fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Description Tag

Wat is een Description tag?

Er zijn verschillende synoniemen voor description tag. Deze wordt namelijk ook meta description (tag) of metatekst genoemd. Deze termen betekenen allemaal: beschrijving van een webpagina. Bij een webpagina kan namelijk een omschrijving worden opgegeven voor de SEO. Deze bestaat uit ongeveer 145 tekens.

description tagHeeft description tag invloed op SEO?

Deze techniek is wel een SEO begrip, maar toch is het onduidelijk of het een ranking factor is. Het is dus niet duidelijk of het daadwerkelijk helpt om een website beter te laten scoren in de zoekresultaten bij het opgeven van deze informatie. Dat het geen garantie biedt op een hogere score, wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is het toch toe te passen. Als een webpagina deze gegevens wel heeft ingevuld, kan het bezoekers wel laten weten wat webpagina biedt.

Description tag belangrijk voor internetgebruikers

Als een internetgebruiker zoekt op een bepaalt onderwerp, ziet een gebruiker zoekresultaten. Omdat er veel webpagina’s zijn die te maken hebben met hetzelfde onderwerp, zou het lastig zijn als zoekresultaten geen beschrijvingen hadden. Dan zou een gebruiker alle webpagina’s moeten aanklikken om te kijken of de informatie relevant is. Dat zou veel tijd kosten. Als een webpagina zelf geen informatie opgeeft, zal een zoekmachine zelf informatie gokken. Dan is de beschrijving niet leeg en zal de gebruiker alsnog weten waar het over gaat. Deze informatie klopt natuurlijk niet altijd omdat dit automatisch wordt gegenereerd. De eerste paar zinnen van een webpagina zijn dan zichtbaar, terwijl dat dus geen samenvatting is en het kan dus ook een verkeerd beeld schetsen.

Als er wel een omschrijving wordt opgegeven ziet dit er meteen heel verzorgd uit. Wanneer een internetgebruiker dan op zoek gaat naar informatie over een onderwerp, zal een verzorgde omschrijving meteen opvallen. Het kan dus wel degelijk nieuwe bezoekers trekken. Nog een voordeel van het verzorgen van deze informatie is het beïnvloeden van bezoekers. Er kunnen psychologische marketingstrategieën worden ingezet om een lezer te laten klikken op een webpagina. Omdat de omschrijving bestaat uit ongeveer 145 tekens, is er niet veel nodig om een lezer nieuwsgierig te maken naar de informatie. Er wordt vaak een stuk interessante informatie weggegeven waardoor de lezer er al lekker in zit en dus zal klikken.

Vind jij het belangrijk om een goede meta description te hebben? Dan helpt onze SEO consultant je graag verder.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter