Hoe scoor jij op Google?

Ga naar

Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor “Search Engine Optimization”. Dit betekent zoekmachine optimalisatie. SEO optimalisatie wordt toegepast wanneer een website of webshop beter te vinden moet zijn op Google en andere zoekmachines. Zoekmachines kennen een waarde toe aan je website. Aan de hand van deze waarde wordt bepaald hoe goed jouw website te vinden is op de zoekmachine. Door middel van SEO technieken wordt de waarde van jouw website of webshop verhoogd, waardoor deze gemakkelijker te vinden is. Er zijn verschillende SEO technieken die de vindbaarheid van je website kunnen verbeteren.

wat is seo ranking mastersWanneer heb je SEO nodig?

Iedereen die vindbaar wil zijn op het internet heeft SEO nodig. Iedereen die een website of webshop beheert, wil natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers. Meer bezoekers staat vrijwel altijd gelijk aan een hogere omzet. Door middel van SEO krijg je meer bezoekers op je website. Het eerste dat iemand doet wanneer hij op zoek is naar een bepaald product, is het Googelen van een zoekterm. Wanneer jouw website er dan als eerste komt te staan, zal een potentiële klant al snel op jouw website terechtkomen. SEO is dus een zeer belangrijke techniek waar voldoende aandacht aan besteed moet worden.

Verschillende onderdelen van SEO

SEO is een verzamelnaam, er zijn dus meerde technieken waarmee je beter vindbaar wordt op Google en andere zoekmachines. Punten waar aandacht aan besteed moet worden zijn: 

Hoe meer kwalitatief goede websites er naar jouw site linken, hoe beter dit is voor de vindbaarheid van de site. Echter is het wel de bedoeling dat de website op een natuurlijke manier stijgt. Linkbuilding moet op de juiste manier aangepakt worden, anders kan Google je zogenaamde “penalties” opleggen. Je zal dan juist minder vindbaar zijn.

De interne linkstructuur van je website is ook zeer belangrijk. Zo hebben de meeste websites een homepage die naar de belangrijkste pagina’s linkt. Vanaf deze pagina’s wordt er weer naar minder belangrijke pagina’s doorgelinkt. Deze interne structuur heeft invloed op de vindbaarheid van je site. Het laten maken van een goede SEO structuur is dus geen slecht idee.

De content van je website is nog een onderdeel van SEO. De content moet correct geschreven zijn, maar het is ook goed als er bepaalde zoektermen op een natuurlijke manier in verwerkt worden. Bovendien is meer content vaak ook beter, zolang dit niet ten koste gaat van de kwaliteit.

 

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter