Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Pagerank

Wat is Pagerank?

Omdat ‘page’ in het Nederlands ‘pagina’ betekent, lijkt het alsof systeem iets met pagina’s te maken heeft, maar dat is niet zo. Het heet Pagerank omdat het is vernoemd naar de medeoprichter van Google: Larry Page.

pagerank

Hoe Pagerank werkt

Pagerank is een onderdeel van het algoritme van Google. Eigenlijk werkt dit systeem met hoeveelheden links naar websites. Als links van een website worden verspreid, ziet Google het als ‘hier praten mensen over’. Dit komt omdat Google zelf geen wezen is, maar toch probeert Google te achterhalen wat gebruikers relevante informatie vinden. Kortgezegd telt dit systeem dus de doorverwijzingen van een website.

Pagerank vroeger en nu

Eerder kon pageranks de positie in Google bepalen, maar het is onduidelijk of dat tegenwoordig nog steeds zo is. Het algoritme van tegenwoordig heeft namelijk veel meer factoren die de websites op relevantie sorteert. Het zal dus wel kunnen zijn dat het nog wel zin heeft om links te verspreiden, maar zal wellicht niet zo effectief zijn als vroeger.

Misbruik wordt gestraft

Google is een slimme zoekmachine die misbruik probeert te voorkomen. Het verspreiden van links wordt ook wel linkbuilding genoemd en zal nog steeds effectief zijn. Als het geen effect zal hebben zal misbruik ook niet worden gestraft. Websites die deze methode misbruiken proberen de link van hun website op heel veel verschillende websites te zetten. Inmiddels is het algoritme zo handig dat het dergelijke Black Hat SEO technieken zal herkennen. Daarmee zou je kunnen stellen dat het veel effectiever is om de website op één of twee populaire websites te plaatsen dan op 100 gratis websites. Mogelijk zal Google ook het aantal clicks bijhouden. Wanneer een website dus op een andere website staat en er wordt veel op geklikt, zal dit veel effectiever zijn dan wanneer de website op honderden verschillende websites staat, maar minder tot geen clicks heeft.

Wil jij je pagerank verhogen door middel van veilige technieken? Dan is het een goed idee om een SEO scan door Ranking Masters uit te laten voeren. Vervolgens kunnen wij de SEO optimalisatie geheel voor je verzorgen.

Social media

Regelmatig wordt er gespeculeerd over het belang van social media voor SEO. Veel mensen maken gebruik van social media en delen daar ook links mee. Toch is het nog onbekend of dit de score van een website beïnvloedt. Omdat Google zo menselijk mogelijk wil overkomen, zal het wellicht meetellen.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse