Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Grey Hat SEO

Wat is Grey Hat SEO?

We spreken van Black Hat SEO wanneer een webmaster verboden technieken gebruikt om zijn website hogerop in Google te krijgen. White Hat SEO is als een webmaster technieken gebruikt die toegestaan zijn door Google. Eigenlijk is het dan al vrij goed te voorspellen wat Grey Hat SEO precies is. Als een webmaster hier gebruik van maakt, dan zal er gebruik gemaakt worden van toegestane technieken, maar ook van verboden technieken. Hierdoor loopt de webmaster nog wel risico, want Google zal de Black Hat technieken bestraffen zodra ze zien dat deze gebruikt worden.

grey hat seo

Voor de bezoeker geen verschil

Bij Grey Hat SEO wordt er veel gebruik gemaakt van technieken waar de bezoeker van de website weinig aan heeft. De kwaliteit van de website gaat dus niet altijd vooruit. Desondanks zal de website wel beter vindbaar worden, indien de technieken goed toegepast worden. Niet ieder bedrijf wil gebruik maken van dergelijke technieken, omdat het niet altijd binnen de waardes van het bedrijf past. Het is echter wel zeer vervelend als je ziet dat iemand die gebruik maakt van Black Hat technieken beter vindbaar is dan jij. De verleiding is daarom groot om gebruik te maken van Grey Hat SEO. Echter is het als online marketeer niet altijd even eerlijk om gebruik te maken van dergelijke technieken. Ook niet tegenover je eigen klanten, aangezien deze geen risico op penalties willen lopen.

Een voorbeeld van Grey Hat SEO

Er zijn veel verschillende voorbeelden van Grey Hat SEO. Zo wordt er bij linkbuilding bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van technieken om de crawlers naar een bepaalde link te leiden. Dit is een effectieve techniek, maar het is op het randje van wat wel of niet mag. Google heeft graag dat links op een natuurlijke wijze ontstaan. Het werven van links vindt Google eigenlijk niet oké.

Is er toekomst voor Grey Hat SEO?

Technieken die nu nog gezien worden als Grey Hat technieken, zullen in de toekomst waarschijnlijk niet langer meer toegestaan zijn. Google blijft het algoritme namelijk regelmatig updaten. Het is te verwachten dat Google een stokje gaat steken voor de Grey Hat technieken. Terwijl de technieken nu nog vaak geaccepteerd wordt, zal Google deze technieken in de toekomst gaan herkennen en bestraffen. Een groot aantal technieken die we nu Grey Hat noemen, zal over een aantal jaar waarschijnlijk Black Hat genoemd worden. Het is daarom verstandig om goed voor jezelf na te gaan of je wel gebruik wilt maken van deze technieken.

Wil jij zeker zijn van een effectieve SEO campagne, waarbij veilige technieken gebruikt worden? Schakel dan onze SEO consultant in.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse