fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Page Authority (PA)

Wat is Page Authority (PA)?

De Page Authority (PA) is een waarde die toegekend wordt aan een bepaalde pagina van een website. Deze waarde is bedacht door Moz. Aan de hand van deze waarde kan er vrij nauwkeurig bepaald worden hoe goed een pagina binnen de zoekmachines scoort. Er zijn veel verschillende factoren die deze waarde kunnen beïnvloeden. Zo heeft de structuur van de pagina bijvoorbeeld veel invloed, maar ook mag er geen sprake zijn van linkspam.

page authorityDe Page Authority is altijd een waarde tussen de 0 en 100. Hoe hoger de waarde van een pagina, hoe lastiger het wordt om de waarde te verhogen. Het is dus een stuk eenvoudiger om de waarde van 10 naar 30 te verhogen, dan om de waarde van 60 naar 80 te verhogen.

Er wordt onder andere naar de Page Authority gekeken wanneer er aan linkruil gedaan wordt. Je wilt natuurlijk liever niet dat er een backlink naar je website wordt geplaatst op een domein met een lage waarde. Hoe hoger de Page Authority, hoe meer een link op deze pagina waard is. Een webmaster moet bovendien ook uitkijken dat hij of zij niet te veel links plaatst, dit kan de waarde van de pagina namelijk omlaag brengen. De PA is een waarde die relatief snel heen en weer kan schommelen. Er moet dus voldoende rekening mee gehouden worden.

Het verschil tussen de Page Authority en de Domain Authority

Naast PA heb je ook nog DA. DA staat voor Domain Authority. Terwijl de PA slechts om één pagina gaat, gaat het bij de DA om het gehele domein. De domeinwaarde is vaak nog belangrijker voor een linkruil dan de PA. Uiteraard kan de PA de DA ook beïnvloeden. Wanneer een website veel pagina’s met een lage waarde heeft, dan zal de domeinwaarde ook snel omlaag gaan. Het is dus belangrijk dat er goed op beide waardes gelet wordt. Een SEO specialist zal door middel van een combinatie van on-page optimalisatie en linkbuilding de waardes kunnen verhogen. Wanneer deze waardes hoger zijn, dan wordt je website eenvoudiger gevonden in de zoekmachines. Dit is dan ook een zeer effectieve manier om nieuwe klanten te werven. Als SEO bureau helpen wij je graag bij het verbeteren van je PA en DA-waardes. 

 

Lees ook:

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter