Marketplaces | Amazon

.

Gespecialiseerd in Amazon Marketplace Marketing voor bedrijven en zelfstandigen gevestigd in Nederland en België!

 • 17+ SEO Specialisten
 • Nationale- & Internationele SEO
 • Business partner die meedenkt
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 16 beoordelingen
Emerge badge

  Daag ons uit!

  Benieuwd wat we voor jouw online resultaten kunnen doen?


  Binnen 24 uur reactie

  De marketplace van Amazon is ongekend populair

  Amazon.com huisvest één van de grootste marketplaces ter wereld. Hoewel het Amerikaanse online verkoopplatform nog niet de baas is in Nederland, floreren ze in andere landen wel. Veel ondernemers, particuliere verkopers en zelfs Nederlandse marketplaces (waaronder Bol.com) zien kansen en bedreigingen in Amazon.

  Wij zien ook kansen, vandaar dat we het grootste verkoopplatform (in ieder geval van Noord-Amerika) niet afschrijven. De marketplace van Amazon is zo goed geïntegreerd dat veel klanten niet eens doorhebben dat ze van externe verkopers kopen. Een groot deel van de verkopers op Amazon is ook actief op eBay.

  Het wezenlijke verschil tussen de twee platformen is dat eBay niet haar eigen producten verkoopt; het fungeert puur als marketplace. In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen en kansen en bedreigingen. Het is ook interessant om te speculeren hoe de toekomst van Amazon.com eruit ziet.

  Neem contact op

  SEO BUREAU INHUREN?

  Samenwerken met Ranking Masters.

  Ongeacht het concurrentieveld, wij zetten je bovenaan in de Google zoekmachine!

  Haal met Ranking Masters het meest ervaren SEO bureau van de Benelux in huis. In iedere markt die jij kunt bedenken hebben wij klanten geholpen bovenaan te komen in de Google zoekmachine. Kortom wij weten exact welke route wij moeten bewandelen om jouw website bovenaan te krijgen in de Google zoekmachine.

  De bouwstenen hiervoor zijn kennis, nauwe samenwerking, ervaring en netwerk. Vier pijlers waar Ranking Masters continu in investeert. Een beter SEO bureau voor jouw business zul je niet vinden…

  Wat is jullie onderscheidende SEO strategie?

  Ieder traject start met het analyseren van de concurrentie en de markt. Middels onze zelfontwikkelde SEO tooling hebben wij meer inzicht in de markt dan onze concullega’s waardoor we meer diepgaande sturingsinformatie hebben.

  Op basis van deze data formuleren wij een SEO strategie die o.a. bestaat uit techniek, content en linkbuilding. Daarbij prioriteren wij de zoekwoorden die wij gaan versterken op basis van datgene wat deze zoekwoorden volgens onze prognose kunnen opleveren en de huidige positie.

  We combineren daarbij korte termijn resultaat met lange termijn resultaat door een mix aan te brengen in de focus tussen laag hangend fruit, die relatief snel bovenaan staan, en high-volume zoekwoorden die naar verwachting er langer over doen om boven te komen.

  Hoe sturen jullie op resultaat?

  Wanneer je jouw gegevens bij ons achterlaat beginnen we met een data analyse van jouw website.

  Zo kunnen we jouw huidige situatie, het nulpunt, vaststellen en je een inschatting geven van het resultaat dat wij verwachten te realiseren en de termijn die wij nodig hebben om dit resultaat te realiseren.

  Om je tijdens de samenwerking inzicht te geven in de voortgang installeren we een dashboard met daarin een Rank Tracker die de posities van de zoekwoordcombinaties dagelijks bijhoudt. Daarnaast meten wij met onze eigen tooling, maar ook met SEO tools zoals SEMrush en Ahrefs jouw voortgang door. Deze SEO tools geven ons de informatie om pro-actief beslissingen te nemen en jou in staat te stellen kansen te signaleren die we voor jou willen binnen koppen.

  Uiteraard ontvang je van ons een maandelijkse rapportage die wij tijdens de maandelijkse evaluatie bespreken. Tijdens deze evaluatie bespreken we de rapportage, (e.v.t.) verbeterpunten en actuele ontwikkelingen uit de markt.

  Welke websites hebben jullie bovenaan gekregen in de Google zoekmachine resultaten?

  Wij hebben een 3 tal casussen beschikbaar gesteld zodat je kunt zien welke resultaten wij in het verleden voor onze klanten hebben behaald. Deze tref je op onze case study pagina aan.

  In het kader van “practice what you preach” staat Ranking Masters bovenaan in de zoekmachine resultaten op veel zoekwoordcombinaties. Enkele zoekwoordcombinaties waar we in de top 5 staan:

  • #1 Backlinks
  • #2 Linkbuilding
  • #3 SEO uitbesteden

  Wat maakt Ranking Masters uniek?

  Hét begon, bij onze oprichter, Sjors Goemans, circa 10 jaar geleden al met zoekmachine optimalisatie. Na honderden trial & error en A/B testen weet hij precies wat werkt en wat niet werkt en dit heeft hij overgebracht op zijn team. Iedere dag spreken onze SEO specialisten van meetings tot bij het koffiezetapparaat over de meest uitdagende SEO trajecten. Wij ademen SEO. Ons doel is om hier de beste in te zijn en te blijven.

  Belangrijk om te benoemen is dat wij onderdeel van Juulr B.V. zijn waardoor we in nauw contact staan met meer dan 2.000 media websites en blog influencers. Daarnaast heeft Ranking Masters het grootste eigen linkbuilding netwerk van de Benelux en zijn wij één van de eerste bureaus die in Duitsland actief zijn.

  Last but not least geloven wij in data. Daarom hebben wij samen met de programmeurs van het Juulr.com platform onze eigen zelfontwikkelde inhouse tooling ontwikkeld. Dit stelt ons in staat om meer sturingsinformatie te verzamelen zodat onze SEO projectmanagers de kansen en bedreigingen eenvoudig kunnen plat slaan en er tijdig op in kunnen spelen. Wij zien kansen vóórdat ze er zijn en zetten dit om in concreet resultaat!

  Wij onderscheiden ons ook van andere bureaus door:

  • Onze expertise en jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie;
  • Ons netwerk: het grootste en het meest kwalitatieve netwerk in de Benelux. Via dit netwerk zijn wij verbonden met duizenden bloggers, media-websites en niche-websites;
  • Het hebben van meer dan 3500 eigen websites. Hiermee kunnen wij veel efficiënter en goedkoper ABC-linkruil toepassen dan andere partijen. Het voordeel voor jou? De mogelijkheid om met meer gewilde websites en blogs te linken tegen een vele malen lager tarief. Je krijgt dus meer waarde voor je geld;
  • Onze doorgewinterde en continue geoptimaliseerde SEO strategie op maat, die toepasbaar is op iedere industrie, én die al voor meer dan 750 andere bedrijven succesvol is gebleken.

  Weten waar je nu staat qua SEO?

  Bij Ranking Masters zijn we echte SEO fanaten! Ontvang de Gratis SEO Analyse t.w.v. €495 ex. BTW en kom erachter hoe jouw bedrijf extra omzet kan realiseren in de Google zoekmachine!

   • Transparante aanpak en inzicht in rendement

   • White hat SEO technieken

   • Groeipartner die verder meedenkt dan alleen het SEO resultaat

   Klantcases

   Verno.com

   Online Spiegel- en Lijstenmakerij | +43,78%
   stijging in transacties

   Bekijk case study

   De Amazon marketplace is tamelijk eenvoudig

   Niet alle categorieën op Amazon zijn hetzelfde. In sommige categorieën worden strengere eisen en voorwaarden gesteld. Allereerst is het van belang om een aantrekkelijke advertentie op te zetten en je inventaris naar het warenhuis (of fulfilment center) te versturen.

   Marketplace Amazon

   Op de marketplace van Amazon wordt gebruik gemaakt van zogeheten “ASIN-numbers” waarmee producten geïdentificeerd worden. Reviews en testimonials zijn van hoge waarde en dat zal alleen maar toenemen in de toekomst. Veel copycats verkopen namaak producten met het ASIN nummer van het originele product.

   Klanten laten als gevolg een slechte review achter op het originele product wat de reputatie van die verkoper niet ten goede komt. De marketplace voorziet veel verkopers in hun levensonderhoud en is ongekend waardevol voor consumenten, maar er zitten haken en ogen aan. Amazon is constant bezig om de kwaliteit van haar marketplace te verbeteren…

   Neem contact op

   Louche artikelen en hevige concurrentie

   Met een groeiend aantal verkopers waar geen einde aan lijkt te komen wordt het steeds moeilijker om op te vallen in de verkoop jungle (ja, we hebben het over de Amazone). Nieuwe verkopers die hun strepen nog moeten verdienen proberen klanten weg te lokken van gevestigde verkopers door producten (soms replica’s) goedkoper aan te bieden.

   Een ander probleem waar Amazon mee kampt, is het enorme aantal verkopers en de gevolgen hiervan. Het is moeilijk om overzicht te behouden, vooral als zo veel onderdelen van het platform geautomatiseerd zijn. Soms is menselijke interventie onontkomelijk. Illegale producten worden nog te vaak onopgemerkt verhandeld; een doorn in het oog waar Amazon nog geen oplossing voor heeft.

   Voor wie is de marketplace interessant?

   Voor verkopers die een uniek product verkopen of werken met ruime marges is de Amazon marketplace bij uitstek geschikt. Exclusieve producten gaan hand in hand met de marketplace, omdat ze niet in de anonimiteit opgaan. Via Amazon kan je product als warme broodjes over de toonbank gaan wat in veel gevallen leidt tot een exponentiële groei van je bedrijf.

   Wij hebben vaak genoeg cases gezien waar verkopers vol goede moed hun product aanbieden op de Amazon marketplace en helaas niet hoger in de zoekresultaten verschijnen dan pagina 25.

   De markt waarin je opereert is doorslaggevend voor je succes. Ga dus slim te werk zodat je tot één van de succesvolle cases behoort. Verkopers die werken met lage marges kunnen beter elders aan de slag. Amazon rekent zo’n 15-20% aan commissie per sale en dan hebben we het nog niet eens gehad over de listing fees.

   Een ander gevaar zit hem dus in de concurrentie en fear of missing out (FOMO); als jij het niet doet, dan doet iemand anders het wel. Bedrijven met een uniek product waar veel vraag naar is kunnen dus beter zo snel mogelijk routine opdoen op de marketplace, voordat andere verkopers toeslaan.

   De gevaren op de Amazon marketplace

   Beginnende verkopers kennen de klappen van de zweep nog niet als ze de Amazone in stappen. De jungle kent geen regels. Dikwijls worden verkopers zo afhankelijk van Amazon dat ze elders niet meer kunnen verkopen.

   Door je aan te sluiten bij Amazon geef je al je verkoopdata bloot en daar weet Amazon vaak wel raad mee. Ze kunnen gemakkelijk dezelfde producten direct bij de leverancier inkopen en ze voor een lagere prijs aanbieden. Dat is een bijna onmogelijke zet om te pareren en heeft legio verkopers de kop gekost.

   De beste tactiek is om niet all-in op de Amazon marketplace te verkopen. Het is verstandig om je goederen ook via je eigen platform aan te bieden, zodat je niet te afhankelijk wordt van één bron.

   De toekomst van de Amazon marketplace

   Amazon blijft geheid in rap tempo groeien met meer en meer verkopers die zich aansluiten bij de marketplace. Het is geen goedkope marketplace, maar het gros van de Amerikaanse consumenten is er aanwezig.

   In Europa moet Amazon nog zijn weg vinden, vooral in Nederland, maar met exclusieve tools en voordelen die het zijn verkopers biedt zal het niet lang meer duren voordat ze ook in Nederland voet aan de grond hebben. Wacht dus niet te lang en werk aan een goede SEO-campagne.

   Neem contact op

   Sjors Goemans

   Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten. Lees meer

   Hulp Nodig?

   Neem contact op met een van onze adviseurs!

   Bellen

   Fietsband lek?
   De beller is sneller!

   023-2078030

   Whatsapp

   Geen beltegoed meer?
   Chat met ons!

   023-2078030

   Daag jij ons uit voor je volgende project?

   Daag ons uit!

   Klanten aan het woord.

   Wij bestaan om klanten te laten groeien! Dit doen wij door duurzame vormen van marketing zoals zoekmachine optimalisatie én met succes, zo blijkt uit onze tevreden klanten.

   Ranking masters levert wat zij beloven en zetten altijd een extra stap om onze doelen te bereiken. Zij denken actief mee en schakelen snel door korte communicatielijnen. Dankzij Ranking Masters hebben wij op belangrijke zoekwoorden veel progressie geboekt. De samenwerking wordt dan ook zeer gewaardeerd!

   Falco Keiman.

   SEO Specialist – Alpina

   Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Ranking Masters als onze allround SEO partner. Bij Ranking Masters zetten ze net dat extra stapje waarmee zij ons het gevoel geven dat wij te allen tijde op #1 staan.

   Kenan Aslan.

   Managing Director – Furnea B.V

   Benieuwd naar jouw kansen?

   Gratis SEO Analyse