White Hat SEO

White Hat SEO

White Hat SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. SEO wordt gebruikt om een website beter vindbaar te maken. Hiervoor zijn bepaalde richtlijnen. Iemand die op een legale manier websites optimaliseert, volgt deze richtlijnen. Hij of zij houdt zich dan bezig met White Hat SEO.

Wat doet een White Hat SEO expert?

Een White Hat SEO expert zorgt ervoor dat websites beter vindbaar zijn door middel van goede conten. Deze content is aangepast op de eisen die Google stelt. Een van de middelen die een White Hat SEO expert in zal zetten, is onder andere het structureren van een website. Tegenwoordig bezoeken mensen websites vaker met hun mobiel dan met de computer. Een website die niet mobielvriendelijk is, zal minder snel scoren op Google. Het is ook belangrijk dat een website een goed menu bevat en dat alle links werken. Als een website veel storingen heeft, dan zal de website hierdoor lager scoren in de zoekresultaten.

Legale trucs

Voorbeelden van legale trucs zijn het creëren van content en het structureren en onderhouden van websites. Google waardeert goede content en stelt het zeer op prijs als een website goed functioneert en regelmatig bijgehouden wordt. Content creëren is dus een must. Door content te creëren blijft een website levendig en laat je Google weten dat de website telkens nieuwe informatie te bieden heeft.

Niet alleen de website vindt Google belangrijk. Het algoritme van Google zal ook de links bijhouden die naar jouw website verwijzen. Dit komt menselijk over, omdat het lijkt op: kijk hier. Promotie is dus een pluspunt. Voor zoekmachine optimalisatie moet je dus niet alleen op de website bezig zijn, maar er moet ook gebruik gemaakt worden van linkbuilding.

Eerlijkheid duurt het langst

Men zegt wel eens dat eerlijkheid het langst duurt. Dat is zeker zo. SEO experts die op een legale wijze websites beter vindbaar maken, scoren beter op de langere termijn. Google blijft het algoritme aanpassen, waardoor slechte content (spam) opvalt en wordt gestraft. De website zal nooit meer zo hoog scoren bij Google, omdat de website op een zwarte lijst komt te staan. White Hat SEO is dan ook erg aan te raden!