Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Citation Flow (CF)

Wat is Citation Flow (CF)?

De Citation Flow is een waarde waarmee je kunt inzien hoeveel invloed de URL van een bepaalde website heeft. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van hoeveel backlinks er naar de website toe linken. Hoe meer backlinks hoe hoger de Citation Flow zal zijn. Deze waarde is bedacht door Majestic. Met behulp van een Majestic account kan je eenvoudig inzien hoe hoog deze waarde is. Voorheen werd vooral Pagerank gebruikt om te bepalen hoe goed een bepaalde site scoort. Echter heeft Google deze tool al een flinke tijd niet bijgewerkt. Deze tool is al langer dan 5 jaar niet bijgewerkt, waardoor het geen zin heeft om deze tool nog te gebruiken. Hierom gebruiken de meeste mensen tegenwoordig de tools van Majestic.

Citation Flow (CF)

Bij de Citation Flow gaat het vooral om het aantal links, maar niet zozeer om de kwaliteit van deze links. Daarom hoeft een website met een hoge waarde niet altijd goed te scoren, aangezien links ook door middel van spam kunnen ontstaan. Het is daarom niet slim om puur naar de Citation Flow van een website te kijken. Het is daarom verstandig om ook rekening te houden met de Trust Flow van een pagina.

Trust Flow en Citation Flow

Net als de Citation Flow is ook de Trust Flow een waarde die je kunt inzien met behulp van Majestic. Bij de Trust Flow wordt er gekeken naar de kwaliteit van de links die een website binnenkrijgt. Hoe hoger het aantal betrouwbare links, hoe hoger de Trust Flow. Om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid van een website, kan je ook het trust ratio berekenen. Dit doe je door de Trust Flow te delen door de Citation Flow. Een waarde tussen de 0.5 en 1.0 is goed, maar een veel lagere waarde zal gezien worden als spam. Het is dus belangrijk dat er bij een lager ratio zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt.

Een hoge Citation Flow krijg je door zoveel mogelijk links te plaatsen. Aangezien je beter geen laag trust ratio kunt hebben, is het verstandig om ook goed te kijken naar de waarde van een bepaalde site. Indien de waarde van een site hoog is voordat je er een link op laat plaatsen, zal het trust ratio er niet op achteruit gaan.

Wil jij zeker zijn van een goede linkbuilding? In dit geval kun je ook voor SEO uitbesteden kiezen. Bij Ranking Masters verzorgen we ook graag jouw SEO.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse