Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Nofollow: Wat is het en hoe werkt het?

Bij Ranking Masters krijgen we vaak de vraag wat nofollow backlinks zijn en waarom ze niet meewegen bij linkbuilding en SEO. In dit artikel zullen we daarom dieper ingaan op nofollow backlinks en hun invloed op uw SEO-strategie.

Nofollow backlinks zijn hyperlinks die zijn voorzien van de rel=”nofollow” tag. Deze tag vertelt zoekmachines dat de link niet gevolgd moet worden en dus niet meegenomen moet worden in de ranking van een website. Dit betekent dat nofollow backlinks geen directe invloed hebben op uw SEO en linkbuilding-inspanningen.

Waarom worden nofollow backlinks gebruikt?

Nofollow backlinks worden vaak gebruikt in situaties waarbij de link niet geverifieerd of gecontroleerd kan worden door de website-eigenaar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij links die worden gegenereerd door advertenties of door gebruikers gegenereerde inhoud zoals reacties of forumberichten.

Door deze links als nofollow te markeren, wordt voorkomen dat zoekmachines deze links meenemen in de ranking van de website.

Waarom wegen nofollow backlinks niet mee bij linkbuilding en SEO?

Nofollow backlinks zijn niet meegenomen in de ranking van zoekmachines, omdat ze niet gezien worden als een aanbeveling van de ene website naar de andere.

Bij linkbuilding gaat het juist om het vergaren van kwalitatieve backlinks van andere websites, die als een soort aanbeveling gezien kunnen worden. Deze backlinks hebben direct invloed op de ranking van uw website en kunnen dus helpen bij het verbeteren van uw zoekmachine optimalisatie.

Het is echter nog steeds belangrijk om een mix van dofollow en nofollow backlinks te hebben, omdat een natuurlijk linkprofiel er zo uitziet. Bovendien kunnen nofollow backlinks nog steeds waardevol zijn als ze afkomstig zijn van een gezaghebbende website die relevant is voor uw branche.

Conclusie

Nofollow backlinks zijn hyperlinks die zijn voorzien van de rel=”nofollow” tag, waardoor zoekmachines deze links niet meenemen in de ranking van een website. Hoewel nofollow backlinks geen directe invloed hebben op uw SEO en linkbuilding-inspanningen, is het nog steeds belangrijk om een mix van dofollow en nofollow backlinks te hebben voor een natuurlijk linkprofiel.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse