Wat is Dwell Time?

Dwell time is de tijd die een bezoeker gemiddeld op je website doorbrengt. Dit is een factor die veel invloed heeft op SEO. Wanneer bezoekers meer tijd doorbrengen op je website, dan kennen de zoekmachines een hogere waarde toe aan de site. Het is dan ook extreem belangrijk dat de website gevuld is met interessante content. Er zijn verschillende manieren waarmee je de dwell time kunt verhogen. Het is belangrijk dat een webmaster goed nadenkt over de interesses van zijn doelgroep. Op deze manier kan er interessante content geplaatst worden.

dwell timeHet plaatsen van interessante content

Interessante content plaatsen kan natuurlijk op verschillende manieren. Zo kiezen veel bedrijven er bijvoorbeeld voor om een blog op hun website te plaatsen. Wanneer bezoekers meer tijd doorbrengen op de blogsite, dan gaat de dwell time uiteraard ook omhoog. Andere websites kiezen ervoor om video’s op de website te plaatsen. Video’s zijn een ontzettend goede manier om de aandacht van je bezoekers langer vast te houden. Daarnaast is het belangrijk dat ook de advertenties aangepast worden op de doelgroep. Wanneer iemand van tevoren weet waar de website over gaat, dan zal deze persoon alleen bij interesse echt klikken. Geïnteresseerde personen brengen natuurlijk meer tijd door op de website. De dwell time zal dus stijgen wanneer je gebruik maakt van advertenties die specifiek op je doelgroep gericht zijn. Een goede meta description kan hier ook enorm bij helpen.

Gebruik maken van video’s om de dwell time te verhogen

Dat video’s een effectieve manier zijn om de tijd te verhogen die een bezoeker op de website doorbrengt, hebben we eerder ook al vermeld. Er zijn echter verschillende soorten video’s waarvoor gekozen kan worden. Voor een webshop kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om productvideo’s te plaatsen. Zo krijgen klanten ook direct een beter beeld van het product. Ook wanneer je diensten levert kan het verstandig zijn om gebruik te maken van video’s. Zo kan er bijvoorbeeld een bedrijfsvideo gemaakt worden waarin het bedrijf geïntroduceerd wordt aan de bezoeker.

Naast video’s zijn er natuurlijk ook nog veel andere middelen om ervoor te zorgen dat een bezoeker meer tijd op de website doorbrengt. Wanneer een bedrijf dit belangrijk vindt, kan er het beste een SEO specialist worden ingeschakeld. Bij Ranking Masters voeren we graag een SEO check voor je uit, om zo te kunnen beoordelen hoe de dwell time verhoogd kan worden.

Lees ook:

Ranking Masters

Ranking Masters

Wij zijn Ranking Masters! ? - De #1 SEO Specialist van Nederland!

Leave a Reply

Chat openen