Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Wat is SE Ranking? Hoe werkt het en voor wie is het?

Iedereen die werkt aan zoekmachine optimalisatie en online marketing heeft baat bij een goed analytisch programma. SE Ranking is dan een betaalbare en gebruikersvriendelijke oplossing.

Het is voornamelijk gericht op informatie met betrekking tot zoekwoorden, maar je kunt er veel meer mee. Zo zie je wat de concurrenten doen en hebben gedaan, krijg je de mogelijkheid om je sociale media in één plek onder te brengen, krijg je zicht op je backlinks en maakt het programma voor jou een marketing plan met de gegevens die het aantreft.

Ben jij verantwoordelijk voor de SEO van een website, ben je website designer of online marketeer, ben je eigenaar van je eigen bedrijf of een SEO specialist bij een SEO bureau?

Dan weet je wat het belang is van een goed analytisch programma. SE Ranking is zeker niet het enige programma op de markt dat je dan van dienst kan zijn, maar het wordt vaak omschreven als één van de besten.

Lees hier in ✅  4 minuten ✅  verder over SE Ranking, hoe het werkt, voor wie het is en waarom je het wel (of niet) moet aanschaffen.

Wat is SE Ranking?

Wat is SE Ranking

Als je het nog niet geraden hebt, SE Ranking staat voor Search Engine Ranking. Dat is ook de essentie van het programma. Het levert je informatie aan waarmee je jouw huidige positie in de zoekmachine resultaten te weten komt en waarmee je werkt aan verbetering.

Ze geven je niet alleen inzicht in je eigen positie, maar ook in die van je concurrenten. Zo kun je zien waarom zij ineens stijgen (of juist dalen) en daar op inspringen.

SE Ranking is een cloud-based programma, wat betekent dat de computer niet aan hoeft te staan om informatie binnen te halen. Daarnaast hoef je dus geen software te downloaden op je computer.

Er is een app beschikbaar waarmee je alle informatie beschikbaar hebt via je mobiele telefoon of tablet. Je hebt dus altijd toegang, zo lang je een internet verbinding hebt.

SE Ranking is niet gratis

In tegenstelling tot andere soortgelijke tools is SE Ranking niet gratis. Ze bieden drie verschillende pakketten aan, genaamd Optimum ($39 per maand), Plus ($89 per maand) en Enterprise ($189 per maand).

Het verschil zit hem voornamelijk is het aantal websites, backlinks en zoekwoorden dat je kunt laten monitoren en hoe vaak je dit kunt doen. Daarnaast zijn de duurdere pakketten uitgebreider.

Een groot voordeel is dat je bij SE Ranking ook zelf kunt ingeven wat je er mee zou willen kunnen doen. Zij zoeken dan een pakket voor je uit dat bij je past. Ook al is SE Ranking niet het hoogst geprijsde zoekwoorden programma, er zijn programma’s te vinden waarvoor je minder betaalt en die zelfs gratis zijn.

Als je wilt weten hoe SE Ranking werkt voordat je ervoor betaalt, dan vraag je een gratis proefperiode aan. Je maakt dan 14 dagen van het programma gebruik voordat je bepaalt of je erin wilt investeren of niet.

Hoe werkt SE Ranking?

Hoe werkt SE Ranking

SE Ranking is een bijzonder gebruikersvriendelijk programma waarmee je verschillende taken uitvoert die jouw SEO leven gemakkelijker maken. Na de aanschaf ben je in drie stappen klaar om te beginnen:

 1. Je geeft je website titel, URL, zoekbereik en rapportage instellingen door.
 2. Nu krijg je de optie om je website aan Google Analytics te koppelen en om de zoekwoorden door te geven en te groeperen die je wilt monitoren.
 3. De laatste stap die je neemt is aangeven van welke zoekmachines je de resultaten wilt zien. Je hebt dan de keuze uit: Google, Yahoo, Bing, Google Mobile, YouTube, Yandex en Yandex Mobile.

Nu krijg je een dashboard te zien met een kort overzicht per website die je hebt ingegeven. Door op de website te klikken waarin je geïnteresseerd bent zie je alle zoekwoorden en bijbehorende rangschikking. Heb je je website aan Google Analytics gekoppeld, dan krijg je ook inzicht in de gemiddelde positie van je zoekwoord en de oorsprong van je verkeer.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Andere mogelijkheden vanuit het dashboard

Het dashboard van SE Ranking geeft je dus een huidig en historisch overzicht van de zoekwoorden per website die je wilt monitoren en dat per land, per zoekmachine en per periode, mocht je dat willen.

SE Ranking biedt je veel meer mogelijkheden dan dit alleen. Vanuit het dashboard gebruik je een verscheidenheid aan opties om jouw website beter te leren begrijpen.

1. Een analyse van je concurrenten

SE Ranking geeft je een overzicht van wat jouw concurrenten doen en hebben gedaan. Zo zie je hun positie per zoekwoord en leer je dus op welke zoekwoorden zij goed en slecht scoren.

Je krijgt een overzicht van de concurrenten die je moet verslaan op een bepaald zoekwoord en dat is voor zowel de organische- als de gesponsorde zoekresultaten. Deze informatie kun je ook terug zien, zodat je weet wanneer ze hoger zijn gekomen of wanneer een daling is ingezet.

Eén van de belangrijkste krachtpunten van SEO is dat je door het goed te doen je concurrenten voor bent en blijgt. Lang niet iedereen is bereid om zoveel werk te steken in zoekmachine optimalisatie als eigenlijk nodig is.

Met een tool zoals SE Ranking zie je je eigen positie, zie je de positie van je concurrenten en houd je jullie voortgang in de gaten. Met een beetje tijd en moeite ga jij dan ook je concurrenten voorbij.

2. Een website audit uitvoeren

Met de SE Ranking Website Audit tool maak je snel en gemakkelijk een audit van je website. Deze bekijkt dan alle aspecten van je website, zoals technische fouten, de snelheid van je website, de interne- en externe links, de afbeeldingen en de metatitels en –omschrijvingen.

De tool kijkt naar alle pagina’s van je website en geeft je hier een rapportage over. Zo zie jij in één oogopslag wat goed is en waar je actie moet ondernemen.

Hier krijg je vervolgens een rapport van die je in je eigen huisstijl kunt uitvoeren. Deze stuur je gemakkelijk naar je klanten of naar je baas en ziet er automatisch professioneel uit.

Je hebt de mogelijkheid om audits in te plannen en zo dus om de zoveel tijd een rapport te ontvangen met wat de tool gevonden heeft. Tegelijkertijd geef je dan ook zelf aan wat je wel en niet als fout wil laten aanmerken. De audit maak je dus volledig op maat.

Monitor, manage en check je backlinks

De backlink analyse tool bekijkt 15 SEO parameters die met je backlinks te maken hebben. Backlinks zijn bijzonder belangrijk voor SEO, omdat ze je website meer autoriteit geven. En hoe beter je autoriteit, hoe hoger je komt in de zoekresultaten.

Met de backlink tools van SE Ranking bekijk je hoeveel backlinks je hebt, waar ze vandaan komen en hoe kwalitatief ze zijn.

Naar aanleiding van die informatie neem je actie. Toxic backlinks gooi je gemakkelijk weg door een disavow file aan te laten maken. Je kijkt naar de backlinks die jij hebt en die je concurrenten hebben, zodat je gemakkelijk bepaalt waar nog winst te behalen is en hoeveel backlinks je extra nodig hebt om de concurrentie aan te kunnen.

Nadat je de SEO van je pagina op orde hebt gemaakt staat het verzamelen van backlinks aan de top van je lijst. Met de backlink tools van SE Ranking wordt dit erg gemakkelijk.

Voer een SEO controle uit op een individuele pagina

Voer een SEO controle uit op een individuele pagina

SE Ranking geeft je de mogelijkheid om een SEO rapport te maken van de SEO kwaliteit van één bepaalde pagina. Daaraan zie je voor je individuele pagina’s hoe goed deze geoptimaliseerd zijn.

Het rapport dat je krijgt is overzichtelijk en duidelijk. Je krijgt een overzicht van wat goed is, wat mogelijk een probleem kan worden en de punten die je het beste direct aanpakt.

Tijdens de SEO check kijkt de tool van SE Ranking naar een aantal verschillende parameters. Denk dan bijvoorbeeld aan de metatitel en –descriptie, de interne- en externe links, de structuur van je pagina, de dichtheid van je zoekwoorden, hoe populair het is op sociale media en hoe geoptimaliseerd je content is.

5. Een marketing plan laten maken

Een andere mogelijk handige optie in SE Ranking is om het programma een marketing plan te laten maken. Dit is een gemakkelijk te volgen plan waarmee je alle nodige punten aankaart.

Het is gemakkelijker om op deze manier te werk te gaan dan om zelf de punten te noteren en één voor één af te werken. Daarnaast heeft het marketing plan een bepaalde logische volgorde.

Het marketing plan neemt je langs 6 verschillende stappen waarmee je de SEO van je website verbetert. Deze stappen zijn uit te voeren met SE Ranking zelf. Uiteindelijk kom je dan tijdens de 6e stap uit op een plan die je zelf maakt om je SEO te onderhouden.

1. Strategie en initiële stappen > 2. zoekwoorden onderzoek en implementatie > 3. on-page zoekmachine optimalisatie > 4. off-page zoekmachine optimalisatie > 5. sociale media marketing > 6. een op maat gemaakt plan voor de toekomst.

6. Tools met betrekking tot zoekwoorden

Eén van de belangrijkste onderdelen van SE Ranking zijn de tools die je aangereikt krijgt voor het gebruik van je zoekwoorden. De mogelijkheid om de posities van je zoekwoorden te analyseren hebben we al besproken, maar je kunt meer.

Met het Keyword Suggestion Tool, bijvoorbeeld, voer je een zeer uitgebreid zoekwoorden onderzoek uit. Je typt eerst een zoekwoord in dat je mogelijk wilt gaan gebruiken en aan de hand daarvan krijg je informatie over hoe dit zoekwoord het momenteel doet.

Dat betekent dat je ziet hoe vaak het wordt ingetypt per maand, hoeveel concurrentie er op is en wat de Cost Per Click voor dat zoekwoord is in Google Ads. Je krijgt suggesties van soortgelijke- en gerelateerde zoekwoorden die mogelijk beter geschikt zijn en je ziet long tail zoekwoorden. Zo zie je in één oogopslag welke termen voor jou de beste kansen bieden.

7. Het monitoren van veranderingen

In SE Ranking kun je notificaties opzetten als er een verandering plaatsvindt in een bepaalde pagina. De crawlers van SE Ranking gaan dan regelmatig even bij die pagina langs om te zien of er iets is aangepast. Zo gauw dit wordt aangetoond krijg je een bericht. Deze optie lijkt misschien wat minder interessant, maar je kunt er erg veel mee:

 • Je houdt de pagina’s van je concurrenten in de gaten en hoort over verandering in prijzen, de aankondiging van nieuwe producten en nieuwe publicaties.
 • Je volgt de voortgang van jouw SEO strategie.
 • Je krijgt een notificatie als iemand anders per ongeluk een verandering heeft gemaakt die niet gunstig is voor SEO.
 • Je krijgt de kans om direct te reageren als er een verandering plaatsvindt die jouw SEO niet ten goede komt.

De Page Changes Monitoring tool van SE Ranking bekijkt verschillende aspecten van de website die je opgeeft. Denk dan bijvoorbeeld aan veranderingen in de inhoud, in de meta tags, in de links, in de index status bij de zoekmachines en bij het veranderen van een robots.txt file.

8. White label SEO

SE Ranking is een white label SEO tool. Dat betekent dat je niets hoeft te downloaden of te investeren in het huisvesten van de technologie en infrastructuur van het programma. Dit heeft een aantal voordelen.

Zo krijg je de mogelijkheid om de rapporten aan te passen op je eigen huisstijl en hier je eigen logo aan toe te voegen. Het programma werkt met een Cloud, wat betekent dat er geen hosting nodig is. Je past het programma aan op je bedrijf en kunt zelfs de email template in je huisstijl uitvoeren.

Je bepaalt zelf welke gebruikers je toe wilt voegen en er wordt geen enkele link gecreëerd naar SE Ranking. White label programma’s zijn dus bijzonder anoniem en tegelijkertijd persoonlijk.

Je hoeft niets op je desktop te zetten of te downloaden en rapporten worden ook gedraaid als je computer niet aan staat. SE Ranking verdwijnt naar de achtergrond en jouw bedrijf komt naar voren.

9. Sociale media communicatie

Een laatste kenmerk van SE Ranking die we hier willen behandelen is de Social Media Management tool. Met deze tool breng je al je sociale media kanalen samen en manage je ze vanuit één programma.

Dat geeft je de mogelijkheid om een plan op te zetten en met één klik op de knop een post in al je sociale media kanalen te plaatsen. Uiteraard krijg je dan ook allerlei handige data te zien waarmee je kunt analyseren hoe je sociale media campagnes lopen.

Dit scheelt jou veel tijd en moeite en geeft je een handig inzicht in wat je met je sociale media marketing bereikt.

Voor wie is SE Ranking geschikt?

Voor wie is SE Ranking geschikt

Als jij zelf een ZZP’er bent, je hebt een blog waar je af en toe wat op schrijft of je beheert een kleine informatieve pagina, dan is het niet nodig om voor een SEO tool als SE Ranking te betalen.

SE Ranking geeft zelf aan dat ze doelen op iedereen, maar realistisch gezien is het voornamelijk geschikt voor mensen die serieus met SEO aan de slag willen. Denk dan bijvoorbeeld aan marketing- en SEO bureaus, SEO Service aanbieders (white label tools mogen worden doorverkocht) en andere SEO dienstverleners.

Aan de andere kant wordt SE Ranking als één van de beste SEO tools genoemd en krijg je voor slechts $39 per maand al de mogelijkheid om 250 zoekwoorden, 5000 backlinks, 10 websites en 25.000 pagina’s door SE Ranking te laten onderzoeken.

Voor iemand met een kleine website is dit eigenlijk al te veel, maar de mogelijkheden zijn groot. Ben je zelf met SEO bezig en zijn de gratis programma’s niet voldoende meer voor je? Dan kan SE Ranking voor een minimaal bedrag per maand een grote uitkomst bieden.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

De voor- en nadelen van SE Ranking

Ter afsluiting zetten we hier in het kort de voor- en nadelen van SE Ranking op een rijtje. Aan de hand van deze informatie besluit je zelf of dit programma voor jou het investeren waard is.

Voordelen:

 • SE Ranking is een white label programma dat werkt vanuit een Cloud. Je hoeft niets te downloaden, hebt allerlei maatwerk oplossingen en het blijft draaien ook als je computer uit staat.
 • Met SE Ranking importeer je zoekwoorden uit je Google Search Console en voeg je ze met één klik toe aan je account.
 • Door Google Analytics te koppelen aan SE Ranking krijg je nog meer informatie te zien op één plek.
 • SE Ranking presenteert de resultaten op zo’n manier dat je de lange- en de korte termijn posities in één handig overzicht krijgt.
 • Je krijgt een notificatie als je concurrenten een aanpassing maken.
 • SE Ranking geeft je ook de mogelijkheid om alles via een app op je mobiele apparaten te monitoren.

Nadelen:

 • SE Ranking is geen gratis tool. Het kleinste pakket kost $39 per maand.
 • De app van SE Ranking wordt over het algemeen niet als bijzonder kwalitatief omschreven.

De beste tool voor jou

ranking masters logo | SEO
Het kan goed zijn dat jij net zo enthousiast bent over SE Ranking als veel van de huidige gebruikers. Er zijn een groot aantal andere tools die mogelijk beter bij je passen. Bij Ranking Masters gebruiken we SEO Surfer, maar MozAhrefs en SEO Powersuite zijn slechts enkele andere voorbeelden.

Het is belangrijk dat je een tool vindt die bij je past, die je de informatie geeft die je nodig hebt en die je zo goed mogelijk ondersteunt bij je SEO werkzaamheden.

In plaats van te investeren in een SEO tool, bespaar je veel tijd en geld als je Ranking Masters inschakelt. Wij doen een complete analyse van je website, van je concurrenten en maken zo de nodige aanpassingen. Op deze manier hebben we al meer dan 650 tevreden klanten binnen de top 5 in de zoekresultaten geholpen.

 

Bekijk ook:

 1. Wat is SEMrush? Hoe werkt het en voor wie is het? 
 2. Wat is Ahrefs? Hoe werkt het en voor wie is het? 
Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse