Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Hoe werkt Ubersuggest en hoe zet je dit effectief in voor jouw SEO strategie?

Ubersuggest is een gratis SEO tool die al even meedraait. Neil Patel, de oprichter van Ubersuggest, is al bijna 20 jaar werkzaam in de SEO wereld en weet dus goed wat er nodig is om een website in de zoekmachine resultaten te krijgen.

Ubersuggest is een bijzonder gebruikersvriendelijke en handige tool waarmee je allerlei informatie en suggesties krijgt, helemaal gratis. Je gebruikt het voor het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek, een SEO audit van je website en het analyseert het verkeer naar je website.

Voor website eigenaren die net beginnen met SEO is Ubersuggest een tool waarmee de juiste informatie in de juiste getalen naar voren komt. Er is een gratis versie, maar ook een betaalde versie, waar je nog meer mee kunt.

Voor kleine websites en freelancers is de gratis versie voldoende. Leer hier in ✅  3 minuten ✅  over Ubersuggest en hoe jij het in kunt zetten voor jouw SEO strategie.

 

Je begint bij het dashboard

Je begint bij het ubersuggest dashboard

Met de gratis versie van Ubersuggest mag je één website toevoegen en monitoren. Hiervoor moet je je wel registreren, maar dat kan met je Google account en het is gratis. Je wordt niet gevraagd om betaalgegevens of persoonlijke gegevens.

Je logt in en geeft je domeinnaam door. Dan kom je eerst bij een dashboard terecht. Op dit dashboard vind je informatie over je site, bijvoorbeeld het aantal backlinks, het maandelijkse organische verkeer dat je krijgt, informatie over de zoekwoorden die je laat monitoren en de resultaten van de site audit. Vanaf dit dashboard kun je alle kanten op.

Ubersuggest gebruiken voor je zoekwoordenonderzoek

Ubersuggest gebruiken voor je zoekwoordenonderzoek

Ubersuggest is een uitstekend programma om te gebruiken bij je zoekwoordenonderzoek. Je geeft simpelweg een zoekwoord in en je selecteert de taal/het land waarvan je de data wilt zien.

Vervolgen krijg je een overzicht van allerlei feiten over je zoekwoord. Je ziet hoeveel het wordt gebruikt, hoeveel concurrentie het heeft en wat de Cost Per Click (CPC) is.

Ook vertelt het programma je hoeveel backlinks de top 10 van zoekmachine resultaten op dat zoekwoord heeft en wat de gemiddelde domeinscore is. Je ziet dus in één oogopslag of dit zoekwoord voor jou mogelijkheden biedt.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

 

Keyword ideeën

Voor je zoekwoorden onderzoek is de sectie keyword ideeën bijzonder handig. Je ziet dan een lijstje met informatie over het zoekwoord wat jij hebt ingetypt en zoekwoorden die daar op lijken.

Het geeft je inspiratie als je originele zoekwoord niet geschikt is. Er worden een groot aantal opties aangeboden en per woord zie je dan het zoekvolume, de CPC en hoe moeilijk het is om daarmee hoog in de resultaten te belanden.

Je krijgt gerelateerde zoekwoorden te zien, vragen die te maken hebben met dat zoekwoord, zoekwoorden met voorzetsels en zoekwoorden met vergelijkingen. Je kiest dan gemakkelijk een zoekwoord uit dat veel wordt gebruikt en wat weinig concurrentie heef.

Ubersuggest geeft je dit antwoord al in de kolom SEO moeilijkheidsgraad. Hoe hoger dat getal, hoe lastiger het zal zijn om mee te komen.

Google SERP per zoekwoord

Naast de informatie over de zoekwoorden laat Ubersuggest je ook een lijst zien met de sites die voor dat zoekwoord in de Search Engine Result Page (SERP) van Google staan.

Je krijgt hier handige informatie bij, zoals de hoeveelheid bezoekers die de websites krijgen, de hoeveelheid backlinks die ze hebben, de domein score en hoe vaak deze op de sociale media zijn gedeeld. Je ziet dus in één oogopslag hoe realistisch het is dat jij daar tussen belandt als je dat zoekwoord gebruikt.

Zoekwoorden tracken met Ubersuggest

Nadat je de zoekwoorden in je pagina’s hebt verwerkt track je de voortgang ervan door ze aan Ubersuggest door te geven. Je mag in de gratis versie maximaal 25 zoekwoorden laten monitoren. Je ziet hoe deze woorden ranken in de SERPs en aan welke pagina ze dan worden gekoppeld. Ook zie je de voortgang die je maakt.

Ubersuggest zoekwoorden gebruiken voor SEO

Het zoekwoorden gedeelte van Ubersuggest vertelt je exact wat je moet weten als je een goed zoekwoord nodig hebt voor nieuwe content, of als je een zoekwoordenonderzoek doet voor je gehele website.

Het is voor een gratis programma bijzonder compleet en de resultaten die getoond worden lijken ook echt te kloppen. Je krijgt veel alternatieve suggesties, dus het uitkiezen van het juiste zoekwoord is met Ubersuggest heel gemakkelijk.

Een nadeel is wel dat je, als je de gratis versie gebruikt, dagelijks een gelimiteerd aantal zoekwoorden mag ingeven. Ben je met een groot onderzoek bezig, dan heb je hier nooit genoeg aan. Voor het vinden van zoekwoorden voor één of enkele pagina’s is het prima te doen.

De verkeersanalyse

Ubersuggest de verkeersanalyse

Ubersuggest geeft je ook informatie over het verkeer dat naar je website komt elke maand. Je krijgt te zien op hoeveel organische zoekwoorden je domeinnaam rankt, hoeveel bezoeken je pagina’s krijgen via deze organische zoekwoorden, wat je domeinscore is en hoeveel backlinks je hebt.

Je krijgt een overzicht van de keyword positionering voor SEO. Dit is een staafgrafiek waarin per maand wordt aangegeven hoe je zoekwoorden ranken in de SERP’s.

Daar onder staat een lijst met de pagina’s die het beste scoren vanuit een SEO oogpunt. Zonder te veel informatie te geven krijg je van deze sectie van het programma een goed idee van het verkeer dat naar je website komt.

De verkeersanalyse gebruiken voor SEO

Deze pagina vertelt je heel duidelijk hoe succesvol jouw SEO inspanningen zijn geweest. Je ziet de rankings van je zoekwoorden en het aantal bezoekers van je website tot een jaar terug en als daar een stijgende lijn in zit, dan ben je goed bezig.

Door te kijken naar de toppagina’s kun je leren over wat goed werkt en wat niet. Waarom zijn dit de toppagina’s en wat heb je anders gedaan? Klik op ‘alles zien’ bij één bepaalde pagina en je ziet direct op welke zoekwoorden deze pagina gevonden kan worden. Verkeersanalyse is handig om je voortgang te tracken en te bepalen waar het goed gaat en waar nog actie nodig is.

SEO analyse

ubersuggest SEO analyse

De SEO analyse pagina’s helpen je begrijpen waar je problemen liggen. Het bestaat uit een Site Audit sectie en een backlinks sectie. Ga naar de site audit en je krijgt van Ubersuggest een on-page SEO score.

Hieraan kun je zien hoe goed je pagina’s volgens de maatstaven waar Ubersuggest ze op heeft getest presteren. Hier vallen backlinks dus niet onder. Je krijgt suggesties over wat je moet veranderen en deze suggesties worden onderverdeeld in kritische fouten, waarschuwingen en aanbevelingen.

Door je kritische fouten eerst aan te pakken zal je dus snel resultaat zien. Daarna kun je de waarschuwingen afwerken. Ook zie je hoe snel je website laadt, afzonderlijk voor mobiele apparaten en desktop computers.

Ubersuggest bekijkt jouw website door deze te beoordelen op 132 punten. Aan de hand van hoe je daarop presteert krijg je een score en hoe hoger die score, hoe beter je op de 132 punten hebt gepresteerd.

In de backlinks sectie van de SEO analyse zie je hoeveel backlinks je hebt ten opzichte van je concurrentie. Je kunt een analyse laten uitvoeren en zo beoordelen welke backlink je concurrentie wel krijgt en jij nog niet en je kunt door linkfilters te gebruiken de beste kansen vinden om een backlink te vergaren voor jouw site.

De SEO analyse sectie gebruiken voor SEO

De SEO analyse sectie gebruik je dus om problemen aan te wijzen en op te lossen. Deze worden in groepen geplaatst en door ze één voor één aan te pakken gaat je SEO score omhoog.

Je gebruikt de site audit om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachines, een handige tool ter ondersteuning van jouw SEO strategie. Het backlinks gedeelte helpt je bij het analyseren van de backlinks die je hebt en het aanwijzen van nieuwe backlink kansen. Ben je met linkbuilding bezig, dan kun je uit deze sectie dus nog veel nuttige informatie halen.

De voor- en nadelen van Ubersuggest

De voor- en nadelen van Ubersuggest

Er zijn natuurlijk een groot aantal programma’s die je kunt gebruiken als ondersteuning van je SEO werkzaamheden. En Ubersuggest is hier slechts één van. Er zijn een aantal redenen waarom Ubersuggest een uitstekend programma is om te gebruiken, terwijl hier ook nadelen aan verbonden zijn.

Daarom hebben we hier twee lijstjes met voor- en nadelen opgesteld en kun je zelf beoordelen of Ubersuggest het beste programma is voor jou.

Voordelen:

 • Ubersuggest geeft je in een duidelijk overzicht alle informatie die je nodig hebt over jouw eigen project.
 • Het programma is gratis te gebruiken. De betaalde versies zijn goed geprijsd en geven je veel mogelijkheden.
 • De zoekwoorden sectie van Ubersuggest is één van de beste van zijn soort en helpt je door slechts één term uit te kiezen aan short tail en long tail zoekwoorden, vragen die gesteld worden en alternatieve zoekwoorden die mogelijk beter zijn.
 • Nadat je je zoekwoorden hebt verwerkt, kun je ze met Ubersuggest ook tracken. Met de gratis versie doe je dat tot maximaal 25 zoekwoorden.
 • Ubersuggest voert een site audit voor je uit en vertelt je exact welke punten kritiek zijn en welke waarschuwingen. Dit doen ze ook gratis en je krijgt alle informatie te zien. Je begint direct met het verbeteren van je SEO score.
 • Je krijgt inzicht in het organische verkeer dat naar je website komt en identificeert de pagina’s die het beste presteren.
 • De resultaten van Ubersuggest worden als bijzonder accuraat gezien door de specialisten.
 • Ubersuggest is erg overzichtelijk, gebruikersvriendelijk en vertelt je exact wat je nodig hebt. Dit doen ze op een beknopte en duidelijke manier, zonder te veel technische informatie. Je ziet in één keer alles wat je nodig hebt.
 • Er is ook een Nederlandse versie van de tool.

Nadelen:

 • De gratis tool heeft beperkingen. Zo kun je maar een klein aantal zoekwoorden intypen voordat je een bericht krijgt dat je je limiet hebt bereikt.
 • Wil je volledige toegang, dan betaal je hier een bedrag voor per maand of per jaar.
 • Sommige specialisten trekken in twijfel waarom Ubersuggest gratis is en andere tools niet. Wat doen ze met je Google login gegevens, bijvoorbeeld?
 • De data die wordt gegeven kan soms achter liggen en is niet altijd actueel.
 • Voor SEO specialisten wordt er niet genoeg informatie gegeven. Het is een tool die erg geschikt is voor kleine projecten, maar voor mensen die van data en cijfers houden, is het niet voldoende.

Ubersuggest gebruiken voor SEO

Ubersuggest is een tool die tijdens alle fases van je SEO werkzaamheden kan worden ingezet. Je gebruikt het bij het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, met het aanpakken van alle SEO problemen op je website en met het monitoren van de voortgang.

Ook laat het programma je 25 zoekwoorden ingeven en hiervan zie je de ranking en de pagina die ermee gevonden wordt. Het is een tool die voor elke beginner met SEO ideaal is. Blijkt dat je daarna meer met SEO zou willen doen, dan kun je altijd nog investeren in een abonnement.

De kosten voor Ubersuggest

De kosten voor Ubersuggest

Bevalt Ubersuggest je goed, maar wil je er meer mee kunnen, dan is het tijd om te zoeken naar een abonnement. En Ubersuggest is dan bijzonder goedkoop. Er worden drie pakketten aangeboden, namelijk Persoonlijk, Bedrijven en Onderneming/Agentschap.

 • Persoonlijk: met dit abonnement mag je drie projecten onderhouden en 300 zoekwoorden volgen. Je site wordt wekelijks gecrawld. Het is specifiek bedoeld voor ondernemers en kleine bedrijven en kost slechts $29 per maand.
 • Bedrijven: voor bedrijven die tot 7 projecten willen kunnen onderhouden en 1000 zoekwoorden willen kunnen volgen is er het Bedrijven pakket dat $49 per maand kost.
 • Onderneming/Agentschap: volg 3000 zoekwoorden, start 8+ projecten en ontvang 900 rapporten per dag met dit abonnement. Je betaalt dan $99 per maand.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

 

Ranking Masters en SEO

ranking masters logo | SEO

Tools als Ubersuggest maken het een stuk makkelijker om zelf je SEO uit te voeren voor je website, maar dat neemt niet weg dat je hier nog steeds veel tijd en energie in zult moeten steken.

Ranking Masters pakt dit graag voor je op en wij gebruiken hier het SEO Surfer programma voor. We hebben al honderden andere websites in de top 5 van de zoekmachine resultaten gekregen. Neem contact op met één van onze SEO specialisten en ook jij kunt profiteren van onze succesverhalen.

Bekijk ook:

 1. Wat is SE Ranking? Hoe werkt het en voor wie is het?
 2. Wat is SEMrush? Hoe werkt het en voor wie is het?
Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse