Al 7 jaar ervaring

Marketplaces

.

Gespecialiseerd in Marketplace Marketing voor bedrijven en zelfstandigen gevestigd in Nederland en België!

 • 17+ inhouse Specialisten
 • Nationaal & Internationaal actief
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 18 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  Alles wat je moet weten over marketplaces

  Online marketplaces staan niet langer in de kinderschoenen, maar ze groeien nog steeds in exponentieel tempo. Er bestaan verschillende marketplaces, elk met andere doelen en gebruikers. In dit artikel belichten we welke er precies zijn en welke kansen en bedreigingen wij voorspellen.

  Wat kunnen we in de toekomst verwachten van deze online giganten?
  De bekende namen zijn onder andere Bol.com en Amazon. Dit zijn all-in-one marketplaces waar je voor legio producten terecht kunt; van keukenapparatuur tot koffietafelboeken, het assortiment is ongekend groot. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verticale en horizontale marketplaces.

  Een verticale variant focust zich op één product of dienst. Denk bijvoorbeeld aan food & beverage of energie. Een horizontale marketplace aan de andere kant biedt een bredere greep aan producten of diensten aan; een voorbeeld is booking.com waar je naast hotelkamers ook voor vluchten en autohuur terecht kunt.

  Bel ons direct

  SEM AGENCY INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters dé SEM agency in huis die streeft naar jouw omzetgroei. In iedere denkbare markt, hebben wij onze klanten geholpen aan zichtbaarheid binnen de Google zoekmachine. Wij weten exact welke route we moeten bewandelen om jouw groeidoelstellingen te bereiken.

  Wij helpen bedrijven online te groeien middels doordachte en effectieve SEO & SEA campagnes waarbij ook onze in-house webdevelopment en design afdeling eraan meewerkt.Zo hebben we alles onder één dak om impact om jouw (online) omzet te laten groeien. Kortom, Ranking Masters is de complete partner voor jouw online succes!

  Hoe we dat doen? Met onze diepgaande kennis, nauwe samenwerking, jarenlange ervaring & brede netwerk. De vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een betere SEM agency voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Ranking Masters onderscheidt zich door de continue focus op zowel de impact van de campagne als op de klantbeleving. Begonnen als data driven SEO-bureau, vinden we SEA relatief eenvoudig. Dit bedoelen we niet arrogant 😉.

  Daarnaast geloven wij in data. Om die reden hebben wij, in samenwerking met de programmeurs van het Juulr.com-platform, onze eigen in-house tools ontwikkeld. Deze zelfontwikkelde tools stellen ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen, waardoor onze projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen analyseren en hier tijdig op kunnen inspelen. Wij herkennen kansen voordat ze zich voordoen en zetten dit om in concreet resultaat!

  Verder onderscheiden we ons van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Onze doorgewinterde en continu geoptimaliseerde strategieën op maat zijn toepasbaar in iedere industrie én hebben zich al succesvol bewezen voor meer dan 750 andere bedrijven.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat, starten we met een data-analyse van jouw website en/of het Google Ads-account. Op deze manier bepalen we jouw huidige situatie, het nulpunt, en geven we een inschatting van het resultaat dat wij verwachten te behalen, evenals de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Uiteraard krijg je tijdens onze samenwerking ook dagelijks zelf inzicht in de resultaten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een dashboard zijn, waarin je de posities van de belangrijkste zoektermen kunt volgen (SEO), of door toegang te hebben tot je eigen Google Ads-account (SEA). Doordat we de resultaten nauwlettend in de gaten houden, kunnen we proactief beslissingen nemen en kansen signaleren die we voor jou willen benutten.

  Je ontvangt van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie gaan we dieper in op de rapportage, bespreken we eventuele verbeterpunten en behandelen we actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Waarom geloven wij de in kracht van data?

  Bij Ranking Masters geloven wij in de kracht van data als fundament voor succesvolle marketingcampagnes. De sleutel tot het succes van elke campagne schuilt in de wereld van data. Deze gegevens fungeren niet alleen als sturingsinformatie; ze zijn ons kompas, waardoor we zowel inzicht verwerven in wat effectief is, maar ook proactief kunnen handelen om voortdurende verbeteringen door te voeren.

  Wij zijn ervan overtuigd dat een gedegen begrip van data leidt tot doeltreffend handelen en uiteindelijk tot een verhoogd succes binnen het dynamische landschap van online marketing. In de analytische diepgang van data vinden wij de strategische route naar het optimaliseren en perfectioneren van elke campagne!

  Wat maakt Ranking Masters uniek? (weg?)

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat met je Search Marketing resultaten?

  Bij Ranking Masters zijn we echte zoekmachine fanaten. Ontvang gratis onze Groeiscan ter waarde van €495,- excl. btw en ontdek hoe je met jouw bedrijf extra omzet kunt genereren via de Google zoekmachine.

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   Fikse concurrentie onder marketplaces

   De echt grote spelers als Bol.com, Amazon, Alibaba zijn zeer datagedreven. Tegenwoordig willen ze een persoonlijke ervaring bieden en minder in segmenten denken. Hoewel segmenten nog steeds een belangrijke rol spelen, liggen er veel kansen in de datamarkt. Data is het meest waardevolle ruilmiddel anno 2019. Ook zien marketplaces mogelijkheden met betrekking tot brand exposure en traffic.

   marketplaces marketingGroot worden is één ding, maar aan de top blijven staan is nog veel belangrijker en zeker niet gemakkelijk. Waar Google recent geleden nog het onbetwiste startpunt was van vrijwel alle commerciële zoektochten, verschuift het speelveld langzaam naar marketplaces. Meer dan de helft van de consumenten begint zijn zoekactie op een marktplaats en dat zegt genoeg.

   In Nederland is gebleken dat het gros van de online shoppers Bol.com het beste beoordeelt op meerdere fronten. Allereerst is de service geweldig en zijn de snelle levertijden een absolute USP. Verkopers zijn net als consumenten zeer te spreken over Bol.com. De fees die gehanteerd worden zijn lager dan die van Amazon.

   Bij laatstgenoemde betaal je als professionele verkoper een maandelijkse abonnements-fee of als particuliere verkoper een bemiddelingsbijdrage.. De bemiddelingsbijdrage van Bol steekt anders in elkaar. Als je niet verkoopt, betaal je ook niet. Dat is het grootste verschil tussen de twee marketplaces.

   Neem contact op

   Voor wie marketplaces interessant kunnen zijn

   Als je van plan bent om via een dergelijk platform te verkopen raden wij aan om eerst goed onderzoek te doen. Elke verkoper is anders en dat geldt ook voor de producten die je verkoopt. Je kunt jezelf de volgende vragen vragen stellen voordat je met een marktplaats in zee gaat:

   Welke aanbieders zijn er al aanwezig?
   Hoe wil ik gaan adverteren en wat is mijn advertentiebudget?
   Ga ik voor een grote of juist een gespecialiseerde marketplace? Met andere woorden, ligt de focus op bereik of conversie?
   Wat zijn de verzendopties/kosten van de marketplace waar je wilt verkopen? Wil je dat zelf regelen of stuur je het liever op naar het warenhuis van de marktplaats.

   Dat zijn belangrijke overwegingen die je als verkoper moet maken. Niet elke verkoper werkt richting dezelfde doelen. Voor sellers die graag bij willen verdienen is een marketplace een uitgelezen kans. Een verkoper in een bepaalde niche die meer geeft om conversie kan beter elders zijn geluk najagen.

   In de laatste jaren is gebleken dat niet de grootte van de markt de doorslaggevende factor is. Efficiëntie blijkt belangrijker te zijn als het aankomt op het matchen van vraag en aanbod in bepaalde niches. Neem Airbnb of Justeat als voorbeeld. Eenzelfde trend vindt plaats in marketplaces als Bol of Amazon. Linkbuilding wordt ook steeds belangrijker als het gaat om het aantrekken van potentiële klanten.

   Kans of bedreiging?

   Met de komst van het internet zijn veel fysieke winkels gestrand. Ze moesten het onderspit delven voor webshops en marktplaatsen. Gemak en snelheid won het in veel sectoren van de traditionele manier van winkelen. Het aansluiten bij een marketplace is een goede strategie als je je klantbereik wilt vergroten, niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen.

   Uiteindelijk hoop je dat de consument na een aankoop van jouw producten een vaste klant wordt, maar in de realiteit is dat vaak niet het geval. Veel verkopers merken dat de online shoppers vaak via de marketplace blijven kopen als ze daar eenmaal een aankoop hebben gedaan. Dat is geen ramp, want een duurzame samenwerking tussen marketplace en verkoper is voor beide partijen lucratief.

   Door je data vrij te geven maak je de marketplace sterker en slimmer. De marketplace heeft inzage in welke producten goed verkopen in welke periode.

   Dat hoeft geen nare gevolgen te hebben, maar het komt geregeld voor dat een bedrijf als Amazon daar misbruik van maakt door direct bij de leverancier in te kopen en op die manier de verkoper buitenspel te zetten. Zo zijn veel bedrijven onderuit gegaan, maar het is toegestaan.. Business is booming, maar ook hard en de concurrentie hevig.

   Een blik in de toekomst

   Wat hebben marketplaces voor ons in petto? Elke stap die er tot dusver is gemaakt heeft meer verantwoordelijkheid met zich mee gebracht. Het begon met een volledig geïntegreerd logistiek proces in de vorm van warenhuizen en automatisering en personalisatie begon ook steeds centraler te staan.

   Nu wordt er een data oorlog gevochten. Wie de meest persoonlijke klantreis kan aanbieden komt uiteindelijk als winnaar uit de bus. Er vinden steeds meer contactmomenten plaats tussen oriëntatie en evaluatie. Over het algemeen geldt, hoe waardevoller (duurder) het product, hoe meer contactmomenten iemand nodig heeft. Op de juiste momenten, de perfecte (marketing)instrumenten inzetten is dus van belang.

   Reviews en testimonials zijn belangrijk. Sterker nog, ze kunnen het verschil maken tussen een verkoop en een slechte reputatie. Om die reden worden er veel neppe reviews gemaakt. Er bestaat ook (nog) geen mogelijkheid om reviews te verdelen over verschillende platforms. Wat betreft transparantie, vertrouwen en groei zijn er dus nog veel barrières.

   Nieuwe betaalmogelijkheden

   Met de opkomst van blockchain technologie ligt er veel in het verschiet. Het kan de katalysator zijn die marketplace platformen naar een hoger niveau tilt. De behoefte van een tussenpersoon wordt met de blockchain technologie weggehaald en dit bevordert het vertrouwen tussen koper en verkoper. 2020 is in zicht en steeds meer personen sluiten zich aan bij een marketplace.

   Meer gebruikers verruilen het web voor de app en wij verwachten dat de toekomst nieuwe betaalmogelijkheden en nichemarkten met zich meebrengt.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEM partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse

   Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

   Ontvang jouw gratis online marketing analyse