Al 7 jaar ervaring

Marketplaces | Bol.com

.

Gespecialiseerd in Bol.com Marketplace Marketing voor bedrijven en zelfstandigen gevestigd in Nederland en België!

 • 17+ inhouse Specialisten
 • Nationaal & Internationaal actief
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 18 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  Bol.com, de marketplace van ons allemaal

  Bol.com is de populairste marketplace van Nederland. Dit all-in-one platform heeft een enorm assortiment van zowel Bol zelf als van externe verkopers. De ecommerce industrie was twee jaar geleden nog zo’n 22 miljard euro waard. Dat percentage is inmiddels flink gestegen.

  Shoppend Nederland is liever lui dan moe en deze shift is niet onopgemerkt gebleven. We gaan in dit artikel dieper in op de drukst bezochte marketplace van Nederland. Wanneer is het een goed idee om je aan te sluiten bij dit verkoopplatform en wat ligt er in het verschiet?

  Neem contact op

  SEM AGENCY INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters dé SEM agency in huis die streeft naar jouw omzetgroei. In iedere denkbare markt, hebben wij onze klanten geholpen aan zichtbaarheid binnen de Google zoekmachine. Wij weten exact welke route we moeten bewandelen om jouw groeidoelstellingen te bereiken.

  Wij helpen bedrijven online te groeien middels doordachte en effectieve SEO & SEA campagnes waarbij ook onze in-house webdevelopment en design afdeling eraan meewerkt.Zo hebben we alles onder één dak om impact om jouw (online) omzet te laten groeien. Kortom, Ranking Masters is de complete partner voor jouw online succes!

  Hoe we dat doen? Met onze diepgaande kennis, nauwe samenwerking, jarenlange ervaring & brede netwerk. De vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een betere SEM agency voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Ranking Masters onderscheidt zich door de continue focus op zowel de impact van de campagne als op de klantbeleving. Begonnen als data driven SEO-bureau, vinden we SEA relatief eenvoudig. Dit bedoelen we niet arrogant 😉.

  Daarnaast geloven wij in data. Om die reden hebben wij, in samenwerking met de programmeurs van het Juulr.com-platform, onze eigen in-house tools ontwikkeld. Deze zelfontwikkelde tools stellen ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen, waardoor onze projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen analyseren en hier tijdig op kunnen inspelen. Wij herkennen kansen voordat ze zich voordoen en zetten dit om in concreet resultaat!

  Verder onderscheiden we ons van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Onze doorgewinterde en continu geoptimaliseerde strategieën op maat zijn toepasbaar in iedere industrie én hebben zich al succesvol bewezen voor meer dan 750 andere bedrijven.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat, starten we met een data-analyse van jouw website en/of het Google Ads-account. Op deze manier bepalen we jouw huidige situatie, het nulpunt, en geven we een inschatting van het resultaat dat wij verwachten te behalen, evenals de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Uiteraard krijg je tijdens onze samenwerking ook dagelijks zelf inzicht in de resultaten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een dashboard zijn, waarin je de posities van de belangrijkste zoektermen kunt volgen (SEO), of door toegang te hebben tot je eigen Google Ads-account (SEA). Doordat we de resultaten nauwlettend in de gaten houden, kunnen we proactief beslissingen nemen en kansen signaleren die we voor jou willen benutten.

  Je ontvangt van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie gaan we dieper in op de rapportage, bespreken we eventuele verbeterpunten en behandelen we actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Waarom geloven wij de in kracht van data?

  Bij Ranking Masters geloven wij in de kracht van data als fundament voor succesvolle marketingcampagnes. De sleutel tot het succes van elke campagne schuilt in de wereld van data. Deze gegevens fungeren niet alleen als sturingsinformatie; ze zijn ons kompas, waardoor we zowel inzicht verwerven in wat effectief is, maar ook proactief kunnen handelen om voortdurende verbeteringen door te voeren.

  Wij zijn ervan overtuigd dat een gedegen begrip van data leidt tot doeltreffend handelen en uiteindelijk tot een verhoogd succes binnen het dynamische landschap van online marketing. In de analytische diepgang van data vinden wij de strategische route naar het optimaliseren en perfectioneren van elke campagne!

  Wat maakt Ranking Masters uniek? (weg?)

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat met je Search Marketing resultaten?

  Bij Ranking Masters zijn we echte zoekmachine fanaten. Ontvang gratis onze Groeiscan ter waarde van €495,- excl. btw en ontdek hoe je met jouw bedrijf extra omzet kunt genereren via de Google zoekmachine.

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   Een aantal condities voordat je mag verkopen via Bol.com

   Bol.com maakt onderscheid tussen particuliere verkopers en bedrijven. Bij laatstgenoemde categorie kun je denken aan webshops die hun koers aanpassen door in zee te gaan met een marketplace.

   Marketplace marketing Bol.comJe dient als verkoper ingeschreven te staan bij de KvK of het Belgisch handelsregister. Bol.com houdt van goede service en daar hoort snelheid bij. Om die reden werken ze het liefst samen met verkopers die snel kunnen leveren; dat wil zeggen binnen maximaal acht dagen.

   Als consumenten niet tevreden zijn met je product(en) dan mogen ze uiteraard retourneren binnen 30 dagen. Hier moet je ook rekening mee houden. Daarnaast heb je een btw-nummer nodig voor belastingtechnische redenen. Er zijn natuurlijk meer eisen (voornamelijk met betrekking tot servicenormen) die wij je aanraden goed door te nemen voordat je begint met verkopen op Bol.com.

   Neem contact op

   Redenen om te verkopen op Bol.com

   Er zijn tal van redenen om wel of niet te verkopen op Bol.com. We beginnen met de voordelen.

   Blijf je concurrentie een stap voor
   Als jij het niet doet dan doet de concurrentie het wel. Dit is natuurlijk niet altijd het geval en het is ook afhankelijk van de markt waarin je actief bent, maar over het algemeen is de concurrentie pittig.

   Bol.com heeft een groot bereik, dus voor verkopers die hun klantenkring willen uitbreiden naar België is het een goed idee om zich aan te sluiten bij het populairste platform van Nederland. Om je klantenkring uit te breiden is het ook een goed idee om een goed SEO-bedrijf in te schakelen; bieden op de juiste zoektermen kan het verschil maken.

   Je betaalt alleen als je verkoopt
   In tegenstelling tot Amazon, dat in Nederland nog niet op nummer 1 staat, betalen professionele verkopers geen vast maandelijks bedrag. Je betaalt alleen als je daadwerkelijk een product verkoopt.

   Het is niet moeilijk
   Tegenwoordig breng je gemakkelijk een koppeling tot stand tussen je webwinkel en Bol.com. Er zijn tal van API’s die dit mogelijk maken. Je kunt het uiteraard handmatig doen, maar dat is een stuk tijdrovender. Je hebt geen team aan ontwikkelaars meer nodig om een brug tussen je webshop en de marketplace tot stand te brengen.

   Snelle groei
   Als je goed onderzoek hebt gedaan kun je binnen no-time een hoge omzet draaien. Meer volume betekent ook lagere verzendkosten. Wat betreft verzendkosten, Bol.com verzendt gratis bij bestellingen boven de 20 euro. Je kunt dit verrekenen in de prijs wat niet tegen de regels ingaat. Hoewel je producten niet voor hoger mag aanbieden op Bol.com dan in je webwinkel kun je het gratis verzendbeleid dus op deze manier afweren.

   De nadelen van de Bol.com marketplace

   Online prijsvergelijkers stimuleren verhitte concurrentie wat leidt tot geregelde prijsverlagingen. Als een concurrent zijn prijzen verlaagt, dan kun je moeilijk achterblijven.
   Als nieuwe verkoper moet je ook flink opboksen tegen doorgewinterde verkopers. Het is geen appeltje eitje om te stijgen richting de eerste pagina. Bol.com is een marketplace met groot aanzien.

   Uit ervaring weten wij dus dat verkopers onder curatele staan. Teveel retourzendingen, lage beoordelingen of annuleringen kunnen als gevolg hebben dat je onder de servicenorm belandt. Dat heeft weer invloed op de positie van je producten in de zoekresultaten. Als verkoper moet je dus niet naast je schoenen gaan lopen als het je goed voor de wind gaat. Altijd scherp blijven en zorgen dat je tenminste aan de servicenorm blijft voldoen. Dan is het win-win voor het platform en de verkoper.

   In conclusie

   Bol.com, als populairste marketplace van Nederland, biedt verkopers de unieke mogelijkheid om een centje bij te verdienen. Als je het echt goed aanpakt kun je ook een lekkere omzet draaien. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de markt waarin je actief bent en de servicenorm waaraan je moet voldoen. Bol.com deelt geen e-mailadressen van klanten met verkopers.

   Wel is het toegestaan om flyers mee te sturen met je pakketjes, zodat je je webwinkel of merk toch kunt promoten. Hierin kun je bijvoorbeeld linken naar een blog met kwalitatieve content. Als je een specialist bent die in een bepaalde niche opereert is een marketplace misschien niet de oplossing. Door je aan te sluiten bij Bol.com geef je je data vrij wat het platform alleen maar slimmer maakt. Dit is een afweging die elke verkoper dient te maken.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEM partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse

   Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

   Ontvang jouw gratis online marketing analyse