fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Sitespeed

Wat is Sitespeed?

De sitespeed is de snelheid van je website. Hoe hoger de sitespeed, hoe sneller de website bij een bezoeker zal laden. Er zijn verschillende tools waarmee je kunt meten hoe snel jouw website precies is. Ook Google heeft hulpmiddelen waarmee je de sitespeed kunt meten en verbeteren. Zo is PageSpeed Insights bijvoorbeeld een aanrader. Wanneer de snelheid van een website erg langzaam is, dan zullen bezoekers al snel afhaken. De bounce rate zal in dit geval dus vele malen hoger zijn. Om dit te voorkomen is het dus van groot belang dat de sitespeed zo hoog mogelijk is. Een snellere website zorgt voor een hoger conversieratio ten opzichte van een lage website.

sitespeedManieren om de sitespeed te verhogen

Er zijn verschillende manieren om de snelheid van je website te verhogen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je kiest voor een geschikt hostingbedrijf. Dit heeft ontzettend veel invloed op de website. Daarnaast zijn er allerlei verschillende manieren om de website te optimaliseren. Wil jij de bezoekers van je website een aantal grote documenten kunnen tonen? Dan is het verstandig om een downloadknop te plaatsen en de documenten niet direct te tonen. Op deze manier voorkom je dat de laadsnelheid vermindert wordt doordat er allerlei grote documenten geladen worden.

Plaats je een afbeelding op je website? Kies dan voor een afbeelding met een .PNG of .JPG extensie. Bovendien is het vaak ook beter als de afbeeldingen niet zoveel MB kosten. Video’s kunnen het beste geüpload worden naar YouTube en vervolgens embedded op de website geplaatst worden. YouTube is volledig geoptimaliseerd voor video’s. Hierdoor zullen de video’s op YouTube vrijwel altijd sneller zijn dan de video’s die je direct op de website plaatst.

PageSpeed Insights

Indien je website traag is, dan is het verstandig om eens te kijken wat PageSpeed Insights allemaal zegt over de performance van jouw website of webshop. Deze tool is een onderdeel van Google en is gratis te gebruiken. Het voordeel van de tool is dat er precies aangegeven wordt hoe een specifieke website sneller gemaakt kan worden. Nadat je de domeinnaam intikt, krijg je direct te zien hoe snel de website is en hoe de snelheid verbeterd kan worden. Het is zeer verstandig om dit eens voor je eigen website uit te proberen.

Wil jij je website sneller maken en wellicht ook op andere vlakken laten optimaliseren? In dit geval is de SEO uitbesteden aan Ranking Masters een uitstekend idee. Wij kunnen je klantenbasis zowel landelijk als door middel van lokale SEO vergroten.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter