fbpx

Hoe scoor jij op Google?

HTTPS

Wat is HTTPS?

HTTPS betekent HyperText Transfer Protocol Secure. Net als HTTP is dit een protocol waarmee er gecommuniceerd wordt tussen webbrowser en webserver. Het protocol wordt zowel op lokale netwerken als op het World Wide Web gebruikt. In het protocol is vastgelegd welke requests er door een bezoeker gestuurd kunnen worden en welke responses de bezoeker terug kan krijgen.

httpsHet verschil tussen HTTP en HTTPS is dat deze laatstgenoemde ook goed beveiligd is. De data die verzonden wordt is versleuteld, waardoor deze data niet zomaar onderschept en gelezen kan worden. Hierdoor beginnen steeds meer bedrijven gebruik te maken van HTTPS. Voor banken is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat dit protocol gebruikt wordt en niet HTTP.

HTTPS belangrijk voor SEO?

Tegenwoordig is het ook voor SEO belangrijk dat er HTTPS gebruikt wordt en er een SSL certificaat wordt afgesloten. De website krijgt zo een hogere waarde toegekend van Google. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat je website versleuteld is. Voor meer informatie raadpleeg je serverprovider.

Ben jij de SEO structuur van je website aan het verbeteren? Verdiep je dan ook eens in de sitemap. Wij van Ranking Masters voeren ook graag een SEO check voor je uit.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter