fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Sitemap

Wat is een Sitemap?

De sitemap is een document met daarin alle pagina’s van de website netjes opgesomd. Op deze manier wordt het voor bezoekers van de website eenvoudiger om snel alle benodigde informatie te vinden. Het is belangrijk dat het document, net als je website, een duidelijk structuur heeft. Als je de pagina’s op je site hebt ingedeeld in categorieën, dan moet dit in de sitemap ook terug te zien zijn.

sitemapNiet alleen is dit document zeer handig voor bezoekers van je website, maar ook voor de zoekmachines. Hierdoor zal een goede sitemap ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent op zoekmachines als Google.

Om de sitemap te delen met Google en andere zoekmachines, zullen de pagina’s goed naar elkaar moeten linken door middel van HTML. Tegenwoordig kiezen steeds meer webmasters ervoor om de sitemap in de footer van de site te plaatsen. Door alleen de hoofdcategorieën in de footer te plaatsen, wordt het navigeren van de website eenvoudiger. Bovendien worden er zo ook extra keywords gebruikt voor de zoekmachineoptimalisatie van de website. Ook dit zorgt weer voor een betere vindbaarheid op de zoekmachines. Door de vindbaarheid te verhogen zullen het aantal bezoekers stijgen, waarna ook het aantal conversies omhoog gaat. Het is dus absoluut aan te raden om dit document te verbeteren indien je meer tevreden bezoekers op je website wilt.

Sitemap: een elementair onderdeel voor SEO

Het uitwerken van een tactische SEO boomstructuur en het maken van een sitemap is dus een zeer belangrijk onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie van je website. De zoekmachine zal de structuur van een website sneller herkennen wanneer dit document goed opgesteld is. Dit is van groot belang als je wilt dat de website snel gevonden wordt met behulp van een zoekmachine als Google.

De interne structuur van de website is zeer belangrijk voor SEO optimalisatie. Bovendien maakt deze SEO structuur het ook eenvoudig om de site te beheren. Het is wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het toevoegen van nieuwe pagina’s. De sitemap zal dan direct bijgewerkt moeten worden. Zodra het document gemaakt is, is het lastig om veel aanpassingen te maken. Daarom dient het document bij elke nieuwe pagina direct geüpdatet te worden. Weet jij niet goed waar je moet beginnen? Schakel dan een professioneel SEO bedrijf als Ranking Masters in.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter