fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Google Design Guide

Wat is Google Design Guide?

 

Google Design Guide is een platform dat is gemaakt voor en door ontwikkelaars. Het platform is vooral geschikt voor ontwikkelaars van Chrome en Android applicaties. Het platform is echter ook geschikt voor mensen die websites ontwikkelen voor Google. Ook wanneer jij je in SEO wilt verdiepen, kan dit platform dus een belangrijk hulpmiddel zijn. Op het platform kan je ontzettend veel hulpmiddelen vinden. Je vindt er een bibliotheek met ontzettend veel informatie, maar je kunt er ook handleidingen en nieuwsartikelen vinden.

Google design guideGoogle en Android zijn allebei open-source platformen. Google moedigt mensen aan om applicaties en websites te ontwikkelen voor de platformen. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, dan kan de informatie op de Google Design Guide je helpen. Het is natuurlijk goed voor het platform als er meer applicaties ontwikkeld worden. Het is dan ook logisch dat het aangemoedigd wordt dat mensen voor de platformen gaan ontwikkelen.

Hoe kan Google Design Guide je precies helpen?

Als ontwikkelaar kan je ontzettend veel informatie vinden op de Google Design Guide. Zo kan je bijvoorbeeld erg veel hebben aan de verschillende handleidingen die er te vinden zijn. Op het platform kan je ook leren hoe je bepaalde programmeertalen goed gebruikt. Op dit moment is “Material Design” een veel gebruikte programmeertaal. Deze designtaal kan je eenvoudig gebruiken in je eigen applicatie door middel van een API. Google probeert het dus zo eenvoudig mogelijk te maken om applicaties te ontwikkelen. Dit heeft natuurlijk ook veel voordeel voor Google zelf. Wanneer er voldoende applicaties voor zijn, worden producten zoals Google Glass bijvoorbeeld veel vaker verkocht. Indien jij geïnteresseerd bent in SEO of het ontwikkelen van Android applicaties, dan is het zeer verstandig om Google Design Guide regelmatig in de gaten te houden. Dit is namelijk het ideale platform om hier meer over te leren.

Meer weten over onpage of offpage SEO? Kies dan voor een SEO bedrijf als Ranking Masters.

 

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter