fbpx

Wat is HTTPS?

HTTPS betekent HyperText Transfer Protocol Secure. Net als HTTP is dit een protocol waarmee er gecommuniceerd wordt tussen webbrowser en webserver. Het protocol wordt zowel op lokale netwerken als op het World Wide Web gebruikt. In het protocol is vastgelegd welke requests er door een bezoeker gestuurd kunnen worden en welke responses de bezoeker terug kan krijgen.

httpsHet verschil tussen HTTP en HTTPS is dat deze laatstgenoemde ook goed beveiligd is. De data die verzonden wordt is versleuteld, waardoor deze data niet zomaar onderschept en gelezen kan worden. Hierdoor beginnen steeds meer bedrijven gebruik te maken van HTTPS. Voor banken is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat dit protocol gebruikt wordt en niet HTTP.

HTTPS belangrijk voor SEO?

Tegenwoordig is het ook voor SEO belangrijk dat er HTTPS gebruikt wordt en er een SSL certificaat wordt afgesloten. De website krijgt zo een hogere waarde toegekend van Google. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat je website versleuteld is. Voor meer informatie raadpleeg je serverprovider.

Ben jij de SEO structuur van je website aan het verbeteren? Verdiep je dan ook eens in de sitemap. Wij van Ranking Masters voeren ook graag een SEO check voor je uit.

Ranking Masters

Ranking Masters

Wij zijn Ranking Masters! ? - De #1 SEO Specialist van Nederland!

Leave a Reply

Open chat
Powered by