kunt opvragen, van jezelf en van de concurrenten.

De voor- en nadelen van SpyFu

Voordelen en nadelen SpyFu

Voordat we dieper ingaan op wat je precies met SpyFu kunt doen, vatten de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen goed samen wat je aan dit programma hebt en welke problemen je kunt verwachten.

Voordelen:

 • SpyFu is een webbased programma dus je hoeft er geen software voor te downloaden en het is overal toegankelijk zo lang je internet hebt.
 • SpyFu gebruikt data die 13 jaar terug gaat en geeft je daarmee een unieke kijk op het gedrag en de successen van je concurrenten.
 • SpyFu kost ongeveer €30 per maand wat bijzonder goedkoop is voor een all-in-one tool.
 • Je krijgt alle tools die je nodig hebt om aan SEO te werken, om je voortgang te analyseren en om SEO bij te houden.
 • Zelfs bij het goedkoopste plan mag je onbeperkt data downloaden en onbeperkt resultaten opvragen.
 • SpyFu is een gebruikersvriendelijk programma dat zowel voor de beginner als voor een SEO bureau geschikt is.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Nadelen:

 • SpyFu geeft zoveel informatie uit, dat het soms als te ingewikkeld voor beginners wordt gezien.
 • Er worden ook functies aangeboden die voor een beginnende SEO’er mogelijk nog wat te ingewikkeld zijn.
 • Het is gericht op het analyseren van de concurrentie. Google Ads en CPC maakt een groot onderdeel van het programma uit. Als je niet via Google Ads wilt adverteren, dan is die informatie minder interessant voor je.
 • De rank tracking van je zoekwoorden wordt slechts één keer per week upgedate en niet elke dag, zoals bij andere SEO-tools het geval is.

 

Wat kun je met SpyFu?

Als je SpyFu opent dan krijg je eerst een overzicht met de huidige resultaten over je website. Je ziet in een handig overzicht met grafiekjes en andere aantrekkelijke plaatjes hoeveel organische- en betaalde kliks je hebt gehad, hoe je Pay Per Click ervoor staat, voor hoeveel organische zoekwoorden je in Google naar voren komt en hoeveel SEO kliks er voorspeld worden per maand. Vanuit dit dasboard krijg je toegang tot een aantal tabs en daarmee voer je onderzoek uit of ga je dieper op de data van het programma in.

1. SEO Keywords

Onder de SEO Keywords tab tref je de organische zoekwoorden aan die het beste presteren in Google. Daarmee beoordeel je de prestaties van je eigen website en die van anderen. Per zoekwoord krijg je een overzicht van de positie die deze heeft, de CPC, de keyword difficulty, het aantal keren dat er op gezocht wordt en het aantal keren dat erop geklikt wordt. Ze worden ingedeeld in verschillende categorieën, zoals e meest waardevolle zoekwoorden, de nieuwe zoekwoorden, de zoekwoorden die op de eerste pagina staan, de zoekwoorden die er bijna zijn en de winsten en verliezen.

2. SEO Backlinks

Via SpyFu vraag je informatie op over het linkprofiel van elke website die online staat. Het vertelt je hoe sterk de backlinks zijn die je al hebt en van welk soort medium ze afkomstig zijn. Daardoor kun je achterhalen waar de meeste van jouw backlinks vandaan komen. Zijn dit blogs, nieuwswebsites, forums of anders soort websites? Door op zoek te gaan naar deze informatie bij je concurrenten, beoordeel je waar hun linkprofiel sterk is en waar de gaten zijn. Dat is waar jouw kansen liggen.

3. PPC Research

Research PPC

PPC Research is een tab die je informatie levert over de betaalde zoekwoorden. De SEO Keywords tab was gericht op de organische resultaten, maar de PPC research doet dat met data over de betaalde resultaten. Deze data gaat ook 13 jaar terug en is te gebruiken voor jezelf en voor je concurrenten. Zo vraag je bijvoorbeeld op welke betaalde zoekwoorden er zijn voor jouw website, maar ook waar je concurrent momenteel voor betaalt. Je krijgt informatie te zien over de advertentiegeschiedenis, ook weer van elke website en tot 13 jaar terug. Met PPC zie je dus welke online marketing campagnes jouw concurrenten hebben opgestart.

4. Keyword Rank Tracking

Met deze tool vraag je de posities op van je zoekwoorden en houd je bij hoe deze dalen of stijgen. Je ziet welke zoekwoorden het goed doen en welke extra aandacht nodig hebben. Ook hier doe je dit voor je eigen zoekwoorden, maar ook die van je concurrentie. Het grote nadeel van SpyFu is dat je hier een wekelijkse update van krijgt niet dagelijks, zoals de meeste andere betaalde SEO tools.

5. Competitive Analysis

Het belangrijkste doel van SpyFu is dat je de bovenstaande tools gebruikt voor het vinden van informatie over je eigen website, maar ook over die van je concurrenten. Daar doen ze nog een schepje bovenop met hun Competitive Analysis tool. Het levert je rapporten aan die specifiek ontworpen zijn om een analyse uit te voeren van je concurrenten. Je ziet wie je belangrijkste organische concurrenten zijn en wie je belangrijkste commerciële concurrenten zijn. Aan de hand van die informatie wijs je gemakkelijk aan welke zoekwoorden nog voor het oprapen liggen. Vooral bij je advertentiecampagnes levert deze informatie je veel winst op.

Hoe duur is SpyFu?

Zoals al aangegeven is SpyFu een van de goedkoopste all-in-one SEO tools op de markt. Voor een bepaald bedrag per maand of jaar krijg je toegang tot hun database en kun je hier allerlei informatie uit halen over je eigen pagina’s en die van andere websites. Er worden drie plannen aangeboden en bij elk plan krijg je onbeperkt toegang tot deze database. Door verschillende plannen aan te bieden, is er voor iedereen een geschikte optie die past.

 • Basic: het Basic plan is ideaal voor website eigenaren die zelf aan SEO willen gaan werken en een tool nodig hebben om hen te ondersteunen. Bij dit plan krijg je geen toegang tot API. De prijzen beginnen bij $33 per maand als je jaarlijks betaalt.
 • Professional: met het Professional plan kun je meer zoekwoorden tracken en heb je wel API access. Het is geschikt voor kleine bedrijven en de kosten beginnen bij $58 per maand als je jaarlijks betaalt.
 • Team: wil je nog meer zoekwoorden kunnen tracken, rapporten met je logo genereren en 5 logins voor verschillende gebruikers ontvangen, dan is het team plan ideaal voor jou. Deze prijzen beginnen bij $199 per maand.

Is SpyFu de juiste tool voor jou?

Deze vraag kun jij alleen beantwoorden. Het is zeker niet de enige SEO tool op de markt, dus je doet er altijd goed aan om verder te kijken. SpyFu biedt geen gratis proefperiode aan, maar wel een 30 dagen geld terug garantie. Je kunt het dus 30 dagen uitproberen en bevalt het programma je niet, dan zeg je je abonnement gemakkelijk op en krijg je je geld terig. Andere SEO tools hebben deze gratis proefperiode vaak wel, dus maak daar gebruik van. Vergelijk ze met SpyFu en beoordeel zo welk programma voor jou het beste is. Ook al is SpyFu goedkoop, het heeft bepaalde beperkingen die andere websites niet hebben. Wil je bijvoorbeeld echt goed in de gaten kunnen houden wat jouw zoekwoorden doen, dan moeten deze minstens dagelijks kunnen worden upgedate.

Een goede tool is het halve werk

SpyFu de juiste tool voor jouWil je serieus met SEO aan de slag, dan heb je een goede tool nodig die je betrouwbare informatie geeft over je eigen pagina’s en die van je concurrentie. En SpyFu geeft je de mogelijkheid om jouw gaten in de markt te vinden door je via de database onbeperkt informatie te laten geven voor elke website. Als dat voor jou belangrijk is, dan is SpyFu ideaal. Het kost weinig, dus eventueel investeer je in een aparte tool alleen voor het bijhouden van de rankings van je zoekwoorden. Dan heb je echt een perfect pakket waarmee je de strijd om de eerste plek aan kunt.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse