Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

SEO Powersuite: een complete oplossing

SEO Powersuite: complete oplossing met een gratis versie

Als website eigenaar met ambities is SEO iets waar je niet onderuit kunt en SEO Powersuite is één van de tools die je daarbij ondersteunt. Het is geschikt voor de wat gevorderde SEO’er waarvoor de gratis tools niet meer voldoende zijn. SEO Powersuite heeft ook een gratis versie, maar met beperkingen. Het is een goede versie om te gebruiken en te bepalen of het programma je ligt. En er is een grote kans dat jij daarna dan niets anders meer wilt.

Als je besluit om zelf aan SEO te werken en zo je website hoger in de zoekmachine resultaten te krijgen, dan heb je een programma nodig om je huidige situatie en de voortgang van je inspanningen vast te leggen. Daaruit blijf je verder werken en verbeteren en SEO is dan ook een bezigheid waar je nooit mee klaar bent. Voor de beginners zijn er gratis programma’s die je kunt gebruiken, maar toegang en functionaliteiten zijn dan vaak beperkt. Wil je meer, dan heb je de keuze uit betaalde tools, zoals Mangools, SE Ranking, Ahrefs, SEMrush en SEO Powersuite.

Wat achtergrondinformatie over SEO Powersuite

SEO Powersuite is ontwikkeld (door een Amerikaans bedrijf met dezelfde naam) in 2004 en wordt vandaag de dag nog steeds als één van de beste SEO tools gezien. Het bestaat dus al meer dan 15 jaar en heeft tijdens die periode veel aanhang gewonnen. Het is niet de gemakkelijkste tool om te gebruiken, maar het is erg uitgebreid en alles wat je nodig hebt wordt behandeld. Om jou deze totaaloplossing aan te kunnen bieden, krijg je de beschikking over vier modules waarmee je verschillende SEO gerelateerde zaken regelt.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Vier modules

SEO Powersuite download je op je computer. Er is geen bijbehorende app. Na het downloaden zie je dat er vier verschillende programma’s op je desktop zijn gezet. Dit zijn eigen programma’s, een opzet vergelijkbaar met Microsoft Office. De vier modules staan los van elkaar, maar vormen samen een complete oplossing voor al je SEO benodigdheden.

Website Auditor

Om een begin te maken met SEO moet je weten wat je huidige situatie is. En dat doe je met Website Auditor. Dit programma maakt voor jou een uitdraai van je website en vertelt je wat je per pagina moet veranderen. Het betreft dan on-page SEO, dus veranderingen die op je eigen pagina’s gedaan kunnen worden. Je ziet dan informatie over de indexeerbaarheid van je website, over redirects en over technische foutmeldingen. De snelheid van je website, de kwaliteit, omvang en alt-tags van je afbeeldingen de afmetingen van je pagina’s en veel meer andere aspecten worden onder de loep genomen.

Met deze informatie ga je aan de slag om de SEO techniek van je pagina’s te verbeteren. Dit is waar de meeste SEO bureaus ook mee beginnen. De techniek achter je website vormt namelijk de basis voor alles wat je daarna gaat doen. Voordat je een auto esthetisch gaat opknappen, zorg je ervoor dat deze goed loopt. Dat geldt ook voor je website. En de zoekmachines kijken hier wel degelijk naar, want een goed lopende website – net als een goed lopende auto – komt de gebruikersvriendelijkheid ten goede.

Rank Tracker

Heb je de basis van je website onder controle, dan is het tijd om te kijken hoe je presteert in de zoekmachine resultaten. Daar is de Rank Tracker module voor ontwikkeld. Je vertelt het programma wat je website is, je koppelt het aan Google Analytics en Google Search Console en je geeft in op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Het enige wat je daarna nog moet doen is ingeven voor welke zoekmachines je de resultaten wilt zien en Rank Tracker komt met een lijst. In deze lijst vind je het aantal keren dat de zoekterm wordt ingetypt en de positie die het heeft in de zoekmachines die je hebt doorgegeven.

SEO Powersuite Rank Tracker is ook de module die je gebruikt als je een zoekwoordenonderzoek wilt doen. Je krijgt dan een groot aantal opties waarmee je zelf op zoek gaat naar een goed zoekwoord voor een nieuwe pagina. Je vraagt informatie op over de zoekwoorden die je concurrentie gebruiken en alles wat je ziet kan worden samengevat in een handig rapport.

Link Assistant

Met de Link Assistant module werk je aan het bijhouden en vinden van nieuwe backlinks. Je krijgt een overzicht met de links die ja al hebt, maar de Assistant van SEP Powersuite vertelt je ook waar je nieuwe links kunt vinden. Zo krijg je inzicht in relevante forums, blogs, de backlinks die je concurrenten hebben, gast artikelen en directories. De optie om de backlinks te checken van je concurrenten en zo dus voor jezelf bepalen waar voor jou nog een kans ligt.

Link AssistentDe Link Assistant is een module van SEO Powersuite die je gebruikt als je SEO copywriting en SEO techniek op orde zijn. Het verzamelen van backlinks is dan een logische volgende stap om nog hoger te komen in de zoekmachine resultaten. Hoe meer backlinks je hebt, hoe meer autoriteit de zoekmachines aan je website geven en hoe sneller ze je willen voorleggen aan hun gebruikers. Je zult deze module van SEO Powersuite veel gaan gebruiken, omdat het je verscheidene opties aanbiedt waar kansen voor een backlink nog voor het oprapen liggen.

SEO Spyglass

De laatste module van SEO Powersuite is SEO Spyglass. Dit programma heeft, net als Link Assistant, te maken met backlinks. Met Link Assistant vind je manieren om deze te verzamelen en met Spyglass krijg je een overzicht van de huidige situatie. Je kunt met SEO Spyglass dus monitoren wat de vooruitgang is van de activiteiten die je na gebruik van de Link Assistant hebt uitgevoerd. Je bekijkt de huidige situatie van je eigen website, maar ook van de websites van je concurrenten. De resultaten worden aangeboden in de vorm van een grafiek, waardoor je heel duidelijk een historisch overzicht krijgt van jouw backlink profiel.

Hoeveel moet je voor SEO Powersuite betalen?

Er worden door SEO Powersuite drie verschillende pakketten met verschillende functionaliteiten aangeboden. De eerste is gratis en kun je blijven gebruiken zo lang je wilt. Je krijgt dan niet alle functies en je kunt je projecten ook niet bewaren. Het is een ideale manier om te bepalen of SEO Powersuite voor jou het beste programma is. Vervolgens is er een Professional pakket en hiervoor betaal je $500 per jaar. Je kunt dan veel meer, zoals taken inplannen met een autopilot, je kunt je projecten bewaren en je krijgt toegang tot alle SEO functionaliteiten. Voor SEO experts en bureaus is er het Enterprise pakket. Voor $1200 per jaar krijg je onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten, kun je white label rapporten opvragen en data exporteren.

De voor- en nadelen van SEO Powersuite

Er zijn een aantal SEO tools waaruit je kunt kiezen en ook al is SEO Powersuite een van de programma’s die het langste bestaat, het is niet per definitie de beste tool voor jou. Daarom hebben we de onderstaande lijstjes met voor- en nadelen verzameld zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Voordelen SEO Powersuite:

 • SEO Powersuite biedt een totaaloplossing aan. Meer dan de vier modules die je krijgt heb je eigenlijk niet nodig.
 • Het is een erg gebruikersvriendelijk programma waarmee je bijzonder veel kunt.
 • Er is een gratis versie van SEO Powersuite, maar ook de betaalde versies zijn niet bijzonder prijzig.
 • Je krijgt bij de gratis versie toegang tot veel functionaliteiten en data en je kunt het onbeperkt gebruiken.
 • Enkele handige functies zijn: het automatiseren van taken, het uploaden van rapporten en het versturen van automatische e-mails naar een ontvanger.

Nadelen SEO Powersuite:

 • SEO Powersuite wordt op je computer geïnstalleerd. Dat neemt plek in beslag en betekent ook dat je het alleen kunt gebruiken als je computer aan staat.
 • Daardoor is er ook geen bijbehorende app die je kunt gebruiken.
 • De gratis versie is goed, maar het geeft je niet de mogelijkheid om je projecten te bewaren. Je moet alle gegevens elke keer als je aan de slag wilt weer opnieuw ingeven.

NadeelProbeer het programma eerst gratis uit

Veel SEO tools geven je de mogelijkheid om deze gratis te proberen. Vaak zit hier een tijdslimiet aan, bijvoorbeeld van een week. SEO Powersuite kun je de rest van je leven gratis gebruiken, mocht je dit willen, en dat is een groot voordeel. Je krijgt een goed beeld van wat je met de tool kunt doen en bereiken en je krijgt de tijd om een beslissing te maken. Twijfel je nog over SEO Powersuite, probeer het dan gratis uit en bepaal zelf of het de juiste tool is voor jou. Worden je resultaten beter en wil je je nog meer in SEO verdiepen, dan kun je daarna altijd de betaalde versie aanschaffen.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse