fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Heading Tags

Wat zijn Heading tags?

Om structuur aan te brengen in een pagina, wordt er gebruik gemaakt van heading tags. Zo wordt heading tag H1 bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de titel van een pagina. Echter moet je deze heading tag niet verwarren met de title tags van je pagina. Heading tags zorgen ervoor dat een tekst beter wegleest. Bovendien kunnen deze tags ook handig zijn voor SEO. Het is belangrijk dat de heading tags op de juiste manier gebruikt worden. Zo mag er bijvoorbeeld slechts één keer per pagina gebruik gemaakt worden van heading tag H1.

heading tags

De juiste structuur voor de lezer

Heading tags zijn ideaal om je pagina overzichtelijk te houden. Zo geef je de pagina een duidelijke titel, maar ook tussenkopjes kan je duidelijk weergeven. Voor de tussenkopjes wordt er doorgaans H2 gebruikt. Zo kan je duidelijk het verschil zien tussen de titel en een tussentitel. Een ander groot voordeel dat het gebruik van deze titels met zich meebrengt is dat je erg eenvoudig een inhoudsopgave kunt laten maken. Dit hoef je dankzij kop 1 en kop 2 niet meer handmatig te doen. Programma’s als Microsoft Word kan dit namelijk automatisch voor jou doen. Je zult dan een zeer professionele inhoudsopgave krijgen. Buiten dat bespaar je hier ook nog eens een hoop tijd mee. In veel grote onderzoeken zie je dit dan ook terug.

Het toepassen van een heading tag is erg eenvoudig. In je Word bestand ga je naar start en vervolgens zie je rechts in het scherm naast bewerken kop 1 en kop 2 staan. Kop 1 gebruik je dus voor de titel van het bestand en kop 2 voor tussentitels. Mocht jij aan kop 1 en kop 2 niet genoeg hebben, dan is het zelfs nog mogelijk om kop 3 te gebruiken.

Het gebruiken van de juiste kopjes is uiteraard vrij eenvoudig. Indien je de SEO structuur van je website helemaal wilt optimaliseren, heb je echter nog veel meer kennis nodig. Het is bijvoorbeeld verstandig om LSI keywords in je content te verwerken. Indien je écht goed wilt scoren, is het aan te raden om je SEO campagne door Ranking Masters te laten verzorgen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter