Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Wat is Moz en hoe pas je het toe?

Als je aan zoekmachine optimalisatie wilt werken, dan heb je een goede SEO tool nodig ter ondersteuning en Moz is dan één van de meest gangbare opties. Met Moz voer je taken uit die te maken hebben met SEO en waarmee je zelf je website hoger in de zoekmachine resultaten brengt.

Het is een tool die vooral voor beheerders van kleinere websites handig is, want vergeleken met de grote spelers zoals Ahrefs en SEMrush zijn ze iets meer basic. Dat neemt niet weg dat Moz een tool is dat in zijn simpelheid door veel gebruikers wordt aangeraden en dat je er juist exact de informatie uithaalt die je nodig hebt.

Wat kun je met Moz?

Wat kun je met Moz

Moz is een tool waarvan je alle functionaliteiten krijgt die je nodig hebt als je aan SEO wilt werken. Het is een verzameling van tools die je gebruikt voor verschillende doeleinden.

Deze tools tezamen vormen een volledig pakket met alles wat iemand die aan SEO wil werken nodig heeft. Je kunt er je zoekwoordenonderzoek mee uitvoeren, je links en backlinks testen, je rangschikking bijhouden en je voortgang monitoren. De belangrijkste tools waar Moz bekend om staan zijn Keyword Explorer, Link Explorer.

1. Keyword Explorer

Keyword Explorer is waarschijnlijk het programma van Moz dat je het meeste zal gebruiken. Je maakt gebruik van een grote database waarmee je zoekwoorden kunt vinden door ze te analyseren op zoekvolume en moeilijkheidsgraad.

Je wijst vragen aan die je als zoekwoord gebruikt voor een snel resultaat in Google. Al je data kan in een rapport worden geëxporteerd zodat je hier ook offline mee aan het werk kunt. En je ziet de zoekmachine resultaten pagina’s per zoekwoord om een analyse te maken van de concurrentie en te bepalen of jij hen voorbij kunt gaan.

2. Link Explorer

Ook de Link Explorer tool van Moz wordt erg veel toegepast. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt over links, backlinks en de mogelijkheden om backlinks te vergaren.

De tool helpt je bij het aanwijzen van toxic backlinks, het vertelt je de SpamScore, Domain Authority en Page Authority van je backlinks en vertelt je of jouw site gebruiken links bevat die direct moeten worden gerepareerd.

Ook de anchors die worden gebruikt om naar jouw website te linken kun je zien. Als je aan linkbuilding wilt gaan werken, dan is de Link Explorer een complete tool om dat mee te doen.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

3. My Online Presence

Een andere tool die Moz aanbiedt is Check Your Online Presence. Dit is vooral voor regionale bedrijven erg interessant. Door jouw URL in te geven zie je direct hoe jouw pagina presteert in lokale zoekopdrachten. Aan de hand daarvan kun je in Moz local werken aan je lokale SEO en jouw online aanwezigheid in je regio.

Moz is niet gratis

Moz is niet gratis

Moz is niet een tool die je gratis kunt gebruiken. Een standaard abonnement kost $99 per maand. Hiervoor mag je 5 websites managen, informatie ophalen over 300 zoekwoorden en 150 zoekwoorden onderzoeken uitvoeren per maand.

Helaas is er geen gratis versie, zoals vaak wel het geval is bij andere SEO tools. Je kunt Moz ook niet tijdelijk gratis uitproberen om te zien of de tool je bevalt.

De voor- en nadelen van Moz

Voordat je een beslissing maakt over het al dan niet aanschaffen van Moz als tool voor jouw SEO werkzaamheden, is het handig om de voor- en nadelen tegen elkaar af te strepen.

Voordelen:

 • Moz heeft twee hele sterke tools voor het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, het analyseren van de prestaties van bestaande zoekwoorden en voor het werken aan linkbuilding.
 • Het is een gebruikersvriendelijk programma dat vooral voor beginnende website beheerders erg geschikt is.
 • Er is en Moz toolbar die je kunt downloaden en waarmee je in Chrome terwijl je zoekt direct allerlei handige informatie ziet.
 • Moz local helpt je bij het optimaliseren voor lokale SEO en het verbeteren van je online aanwezigheid in je regio.

Nadelen:

 • Vergeleken met AhrefsGTmetrix en SEMrush is Moz vrij simpel. Ook de ondersteunende database die ze gebruiken is kleiner.
 • Moz is geen goedkoop programma om aan te schaffen.

SEO uitbesteden

ranking masters logo | SEO

Met programma’s zoals Moz werk je zelf aan SEO en ook al is dat interessant, het is ook erg tijdrovend. In plaats van te investeren in een SEO tool, kun je ook besluiten om deze werkzaamheden uit te besteden aan een SEO bureau.

Zij maken zelf al gebruik van goede programma’s waarmee ze jouw pagina’s optimaliseren voor de zoekmachines. Binnen een korte tijd kom jij dan ook op de eerste pagina van de zoekmachine resultaten, begint het verkeer toe te nemen en gaat je omzet omhoog.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEM specialisten in de Benelux. Al sinds 2010 kun je hem 's nachts wakker maken voor de meest uitdagende SEM vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn bijna 25-koppige team van SEM specialisten diverse klanten en merken om hun online marktaandeel te vergroten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse