Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Wat is Mangools? Hoe werkt het en voor wie is het?

Er zijn voldoende programma’s op de markt waarmee ondersteund wordt als je aan zoekmachine optimalisatie wilt werken. AhrefsUbersuggestSE Ranking en Semrush zijn hier hele bekende voorbeelden van.

Een tool waar je misschien nog niet van hebt gehoord is Mangools. En dat is jammer, want Mangools staat bekend als goedkoop, maar bijzonder compleet. Je kunt er ontzettend veel informatie mee opvragen over zoekwoorden en backlinks en uiteraard track je je eigen voortgang er ook mee.

Mangools is een programma dat voor iedereen betaalbaar is (een abonnement begint bij $30 per maand) en dat voor iedereen die een website beheert waardevol is.

Dat betekent dat het ook betaalbaar is voor ZZP’ers, kleine bedrijven en bloggers. Zelfs met het goedkoopste abonnement maak je gebruik van alle premiumfuncties. In slechts ✅  4 minuten ✅  lees je hier over wat deze premiumfuncties zijn en hoe ze werken.

 

Wat is Mangools?

Wat is SEO Mangools

Mangools is een SEO tool die voor het eerst in 2014 werd uitgebracht. Allereerst was er alleen het programma KWFinder, dat voor zoekwoordanalyses bedoeld was. Sindsdien zijn er 4 andere programma’s bij gekomen, namelijk SERPChecker, SERPWatcher, LinkMiner en Site Profiler.

Het bedrijf zelf bestaat uit slechts 8 man en is dus een bijzonder klein team. Toch mogen ze al een aantal zeer bekende klanten noemen, zoals Skyscanner, Airbnb en Adidas.

Mangools is een overzichtelijke alles-in-1 oplossing voor iedereen die aan SEO wil werken. Of je nu een beginnend ZZP’er bent of een multinational zoals de bestaande klanten hier opgenoemd.

 

De 5 verschillende programma’s

 

Als jij je al in SEO verdiept hebt, dan weet je dat er een aantal zaken belangrijk zijn voor je score. SEO content neemt een grote plek in beslag, zowel als linkbuilding en het constant onderhouden van je website.

Met de 5 programma’s van Mangools kan dit allemaal. We bespreken ze hier één voor één, zodat je exact weet wat je allemaal met Mangools kunt doen.

1.     KWFinder

KWFinder is waar het met Mangools allemaal mee begon. Het is een tool die je gebruikt bij je zoekwoordonderzoek en dus het aanwijzen van de juiste zoekwoorden voor je pagina’s.

Je mag per 24 uur 100 tot 1200 zoekacties uitvoeren per trefwoord en de hoeveelheid hangt dan af van het abonnement dat je hebt genomen. Als je KWFinder gebruikt, dan is het direct duidelijk dat je hier meer informatie van krijgt dan de meeste zoekwoordenprogramma’s. Het geeft je de trends, de Cost per Click (CPC), het zoekvolume en een score die je vertelt hoe moeilijk het is om met dat woord in de SERP te komen.

Nadat je een zoekwoord hebt ingetypt krijg je een aantal suggesties. Het is goed mogelijk dat jouw zoekwoord ongeschikt is, maar met de informatie die je gegeven wordt zie je direct welke kandidaten beter zijn.

Er is ook een tab met autocomplete en hier krijg je te zien wat Google suggereert aan de internetgebruikers als ze jouw zoekwoord intypen. Stel, je zoekt op ‘lasagne recept’, dan geeft Google je al voordat je het kunt intypen ‘lasagne recept vegetarisch’.

Hieraan zie je welke zoektermen daadwerkelijk door de huidige gebruikers worden ingegeven. Als laatste is er een tab met vragen die gesteld worden over jouw zoekwoord. Hier kun je dan bijvoorbeeld een blog aan wijden.

 

Waarom is KWFinder anders?

Waarom is SEO KWFinder anders

De bovenstaande kenmerken van KWFinder zijn niet anders dan bij de meeste programma’s. Je krijgt per zoekwoord een lijst met resultaten te zien van sites die daar nu goed op scoren, zodat je zelf bepaalt of je de concurrentie aankunt of niet.

KWFinder onderscheidt zich op twee manieren. Allereerst is de informatie die je krijgt bijzonder compleet en samengevat in één handige tool. Ten tweede kun je de resultaten met KWFinder ook filteren. Zo haal je er voor jezelf snel alleen de beste zoekwoorden uit.

 

2.     SERPChecker

SERP staat voor Search Engine Result Page, met andere woorden de zoekmachine resultaten. SERP checker is een programma dat je gebruikt om deze SERP’s in verschillende situaties op te vragen.

Het wordt vaak omschrijven als een programma om de SERP’s mee te analyseren. Je mag 100 tot 1200 zoekopdrachten uitvoeren elke dag, afhankelijk van het abonnement dat je hebt genomen.

Aangezien de SERP bij een zoekwoord niet voor iedereen hetzelfde is, zie je zo hoe deze er in verschillende situaties bij jouw zoekwoord uit komt te zien.

Het is heel goed mogelijk dat jij producten of diensten verkoopt in verschillende landen. Misschien heb je zelfs een website die in verschillende talen is uitgegeven. Met SERP checker analyseer je de SERP voor een bepaald zoekwoord per land en per apparaat.

Je krijgt dan een top 10 te zien en bij elke website zie je wat de autoriteit is, hoeveel backlinks er zijn en hoe goed ze scoren. Dat is bij een concurrentie analyse dus bijzonder handig. SERPChecker maakt het gemakkelijk om deze informatie per land en apparaat te vinden.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

 

Wat vertelt SERPChecker over de SERP’s?

SERPChecker is niet een programma dat je simpelweg de resultaten laat zien en de informatie over de verschillende websites. Het geeft je gedetailleerde informatie, bijvoorbeeld over het aantal klikken dat een positie in die resultaten zou kunnen krijgen, het geeft je een afbeelding van hoe die resultaten eruit zien en je kunt jouw site in de SERP’s vergelijken met anderen in de resultaten. Je bepaalt dan zelf welke statistieken je graag zou willen zien en hoe je dus jouw website wilt vergelijken met de rest.

 

3.     SERPWatcher

Met KWFinder en SERPChecker doe je je zoekwoordenonderzoek en bekijk je hoe jouw website zou scoren ten opzichte van de concurrentie die er nu al staat. Nadat je je zoekwoorden verwerkt hebt gebruik je SERPWatcher om deze te blijven tracken.

Je krijgt onbeperkt toegang en mag 200 tot 500 zoekwoorden dagelijks in de gaten houden. SERPWatcher is een ranking tool voor zoekwoorden die je elke dag vertelt hoe hoog jouw pagina’s hierop scoren. Dit is essentieel bij het monitoren van jouw SEO inspanningen.

SERPWatcher begint met een dashboard waarop je een lijst ziet met de zoekwoorden die je wilt tracken. Daar achter staan kolommen met de huidige positie, het verschil met de vorige positie, de gemiddelde positie, de beste positie die het ooit heeft gehad en het aantal zoekopdrachten.

Vanaf het dashboard ga je meer in detail in op de informatie die gegeven wordt. Je krijgt dagelijks de grootste veranderingen in je zoekwoorden te zien, je krijgt een inschatting van het aantal bezoeken per maand en er zijn allerlei grafiekjes die je kunt opvragen om de voortgang te bekijken.

 

4.     LinkMiner

Backlinks maken een belangrijk deel uit van SEO. Het zijn links die komen van andere sites naar jouw site en zoekmachines zien dit als stemmen of als referenties. Je autoriteit groeit ermee.

LinkMiner van Mongools is een backlink-analyse programma waarmee je een overzicht krijgt van de backlinks die je concurrenten hebben én de backlinks die ze recentelijk hebben verloren. Dat geeft jou de kans om nieuwe backlinks te zoeken en te benutten. Je mag elke dag 2.000 tot 15.000 backlinkrijen bekijken.

Je begint met jet intypen van een URL en krijgt een overzicht van alle backlinks die deze pagina of dat domein heeft. Je ziet dan informatie over bijvoorbeeld referring domains, trust flow en citation flow.

Een punt waarin LinkMiner zich onderscheidt is dat je de links ook kunt filteren, bijvoorbeeld op forum, blog en questions and answers. Je kunt allerlei filters gebruiken om een beter beeld te krijgen van de backlinks waarvan jouw concurrentie profiteert en je krijgt een afbeelding te zien van de plaats van de backlink in de tekst.

 

Links die recentelijk verloren zijn

Links die recentelijk verloren zijn

Bij het zoeken naar backlinks voor jezelf is de optie om links te zien die de concurrentie recentelijk verloren heeft erg nuttig. Dit zijn goede mogelijkheden voor jou om naar een link te vragen.

Uiteraard kun je dit ook voor je eigen website doen. Zie je dat je concurrent een link verloren heeft, dan is dat jouw kans om deze te winnen. Dat doe je door contact op te nemen met de website in kwestie.

Wil je al deze informatie later rustig kunnen bekijken en er je eigen insteek aan geven, dan exporteer je de data naar een Excel file of een Google Spreadsheet.

5.     SiteProfiler

Het laatste programma dat Mongools aanbiedt is SiteProfiler. Dit is een analyse tool voor je gehele website en daarmee monitor je alle veranderingen die je met de overige programma’s hebt doorgevoerd.

Je mag per dag 20 tot 150 verzoeken indienen en dat doe je voor je eigen site(s) en ook voor die van de concurrenten. Je komt op een dashboard terecht waar je in één oogopslag ziet wat je domeinautoriteit is, hoe je scoort op citatie- en vertrouwensstroom en wat je pagina’s scoren op het gebied van autoriteit.

Je krijgt grafieken aangeboden met hoe vaak jouw content gedeeld is op Facebook en hoe je het doet in de Alexa Rank.

Een belangrijk ander onderdeel van SiteProfiler is de ankerteksten tool. Daarmee krijg een overzicht van de ankerteksten die door je concurrenten worden gebruikt en achterhaal je dus snel welke ankerteksten in jouw branche veel worden toegepast.

Andere informatie die je krijgt is hoeveel keer de inhoud van je concurrenten is gedeeld op facebook en wat hun link type distributie en actieve links ratio is.

 

Mangools komt met een gratis browserextensie

Mangools komt met een gratis browserextensie

Om het gebruikersgemak van Mangools te verbeteren kun je een gratis browserextensie downloaden waarin je de details te zien krijgt die je ook met de tools kunt bekijken. Je hoeft dan niet elke keer de site te openen, maar hebt de informatie zo bij de hand.

De extensie werkt zowel met Chrome als met Firefox en je vindt hem in de extensieknop van je browser. Wil je direct informatie over een bepaald zoekwoord in een tekst, dan selecteer je dit met je muis en klik je op de rechter muisknop.

Je kunt dan direct de optie Mangools SEO aanklikken en je wordt direct naar de informatiepagina gebracht.

 

Voor wie is Mangools bedoeld?

Deze vraag wordt gemakkelijk beantwoord als we kijken naar de plannen die ze aanbieden. Er zijn drie abonnementen die je kunt nemen, namelijk Basic, Premium en Agency.

 • Basic: het Mangools Basic abonnement kost $29,90 per maand. Daarvoor krijg je toegang tot alle boven besproken programma’s. Dit is ideaal voor bloggers, ZZP’ers en andere beheerders van kleine websites die aan een beperkt aantal zoekwoorden en zoekopdrachten genoeg hebben.
 • Premium: voor $39,90 per maand sluit je het Premium abonnement af. Je kunt dan net iets meer én je mag met 3 apparaten tegelijkertijd inloggen. Dit is een goede keuze voor mensen die al een tijdje met een website werken en er een succes van hebben gemaakt. Ook voor middelgrote bedrijven en kleine online marketing bureaus is het heel veel waar voor je geld.
 • Agency: de naam zegt het al, voor iedereen die dagelijks met SEO bezig is en die dit doet voor meerdere websites, is er het Agency abonnement. Hiervoor zijn de kosten $79,90 per maand en krijg je volledig toegang voor 10 verschillende logins tegelijkertijd.
 • 10 dagen gratis uitproberen: ben je nog niet zeker of Mangools het SEO programma is voor jou, dan kun je het 10 dagen gratis uitproberen en zo je eigen mening vormen. Je hebt dan volledige toegang tot alle programma’s en bent daarna niet tot aankoop verplicht.

 

Is Mangools de SEO tool voor jou?

Dit is natuurlijk een vraag die jij alleen kunt beantwoorden. Mangools is redelijk jong, maar biedt de gebruiker bijzonder veel informatie aan voor een relatief lage prijs. Daarnaast is het erg stabiel en heb je de extension voor snelle toegang tot je data.

Voor website eigenaren die een kleine website beheren is het mogelijk een te uitgebreide tool. In dat geval is Ubersuggest een goed idee, want die is gratis en vertelt je in een visuele en beknopte manier alles wat je moet weten als je begint met SEO.

Voor wie echt serieus met SEO aan de slag wil is Mangools een uitstekende kandidaat om dat te doen. En die $30 dollar per maand heb je er met de winsten die je ermee maakt via je geoptimaliseerde website binnen een dag weer uit.

Het beste waar voor je geld krijg je met het Premium abonnement. Je betaalt slechts $10 per maand extra en hebt ruim voldoende toegang om eens flink met jouw website(s) aan de slag te gaan.

 

De voor- en nadelen van Mangools

De voor- en nadelen van Mangools

Het is natuurlijk zo dat Mangools niet het enige programma is en het is niet meer dan logisch dat jij –als je om een SEO programma verlegen zit – alle opties wilt bekijken. Het helpt altijd als er een gratis proefperiode wordt aangeboden.

Ook het analyseren van de voor- en nadelen assisteert je bij het aanwijzen van de beste kandidaat. Hier vindt je deze voor Mangools.

 

Voordelen:

 • Mangools is bijna 70% goedkoper dan SEMrush, Moz en Ahrefs.
 • Het is een erg gebruikersvriendelijk programma met een prettige interface.
 • Mangools is bijzonder stabiel en betrouwbaar. Het valt nauwlijks uit en heeft altijd de juiste data voor handen.
 • Door Mangools te gebruiken heb je toegang tot 5 SEO tools in één en voor de prijs van één.
 • Je hebt niet alleen alle tools ter beschikking om je eigen SEO status te controleren en verbeteren, maar je krijgt ook veel nuttige informatie over je concurrenten.
 • Mongools is een programma dat je van begin tot eind gebruikt. Je doet er je zoekwoorden analyse mee, je monitort je score en manier waarop je verbeteringen deze beïnvloeden en je vindt er potentiële backlinks mee om je autoriteit te verhogen.
 • KWFinder wordt vaak omschreven als het ultieme zoekwoorden programma, beter zelfs dan Google Keyword Planner.

 

Nadelen:

 • Als je een agentschap hebt en je wilt daar Mangools voor gaan gebruiken, dan is er geen dashboard die je met je klanten kunt delen.
 • Omdat Mangools relatief jong is, is de database voor links kleiner dan die van bijvoorbeeld Ahrefs.
 • Mangools is uitgebreid, maar minder uitgebreid dan Ahrefs.
 • Er wordt door Mangools weinig aandacht besteed aan de technische kant van SEO. Je ziet niet of de structuur van je teksten in orde is, of je een 404 redirect hebt of dat er instellingen niet kloppen, bijvoorbeeld.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

 

Andere diensten die Mangools aanbiedt

Naast de boven beschreven tools biedt Mangools ook enkele andere diensten aan. Zo is er een academie waarbij je een SEO certificaat kunt halen en dus veel kunt leren over zoekmachine optimalisatie.

Ben jij dit jezelf aan het leren, dan haal je daar bijzonder veel informatie vandaan en kun je dus een test doen. Er is ook een interessante blog met artikelen voor beginners in SEO en ondernemers, bijvoorbeeld. Hierin vind je interessante artikelen met informatie over allerlei onderwerpen die met SEO te maken hebben.

 

Mangools: een samenvatting

Mangools is dus eigenlijk een programma waar iedereen die veel of weinig met SEO werkt gebruik van zou moeten maken. Het grote voordeel is de prijs en wat je ervoor terug krijgt.

Het programma zelf doet niet onder aan de rest van de SEO tools die er zijn, maar is tegelijkertijd aanzienlijk goedkoper. Doe daar dus je voordeel mee. Probeer Mangools eerst 10 dagen gratis uit en beoordeel daarna of het geschikt is voor jouw doeleinden.

 

Ranking Masters helpt

ranking masters logo | SEO

Leren over SEO, SEO tools, monitoren, aanpassen, onderzoek doen: het is erg veel werk en daar heeft niet iedereen de tijd voor. Bij Ranking Masters gebruiken we SEO Surfer om jouw website te analyseren.

Ook krijgen we er een duidelijke kijk mee op je concurrentie en bepalen we zo wat de beste SEO maatregelen zijn voor jou. Neem daarom contact op met één van onze specialisten en bespreek je wensen.

In een korte tijd hebben we jouw website actueel en optimaal en onderhouden we deze ook voor je, mocht je dat willen. Bij Ranking Masters hebben we alle tools die we nodig hebben om jouw website in de top 5 te krijgen.

 

Bekijk ook:

 1. Hoe werkt Ubersuggest en hoe zet je dit effectief in voor jouw SEO strategie?
 2. Wat is Ahrefs? Hoe werkt het en voor wie is het?
Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse