fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Ga naar

HTTP

Wat is HTTP?

HTTP is een afkorting voor HyperText Transfer Protocol. Dankzij dit protocol kan de bezoeker van een website requests sturen naar de webserver. Vervolgens kan de webserver responses terugsturen. Deze mogelijkheden zijn allemaal vastgelegd in het protocol. Voorheen werd er vooral HTTP gebruikt, maar tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van HTTPS. Dit is net zo’n soort protocol alleen zijn de gegevens hierbij ook versleuteld. Dit is bijvoorbeeld extreem belangrijk op de website van je bank. Steeds meer websites zijn gaan inzien hoe belangrijk dit is. Ook Google kent een hoge waarde toe aan een veilige verbinding.

HTTP of HTTPS?

Voor de SEO van je site is het veel beter als je kiest voor HTTPS in plaats van HTTP. Google ziet websites met het HTTP-protocol tegenwoordig als onveilig. Deze websites scoren hierdoor minder goed in Google dan websites met het veiligere HTTPS-protocol. Het investeren in een HTTPS-website is zeer belangrijk en bovendien helemaal niet zo prijzig. Een goede SEO consultant zal je dan ook altijd adviseren om in een HTTPS-website te investeren.

http

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter