Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Offpage SEO

Wat is Offpage SEO?

Offpage SEO of Offsite SEO is het gedeelte van de zoekmachineoptimalisatie dat niet op de eigen website wordt uitgevoerd. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld linkbuilding en social media marketing.

Offpage SEOOffpage optimalisatie is net zo belangrijk als onpage optimalisatie en mag dus absoluut niet vergeten worden. Zonder deze vorm van SEO zal er vrij weinig resultaat geboekt worden, aangezien vrijwel alle serieuze concurrentie gebruik maakt van zowel onpage als offpage optimalisatie technieken.

Om goede resultaten te boeken zal je dus onpage optimalisatie nodig hebben, maar ook offpage optimalisatie. Een goede online marketeer zal van beide onderdelen voldoende kennis hebben. Een combinatie van verschillende technieken zal de beste resultaten opleveren. De onpage en offpage optimalisatie technieken vullen elkaar meestal goed aan. Zo worden er bijvoorbeeld landingspagina’s gecreëerd (onpage) en wordt hier naartoe gelinkt door middel van linkbuilding (offpage).

Offpage SEO & linkbuilding

Een zeer belangrijke offpage optimalisatie techniek is linkbuilding. Bij linkbuilding worden er nieuwe backlinks vanaf externe websites gecreëerd. Vroeger was het eenvoudig om zoveel mogelijk linkjes te plaatsen op verschillende websites, tegenwoordig is deze techniek veel ingewikkelder. Zo moeten de links bijvoorbeeld geplaatst worden op relevante websites met een hoge domeinwaarde. Bovendien mogen de links niet geplaatst worden op een pagina waar sprake is van veel linkspam. Oftwel, de Page Authority waarde moet hoog zijn. Het is van groot belang dat een linkbuilder daadwerkelijk weet wat hij doet. Indien er gebruik gemaakt wordt van Black Hat SEO technieken en deze verkeerd worden uitgevoerd, dan kan dit resulteren in penalty’s van Google. In plaats van dat de website zo eenvoudiger gevonden wordt, zal deze juist minder goed vindbaar worden.

Zolang linkbuilding op de juiste manier wordt toegepast kan het een zeer effectieve manier zijn om snel beter vindbaar te worden. Met behulp van linkbuilding kan een website maandelijks blijven stijgen in de zoekresultaten. Het is mogelijk om zeer mooie resultaten te behalen met behulp van deze techniek. Uiteraard moet de linkbuilder wel over een groot netwerk en voldoende kennis beschikken om mooie linkbuilding resultaten te kunnen behalen.

Social Media Shares

Vrijwel iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van social media. De een gebruikt Instagram, terwijl een ander vooral Facebook gebruikt. Uiteraard zijn er ook mensen die verschillende platformen gebruiken. Hoe dan ook, is social media een erg goede manier om je doelgroep te bereiken. De kans is namelijk erg groot dat ook jouw doelgroep actief is op social media. Als jij je op jongeren richt, is het bijvoorbeeld een ontzettend goed idee om gebruik te maken van Instagram. Met behulp van social media marketing kan er veel naam gecreëerd worden. Het is dan ook een zeer effectieve manier om meer verkeer op je website te krijgen.

Ook YouTube is een goede manier om een website te promoten. Zo kunnen er bijvoorbeeld producten of diensten getoond worden. YouTube is een ontzettend groot platform en wordt dagelijks door vele miljoenen gebruikt. Je kunt een bedrijfsfilmpje maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een promotiefilmpje of de beschrijving van een product. Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om YouTube te gebruiken. Deze manier van offpage optimalisatie kan bijzonder effectief zijn. Benieuwd naar deze vorm van SEO optimalisatie? Als SEO bureau kunnen wij vrijwel alle SEO technieken verzorgen. Indien wij een techniek niet geheel zelf kunnen verzorgen, hebben wij een breed netwerk dat we in kunnen schakelen.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse