fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Pagerank

Wat is Pagerank? 

Omdat ‘page’ in het Nederlands ‘pagina’ betekent, lijkt het alsof systeem iets met pagina’s te maken heeft, maar dat is niet zo. Het heet Pagerank omdat het is vernoemd naar de medeoprichter van Google: Larry Page.

pagerankHoe Pagerank werkt

Pagerank is een onderdeel van het algoritme van Google. Eigenlijk werkt dit systeem met hoeveelheden links naar websites. Als links van een website worden verspreid, ziet Google het als ‘hier praten mensen over’. Dit komt omdat Google zelf geen wezen is, maar toch probeert Google te achterhalen wat gebruikers relevante informatie vinden. Kortgezegd telt dit systeem dus de doorverwijzingen van een website.

Pagerank vroeger en nu

Eerder kon pageranks de positie in Google bepalen, maar het is onduidelijk of dat tegenwoordig nog steeds zo is. Het algoritme van tegenwoordig heeft namelijk veel meer factoren die de websites op relevantie sorteert. Het zal dus wel kunnen zijn dat het nog wel zin heeft om links te verspreiden, maar zal wellicht niet zo effectief zijn als vroeger.

Misbruik wordt gestraft

Google is een slimme zoekmachine die misbruik probeert te voorkomen. Het verspreiden van links wordt ook wel linkbuilding genoemd en zal nog steeds effectief zijn. Als het geen effect zal hebben zal misbruik ook niet worden gestraft. Websites die deze methode misbruiken proberen de link van hun website op heel veel verschillende websites te zetten. Inmiddels is het algoritme zo handig dat het dergelijke Black Hat SEO technieken zal herkennen. Daarmee zou je kunnen stellen dat het veel effectiever is om de website op één of twee populaire websites te plaatsen dan op 100 gratis websites. Mogelijk zal Google ook het aantal clicks bijhouden. Wanneer een website dus op een andere website staat en er wordt veel op geklikt, zal dit veel effectiever zijn dan wanneer de website op honderden verschillende websites staat, maar minder tot geen clicks heeft.

Wil jij je pagerank verhogen door middel van veilige technieken? Dan is het een goed idee om een SEO scan door Ranking Masters uit te laten voeren. Vervolgens kunnen wij de SEO optimalisatie geheel voor je verzorgen.

Social media

Regelmatig wordt er gespeculeerd over het belang van social media voor SEO. Veel mensen maken gebruik van social media en delen daar ook links mee. Toch is het nog onbekend of dit de score van een website beïnvloedt. Omdat Google zo menselijk mogelijk wil overkomen, zal het wellicht meetellen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter