Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Black Friday komt eraan! 5 online marketing tips voor jouw webshop

Black Friday komt eraan! 5 online marketing tips voor jouw webshop

Hoe trek je tijdens Black Friday de aandacht te midden van alle online drukte? Wij begrijpen dat jij je dit afvraagt. SEO en SEA zijn twee krachtige marketing kanalen die, wanneer ze samenwerken, je Black Friday-marketing zéker naar een hoger niveau tillen. Door de versterkende werking tussen deze twee te benutten, sta je al direct 2 stappen voor op je concurrenten wat betreft jouw online zichtbaarheid.

Wil jij weten hoe je met zoekmachine optimalisatie en de juiste content jouw klanten rechtstreeks naar je deal laat leiden? En hoe je effectieve zoekmachine advertenties opzet in 5 stappen? Scoor dit jaar nog tijdens de grootste shoppingdag van het jaar en lees snel verder! 

Kerst laptop

Hoe zet je SEO in voor jouw Black Friday marketingstrategie?

Stel je voor: je klant zoekt naar “beste Black Friday deals” en jouw website springt eruit, bovenaan de zoekresultaten. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken. Als je bij het woord ‘SEO’ enkel vraagtekens voor je ziet, lees dan eerst ons eerdere artikel: Wat is SEO? We gaan in de volgende alinea’s in op het juist inzetten van SEO zoektermen, het concept ‘guided selling’ en waarom dit een goede toegevoegde waarde kan zijn voor jouw webshop!

Maak gebruik van specifieke zoektermen

Het is bij Black Friday extra belangrijk dat je jouw aanbiedingen weet te koppelen aan de juiste zoekwoorden die jouw klanten intikken. Stel dat je een elektronicazaak hebt. Je zou kunnen mikken op zoektermen als “Black Friday laptop deals” of “smartphone aanbiedingen Black Friday”. Door je pagina’s te vullen met aantrekkelijke beschrijvingen en pakkende meta-titels, help je zoekmachines om je aanbiedingen te indexeren en maak je het shoppers makkelijker om ze te vinden.

Maar SEO is meer dan alleen de juiste zoekwoorden kiezen. Het gaat om het creëren van content die behulpzaam is en de lezer helpt bij zijn keuze, bijvoorbeeld met een blogpost. Wil jij meer weten over het schrijven van SEO content die verschil maakt? Bekijk dan eens: Hoe schrijf je kwalitatieve SEO content? 

Hoe trek je jouw bezoekers over de streep voor hun aankoop?

Met guided selling! De naam zegt het eigenlijk al: met guided selling begeleid je de consument tijdens de klantreis met als einddoel ‘overgaan tot conversie’. Een blog genaamd ‘De 10 beste Black Friday deals voor mensen met groene vingers’ ondersteunt jouw conversieratio, doordat het de potentiële klant direct aanspreekt en helpt bij zijn vragen. Maar hoe ziet dit er dan uit?

De blog begint met een inleiding over verschillende soorten planten en hun vereisten. Vervolgens leid je de lezer op een natuurlijke manier door de tekst en stelt tussendoor veelgestelde vragen die relevant zijn aan het onderwerp:

 • Type tuin: “Heb je een zonnige of schaduwrijke tuin?”
 • Zorgniveau: “Hoeveel tijd kun je besteden aan tuinonderhoud?”
 • Voorkeuren: “Zoek je bloeiende planten of vooral groenblijvende planten?”

Op basis van de antwoorden, leidt de blog de lezer naar specifieke secties of artikelen binnen de blog die aanbevelingen doen voor planten die passen bij hun specifieke situatie. De lezer leert wat hij wil en maakt gemakkelijker keuzes voor een product. 

Lees nu meer over hoe je kwalitatieve blog- en mediaplaatsingen in kan zetten voor jouw SEO strategie.

Hoe helpt guided selling bij een verbeterde gebruikerservaring?

Door bezoekers een persoonlijke en relevante ervaring te bieden via guided selling, verbeter je de gebruikerservaring op je site. Dit kan leiden tot hogere betrokkenheid, langere bezoektijden en meer terugkerende bezoekers, wat allemaal positieve signalen zijn voor zoekmachines.

Guided selling voor linkbuilding en delen

Tevreden gebruikers zijn meer geneigd om je content te delen en naar je site te linken, wat essentieel is voor het opbouwen van autoriteit. Goede guided selling-tools kunnen leiden tot positieve mond-tot-mondreclame en backlinks. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Ze zijn belangrijk voor je domeinreputatie (DR) en autoriteit, omdat ze fungeren als een soort ‘stem’ van andere sites, wat aangeeft dat jouw content waardevol en betrouwbaar is. 

Online bestellen

5 tips voor jouw SEA Black Friday marketingstrategie!

Ben je inmiddels nog niet gestart met jouw SEO strategie voor Black Friday? Helaas neemt SEO, door zijn organische karakter, flink wat tijd in beslag en zul je voor dit jaar niet meer op tijd zijn om jouw pagina organisch zichtbaar te krijgen binnen Google. 

Maar niet getreurd! Naast de duurzame groei die SEO biedt, is SEA namelijk de sprinter die je direct in de schijnwerpers zet tijdens Black Friday. Dus start vandaag en laat jouw website deze editie nog stralen! Met SEA pak je de aandacht door opvallende advertenties die verschijnen wanneer iemand zoekt naar “Black Friday deals voor elektronica” of “Black Friday korting op design”. 

In de komende stappen nemen we je mee met een slimme SEA-strategie om jouw producten of diensten te promoten. Van het analyseren van de juiste zoektermen tot creatieve count-down methodes. Elk van deze stappen brengt jou dichterbij een succes tijdens de grootste online shop gekte van het jaar: Black Friday. 

Marketing strategieën

Stap 1: Verken en analyseer jouw markt

Voordat je je SEA-campagnes lanceert, is het essentieel om de digitale markt te verkennen. Hoe zoeken jouw klanten? Welke advertentie trends zijn er tijdens Black Friday? Een grondige marktanalyse geeft je inzicht in het zoekgedrag van je doelgroep en de strategieën van je concurrenten. Gebruik deze kennis om je campagnes af te stemmen op de wensen en behoeften van je klanten. Zo zorg je ervoor dat je advertenties niet alleen gezien worden, maar ook uitlokken tot kliks.

Ben je nog op zoek naar een tool die je kan helpen bij je concurrentieanalyse? Lees dan meer over de tool SpyFu. SpyFu kan worden ingezet voor zowel SEO als SEA doeleinden!

Stap 2: Zet doelgerichte SEA marketingcampagnes op

Nu je de markt kent, is het tijd om je SEA-campagnes op te zetten. Dit betekent het kiezen van de juiste zoekwoorden, het ontwerpen van advertenties en het zorgvuldig plannen van je budget. Optimaliseer je advertenties voor maximale relevantie en zorg ervoor dat je budget groot genoeg is om de hele Black Friday-periode te dekken. Een goed geplande campagne zorgt ervoor dat je zichtbaar bent op de momenten dat je klanten klaar zijn om te kopen. 

Shopping-advertenties zijn visueel aantrekkelijk en bieden direct productinformatie zoals afbeelding, prijs en merk. Dit is ideaal voor Black Friday wanneer shoppers snel prijzen willen vergelijken en op zoek zijn naar de beste deals. Deze advertenties, die zowel in de Google Shopping-tab als in de algemene zoekresultaten verschijnen, zijn ook direct geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Wel zo handig voor het grote aantal mobiele zoekopdrachten tijdens Black Friday.

Stap 3: Optimaliseer je landingspagina’s en call-to-actions

Naast het optimaliseren van je ads is het ook belangrijk om de pagina waar ze op landen te optimaliseren. Dus leidt je gebruikers naar specifieke landingspagina’s die zijn geoptimaliseerd voor Black Friday, met duidelijke call-to-actions en aanbiedingen die overeenkomen met de advertentie.

Om je landingspagina’s en call-to-actions voor Black Friday te optimaliseren, kun je de volgende stappen volgen:

 • Afstemming met advertenties: zorg ervoor dat de inhoud en aanbiedingen op je landingspagina’s overeenkomen met wat je in je advertenties belooft. Dit zorgt voor consistentie en vertrouwen.
 • Duidelijke call-to-actions (CTA’s): gebruik opvallende en duidelijke CTA’s die bezoekers aanzetten tot actie, zoals “Koop nu” of “Profiteer van deze Black Friday-aanbieding”.
 • Aantrekkelijk ontwerp: maak je landingspagina’s visueel aantrekkelijk en in lijn met het Black Friday-thema. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen en een duidelijke lay-out.
 • Gerichte inhoud: zorg dat de inhoud van de pagina gericht is op de specifieke aanbiedingen en voordelen van de producten of diensten die je promoot.
 • Snelle laadtijden: een lage laadsnelheid zorgt ervoor dat de conversieratio’s dalen. Dus optimaliseer je laadsnelheid en bespaar geld!

Stap 4: Creatieve en tijdsgebonden advertenties

Wees creatief in je benadering en onderscheid je van de concurrentie. Experimenteer met verschillende advertentieformaten en -stijlen om te zien wat het beste aansluit bij je doelgroep. Gebruik pakkende koppen, onweerstaanbare aanbiedingen, of unieke call-to-actions om de aandacht van je publiek te trekken. Voeg daarbij countdown-timers toe aan je advertenties om een gevoel van urgentie te creëren; dit kan een krachtige stimulans zijn voor vlot handelen tijdens Black Friday. Denk out-of-the-box en durf op te vallen met zowel je creatieve inhoud als de urgentie die je creëert.

Stap 5: Monitor, optimaliseer en gebruik geavanceerde technieken

Zodra je SEA-campagnes live zijn, is voortdurende monitoring en optimalisatie cruciaal. Analyseer de prestaties van je advertenties en pas ze in real-time aan om de ROI te maximaliseren. Dit kan betekenen dat je meer budget toewijst aan de best presterende advertenties of je biedstrategieën aanpast om kosten te verlagen. Integreer daarnaast geavanceerde targeting technieken en machine learning om beter in te spelen op de behoeften van je doelgroep. 

Je kan bijvoorbeeld machine learning gebruiken om biedingen automatisch aan te passen op basis van gebruikersgedrag en conversiepercentages, wat leidt tot een efficiënter gebruik van je budget. 

Dus: combineer SEO & SEA voor maximale impact op Black Friday

Black Friday staat deze maand al voor de deur, dus voor dit jaar is een goede SEA strategie jouw beste vriend, maar als je volgend jaar de vruchten wil plukken van de gouden combinatie tussen SEO & SEA is vandaag de dag om te starten! 

Bij beide kanalen is de data die je verzamelt goud waard voor het andere kanaal, doordat ze net weer andere inzichten kunnen achterhalen. Zo verzamel je met jouw SEO strategie bijvoorbeeld zoektermen en bij je SEA strategie bijvoorbeeld welke advertentieformaten het meest effectief zijn. Samen sta je dus het sterkste!

Combineer en plaats

Dus, ben je klaar om de kracht van Black Friday in jouw voordeel te laten werken? Probeer dan de eerder genoemde stappen nu uit! Lukt het je niet alleen? Neem dan contact op met een SEM Agency om jouw marketingplan te optimaliseren! Zorg ervoor dat jouw webshop de aandacht krijgt die hij verdient.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse