Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

SEO uitgelegd: de verschillen tussen on-page en off-page content

SEO uitgelegd: de verschillen tussen on-page en off-page content

Er zijn een aantal SEO strategieën die kunnen worden toegepast om dit doel te bereiken, en de meest effectieve aanpak hangt af van de aard van de website en het gewenste resultaat. De twee belangrijkste soorten SEO zijn on-page SEO en off-page SEO. 

On-page SEO verwijst naar technieken die gebruikt kunnen worden om afzonderlijke webpagina’s te optimaliseren en zo hun ranking te verbeteren. On-page SEO omvat het optimaliseren van bijvoorbeeld titel tags, meta beschrijvingen, en SEO teksten om er relevante trefwoorden in op te nemen. Denk ook aan het verbeteren van de laadsnelheid van een website. 

Off-page SEO, daarentegen, verwijst naar activiteiten die buiten de website zelf plaatsvinden, zoals link building en inzet in de sociale media.

Wat is belangrijker? On-page of Off-page SEO?

Dat is lastig om te zeggen, omdat er geen waarderingen van beide onderdelen op het totaal van SEO bekend zijn. Het gaat om het samenspel van de onpage en offpage factoren. Zonder goede onpage SEO zal een website niet voldoende presteren, dit geldt omgekeerd ook. Je kunt dus zeggen dat ze allebei belangrijk zijn!

SEO: het verschil tussen Off-page en On-page content

Onpage optimalisatie betreft alle optimalisaties in de zichtbare content van je webpagina: alles wat een bezoeker ziet en ervaart. Offpage optimalisatie zijn juist alle activiteiten die buiten de website ondernomen worden om je beter vindbaar te maken in Google.

seo-1

On-page SEO: wat is het en wat maakt het anders dan off-page SEO?

On-page SEO staat bekend als de SEO-factoren en -technieken die vooral gericht zijn op het optimaliseren van de verschillende aspecten van je website die je zelf in de hand hebt. On-page SEO verwijst naar het bouwen van een website die gebruikers aanspreekt. Dit zal uiteindelijk ook de resultaten van zoekmachines positief beïnvloeden. Enkele Onpage optimalisatiepunten zijn interne links, alt tags, meta attributen, en de content zelf.

Off-page SEO, daarentegen, richt zich op activiteiten als linkbuilding en social media marketing

Het doel van off-page SEO is het creëren van backlinks van hoge kwaliteit. Dit helpt de autoriteit van de site te verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere ranking in de resultaten van zoekmachines. Hoewel zowel on-page als off-page SEO belangrijk zijn voor elke website, vereisen ze verschillende benaderingen en strategieën. Voor de beste resultaten is het belangrijk je op beide soorten SEO te concentreren.

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten die je buiten je website kunt doen om de zichtbaarheid en autoriteit ervan te verbeteren. Dit kan alles omvatten van linkbuilding en betrokkenheid bij de sociale media tot gastbloggen en online recensies. Door je website via deze kanalen te promoten, kun je helpen de autoriteit ervan in de ogen van zoekmachines te vergroten en uiteindelijk de rangschikking te verbeteren. 

Dit deel en aspect van SEO is erop gericht om de site, het bedrijf en het merk op andere websites onder de aandacht te brengen. 

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Vergeet off-page SEO niet!

Als je de zoekmachine positie van je website wilt verbeteren, ben je misschien vooral bezig met on-page optimalisatie tactieken zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en het verbeteren van de metadata van je site. Het is echter ook belangrijk om aandacht te besteden aan je off-page SEO.

In het concurrerende online landschap is een goede content marketing strategie een strategie waarin zowel on-page als off-page optimalisatie voorkomen.

Hoe kun je werken aan je off-page SEO?

Moedig klanten bijvoorbeeld aan om online recensies achter te laten, en maak het hen gemakkelijk dat te doen door links op je site te plaatsen. Dit is een manier om aan je off-page SEO te werken. Zorg er ook voor dat je social media profielen up-to-date zijn en links naar je website bevatten. 

Hoge kwaliteit SEO content

Backlinks zijn hier ook een essentieel onderdeel van. Backlink kwaliteit en kwantiteit zijn nog steeds enkele van de cruciale factoren voor off-page SEO. Backlinks zijn zo kritisch dat Google meerdere algoritme updates heeft gewijd die zijn uitgezet om link trucjes en link spam te bestrijden. Links zijn belangrijk voor off-page SEO omdat ze aan google en andere zoekmachinesites doorgeven dat je site authentiek en betrouwbaar is. Je kunt sociale media gebruiken om dit ook te stimuleren. Niet-geaffilieerde website vermeldingen zijn een ander aspect waar je rekening mee moet houden.

Door deze stappen te nemen kun je de ranking en zichtbaarheid van je site in zoekmachines al flink verbeteren. Bij Ranking Masters weten we precies wat we moeten doen om je site hoger te laten scoren dan je concurrenten. Wij helpen je graag aan de slag te gaan met zowel on-page als off-page SEO!

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse