Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Bounce Rate

Wat is Bounce Rate?

De letterlijke vertaling van bounce rate is: het percentage dat afketst. Dat is het percentage bezoekers dat op een site beland en direct vertrekt zonder een tweede pagina te bekijken. Ze bekijken dus bijvoorbeeld een artikel, maar gaan binnen een aantal seconden weer weg.

bounce rate

Hoe wordt de Bounce Rate bepaald?

Er zijn verschillende scenario’s die leiden tot een bounce. Een meest voorkomende scenario is het teruggaan naar de vorige pagina. Dit kan komen doordat een bezoeker verkeerd heeft geklikt op een link, zoals op social media of zoekresultaten. Het was dus in eerste instantie niet de bedoeling om die website te bezoeken. Een tweede scenario is het sluiten van een tabblad of de gehele browser. Dit hoeft natuurlijk niet te komen doordat de informatie irrelevant is. Er zijn veel mensen die even een pagina bezoeken, maar daarna iets anders gaan doen of moeten doen. Dit kan komen doordat zij geen tijd of zin hebben om de informatie op dat moment te bekijken. Een derde scenario is het willen bezoeken van een website, maar de internetgebruiker typt de verkeerde URL in. Daardoor komen ze niet op de gewenste website uit, maar op een andere website. Dit kan je vergelijken met het draaien van verkeerd telefoonnummer.

Een vijfde scenario is een onterechte foute tracking. Een bounce wordt namelijk ook gezien als er na 30 minuten geen interactie is. Maar misschien biedt een website wel content waarvoor een gebruiker langer nodig heeft dan 30 minuten. Een laatste scenario die gerealiseerd kan worden is een bezoeker die vanaf een andere website komt. Bijvoorbeeld doordat een website een artikel had vermeld met de link van deze website. Maar de doelstellingen van de bezoeker komen niet overeen met de content die wordt geboden. Daardoor zal de bezoeker de informatie als irrelevante informatie interpreteren en weggaan. Ook de sitespeed heeft veel invloed op hoe snel een bezoeker afhaakt.

Een slechte Bounce Rate door incorrecte tracking configuratie

Een hoge bounce kan ook komen doordat Google Analytics verkeerd is geïmplementeerd. Daardoor zal niet elke pagina van een website op een correcte manier een rating ontvangen. De gebruiker zal dus eerst wel worden gezien door Google als de bezoeker terecht komt op een correct geconfigureerde pagina, maar zal hem als bounce zien als de bezoeker daarna een slecht geconfigureerde pagina bezoekt. Google interpreteert dit namelijk als geen interactie.

Wil jij naast SEO optimalisatie ook factoren laten optimaliseren die de bounce rate beïnvloeden? Onze SEO specialist verzorgt dit graag voor je.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse